„Klaipėdos vanduo“ surengė vandens degustaciją

Verslas

Rugpjūčio 2 d., antradienį, Klaipėdoje įsikūrusiame restorane „Monai“ vyko išskirtinė vandens degustacija. Ja siekta įtraukti verslą ir visuomenę į vykstančią nacionalinę kampaniją „Vanduo – gyvenimas. Dalinkis“. Akcijos metu kviečiama atsisakyti plastiko butelių ir rinktis aplinkai draugišką sprendimą – gerti ir mėgautis vandeniu iš čiaupo. 

Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ surengtoje vandens degustacijoje specialiai atrinktos degustatorių komandos nariais tapo Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, tinklaraščio ir knygų „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė ir restorano „Monai“ vadovė Greta Gerviatauskaitė. Renginio metu degustatoriai siekė atspėti, kuris vanduo iš pateiktų yra Klaipėdos miesto vanduo iš čiaupo, ir tik vos keli renginio svečiai atspėjo teisingai.

Nuotr. Domo Rimeikos

Ar žinojote, kad siekiant pagaminti vieną plastiko buteliuką vandens reikia sunaudoti 2,5 litro vandens? O jį užpildžius vienu litru vandens iš viso sunaudojate 3,5 litro vandens. Šiemet didieji miestai, Klaipėda, Vilnius ir Kaunas, jungiasi į bendrą akciją „Vanduo – gyvenimas. Dalinkis.“ ir kviečia maitinimo įstaigas ir gyventojus atsisakyti vandens iš buteliukų bei tokiu būdu kovoti su tonas siekiančias išmetamo plastiko skaičiais, ragina 120 metų sukaktį mininti bendrovė „Klaipėdos vanduo“.

Ji kviečia prisijungti prie akcijos Klaipėdos mieste ir rajone svetingumo sektoriuje veikiančias įmones ir savo klientus vaišinti nemokamu stalo vandeniu. Šioms įmonėms bendrovė žada kompensuoti po 1000 litrų vandens kiekvieną mėnesį nuo birželio iki rugsėjo mėnesio imtinai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje ir rajone atpigs vanduo?

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) kitą savaitę tvirtins AB „Klaipėdos vanduo“ geriamojo vandens ir nuotekų bei paviršinių nuotekų bazines kainas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This