Kretingos dvaro šventė pažers naujovių

Regionas

Šį šeštadienį, rugpjūčio 6 d., Kretingos muziejuje nuo 13 val. rengiama Dvaro šventė „Mėnuo su žvaigžde čia būti norėjo“ žada būti išskirtinė. Šventėje dalyvių laukia ne viena naujovė, o Kretingos muziejus savo istorijos puslapiuose rengiasi rašyti naujus pirmus kartus.

Devintąjį kartą rengiama Kretingos muziejaus Dvaro šventė jau turi įtvirtintas tradicijas – kaip visada, Tiškevičių dvaro parke skambės klasikinė muzika, šokti kvies populiariosios muzikos atlikėjai, o vaikams siausti bus skirta visa pieva. Tačiau šventė nustebins ir naujovėmis.

„Šiais metais pirmą kartą bendradarbiauti kvietėme visas Kretingos rajono bendruomenes, seniūnijas, kvietėme ir visuomenines organizacijas bei įstaigas. Grafai Tiškevičiai buvo labai visuomeniški ir bendruomeniški žmonės. Tad jų dvasia ir vėl atgims. Net 23 bendruomenės, organizacijos, įstaigos rugpjūčio 6-ąjai pagamins floristines kompozicijas dvaro tema. Dvaro partere lankytojus tikrai nustebins 23 kompozicijos, kurios tarsi atvirukai nukels į dvarišką aplinką“, – pranešime pažymi Kretingos muziejaus direktorė Vida Kanapkienė.

Kompozicijoms yra pagaminti 23 rėmai, kurios kūrėjai užpildys gėlėmis, gamtinėmis medžiagomis. Šią ilgai puoselėtą idėją – į dvaro šventę suvienyti bendruomenes – pavyko įgyvendinti gavus Lietuvos kultūros tarybos ir Kretingos rajono savivaldybės finansavimą. Kompozicijas rėmuose, kurių dydis yra 1×1,5 metro, kurs Kretingos rajono seniūnijos, bendruomenės, įmonės ir visuomeninės organizacijos, Klaipėdos universiteto Botanikos sodas, Palangos miesto botanikos parkas. Pastarojo floristė ketina atkurti seną Palangos atviruką, kuriame – Tiškevičių kurtas kurortas.

Per Dvaro šventę bus tęsiama ir visiškai nauja Kretingos muziejaus tradicija. Prie ūkvedžio namo muziejaus darbuotojai kartu su svečiais pasodins glaustašakius ąžuolus Kretingos rajono Garbės piliečiams – Seimo nariui Antanui Vinkui ir akademikui, profesoriui Vladui Algirdui Bumeliui. Šie ąžuolai taps naujai formuojamo „Atminties kiemelio“ dalimi.

Pirmą kartą Dvaro šventės dalyviai galės dalyvauti meno degustacijoje. Vilniaus „AP galerijos“ galerininkė Vilma Jankienė pakvies „ragauti“ meną – akimis, sielomis ir širdimis. Tai yra visiška naujovė, atvežama į Kretingos muziejų.

Šventės dalyvių lauks ir gastronominės degustacijos – austrių, vynų ir kitų gardumynų.

Visus pirmus kartus, degustacijas, gausybę koncertų vainikuos pirmą kartą Dvaro šventėje debiutuojantys „Viduramžių pasiuntiniai“. Ugnies šou „Inferno“ tikrai nepaliks abejingų.

Šventės dalyviai taip pat galės pasivėžinti senoviniu automobiliu, fotografuotis su dvaro poniomis, apžiūrėti Kretingos miesto įkūrėjui J. K. Chodkevičiui skirtą parodą, išgirsti net 4 skirtingų stilių koncertus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Teismas palaimino Kretingos mero susitarimą su prokuratūra. Su kitais politikais bylinėjamasi (atnaujinta)

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėjo Sauliaus Zajarsko nutartimi pirmadienį buvo patvirtinta Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Kretingos rajono mero ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Veidai

Dėl aviacijos inžinerijos pajūrį iškeitė į Kauną

Aviacija Kauno technologijos universiteto (KTU) transporto inžinerijos doktorantą Mindaugą Dagilį privertė iškeisti Kretingą į Kauną. „Nuo antros klasės gyvenau Klaipėdoje, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This