Apdovanoti kūrybingiausi šventinės eisenos dalyviai

Fotoreportažai, Kultūra

Lorina Kušnarenko „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2022-08-04

Komentarų: 0

Ketvirtadienį Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje buvo apdovanoti gražiausi bei kūrybingiausi 63-osios jūros šventės „Banguok laisvai“ eisenos dalyviai. Apdovanojimus gavo 17 eisenoje dalyvavusių įmonių bei organizacijų, juos įteikė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Lorinos Kušnarenko nuotr.

Eisenoje dalyvavo daugiau nei 7000 dalyvių: jūrininkų, laivų įgulų, policijos, karinių jūrų pajėgų orkestrų, gelbėtojų bei uoste veikiančių įmonių atstovai.

„Man šventės eisena primena, lyg tai būtų šventės šaknys ar kamienas, bet ties tuo nenorėčiau sustoti, nes tai yra ir šakos, ir lapai. Ji tiesiog siūbuoja, ir aš niekaip negalėčiau įsivaizduoti jūros šventės be geros eisenos,“ –  kalbėjo Uosto direkcijos vadovas.

Kūrybingiausi bei gražiausi dalyviai tradiciškai buvo apdovanoti atminimo nuotraukomis.

Už sėkmingą debiutą ir reikšmingą indėlį į jūros šventės bangas apdovanota bendrovė „Sigmaris group“ , mėlynomis bangomis „nudažiusi“ jūros šventės eiseną – „Allianz“ ir už jaukų bangavimą miesto gatvėmis – „Limarko“.

Debiuto, kurio dėka Klaipėdos mieste „skraidė žuvys“, nominacija skirta Klaipėdos lėlių teatrui.

Už tuos, kurie yra tapę jūros šventės šeimos dalimi, apdovanotas neįgaliųjų centras „Lakštutė“.

Apdovanojimas už Klaipėdos saugumą ir transporto priemonių įvairovę skirtas Klaipėdos policijai. Taip pat nominacija už ištikimybę, draugystę, poetiškas mintis ir aukščiausiai iškeltą jūros šventės vėliavą skirta uostamiesčio ugniagesiams.

 Už papildytas jūros šventes gretas – „Boskalis Baltic“ ,o už ryškius, gausius bei energingai grįžusius į šventę – Klaipėdos baldai.

Už įkvėpimą ir grožį nominuota Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla, o už stabilumą – „Aqua Service“.

Apdovanojimas už nuostabų vakarėlį skirtas Klaipėdos autobusų parkui,  o už spalvas ir atsinaujinančios energijos propagavimą – „Klaipėdos Smeltei“.

Nominuoti buvo ir išskirtinumo pabrėžėjai, už elegantišką skambesį ir ištikimybę Klaipėdai – Lietuvos karinių pajėgų orkestras bei „DFDS“ – už nuoseklią muzikinę tradicijos tąsą.

Už stulbinamai efektingą sveikinimą Klaipėdai su 770-uoju gimtadieniu pažymėta „Klaipėdos energija“ , o už bemieges naktis kepant jubiliejinį Klaipėdos jūros šventės tortą – Vakarų laivų gamykla.

Apdovanojimas buvo įteiktas ir pačiam Algiui Latakui už indelį į jūros šventės organizavimą.

Nominacijoms pasibaigus, svečiai turėjo galimybę pasivaišinti tortu, kuris buvo išpuoštas jūros šventės simbolika.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Margutis milžinas - jau ant šiaurinio molo

Praėjusiais metais klaipėdiečius ir miesto svečius nustebinęs margutis milžinas vėl užridentas ant šiaurinio molo Melnragėje. Trijų metrų aukščio ir pusantro ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This