Miesto šurmulyje – ramybės kampelis

Kultūra

Ugnė Rekašiūtė, ,,Atviros Klaipėdos" praktikantė
2022-08-04

Komentarų: 0

Ketvirtadienį popiet Prano Domšaičio galerija pristatė „Miesto sodą“. Šis projektas simbolizuoja gamtos ir žmogaus ryšį miesto aplinkoje. Tarp pastatų plytinčiame unikaliame sode – keturių menininkų lauko ekspozicija.

Ugnės Rekašiūtės nuotr.

Šį skulptūrų projektą sugalvojo galerijos vadovė Skaistė Marčienė, siekdama išnaudoti ir pagyvinti Prano Domšaičio galerijos kiemelyje esančią erdvę.

,,Šis kiemas – snaudžianti gražuolė, norėjosi atidaryti erdvę, kurioje būtų galima pasigrožėti augalais, pabūti su savimi, pasidžiaugti tyla,“ – kalbėjo ji. Šiame unikaliame sode galima pailsėti tiek fiziškai, tiek morališkai. Nors sodas plyti šalia gatvės, automobilių ūžesio beveik negirdėti.

Kiekvienas autorius pristatė savo kūrinius.

Menininkas Tomas Daukša savo kūrinį – džiaugsmo fontaną – įsivaizdavo tarsi žaidimo aikštelę vaikams, kurioje galima braidyti, žaisti ir taškytis. Raimondas Daukša savo kūrinius – kirmėliuką ir krabus – interpretavo tarsi pasyvumą ir aktyvumą.

Nors visame sode dominuoja jūros ir vandens tema, vienas iš kūrinių išskirtinis – tai beždžionė, sukurta Donato Jankausko.

Miesto sode taip pat galima išvysti Juozo Laivio kūrinį ,,Ryba“, kuris anksčiau buvo eksponuojamas Varšuvoje tuščiame fontane. Ten atsitiktiniai lankytojai, užlipę ant žuvies, netyčia ją perlaužė per pusę.

Lauko ekspoziciją galima bus aplankyti iki lapkričio 1 dienos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Pristato Algirdo Boso retrospektyvinę darbų parodą

Klaipėdos Prano Domšaičio galerija balandžio 19 d., penktadienį, 18 val., kviečia klaipėdiečius ir miesto svečius į Algirdo Boso parodos „Pusiaukelė“ ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Mums rašo

Moksleiviai originaliai paminėjo inžinerijos savaitę

Kovo mėnesį tradiciškai Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijoje yra organizuojama inžinerijos savaitė, kurią vainikuoja išvykų ir edukacijų diena.  1-8 klasių mokiniai ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Kultūra

Prano Domšaičio galerijoje - paroda „Nuo Diurerio iki Rembranto"

Kovo 22 d. 18 val. Prano Domšaičio galerijoje atidaromos dvi parodos: „Nuo Diuerio iki Rembranto“ ir „Ar ji prisikels?“ Lankytojai ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This