Pajūryje iškils naujas kompleksas

Verslas

Palangoje, beveik 6 hektarų teritorijoje iškils naujas poilsio ir darbo prie jūros kompleksas „Futuristai“ – pirmasis Baltijos šalyse dalijimosi būstu projektas, į kurį investuojama 50 mln. eurų. Jis išsiskirs ne tik tvariais techniniais sprendimais, bet ir nauju verslo modeliu. Palangą pamėgę klientai galės tapti šio nekilnojamojo turto objekto gyventojų bendruomenės dalimi, tačiau mokėti tik už tiek laiko, kiek jame per metus gyvens. Paslaugos kaina prasidės vos nuo 2 tūkst. eurų.

Projekto plane numatyta, kad „Futuristų“ komplekse bus 70 kambarių viešbutis, baras ir restoranas, bendradarbystės erdvė, lauko ir vidaus baseinai, sporto ir jogos salės, lauko sporto aikštynas, kūdrų parkas, mažų ir didelių individualių būstų zonos. Planuojama, kad iš viso bus įrengta beveik 300 mažesnio ploto, 1 ir 2 kambarių, ir 50-60 didesni, 3 kambarių individualūs būstai.

Skaičiuojama, kad naujosios būsto dalijimosi paslaugos, perkamos 25-iems metams, kaina prasidės nuo 2 tūkst. eurų, o vidutinė sandėrio vertė bus apie 6-12 tūkst. eurų. Už šią sumą „Futuristų“ projekto gyventojai kasmet įgys atitinkamą taškų skaičių, kuriuos bus galima iškeisti į dienas apartamentuose. Didesni numeriai ir būstai vasaros laiku pareikalaus daugiau taškų, o žiemos metu už tą patį taškų kiekį galima bus gauti daugiau dienų. Tokiu būdu vienos nakties kaina gyventojams atsieis nuo 18 eurų už parą. Didžiausias privalumas – tai, kad įsigijus paslaugą 25 metus nereikės jaudintis dėl augančių poilsio pajūryje kainų. Komunalinius ir patarnavimų mokesčius komplekso gyventojų bendruomenės nariai taip pat dalysis tarpusavy, proporcingai pagal įsigytą laiką.

Projekto kūrėjai teigia, kad visiems, įsigijusiems paslaugą, bus garantuojama galimybė gauti laiko apartamentuose šiltuoju metų sezonu, o konkrečias datas galima bus rinktis pagal užimtumo kalendorių.

Komplekso architektūrinius sprendimus kūrė architektas Povilas Čepaitis. Pagal jo sumanymą statybų procese numatyta naudoti aplinką tausojančias medžiagas, natūralius paviršius, taip pat bus įrengiamos vandens sistemos, kurios leis želdynus laistyti surinktu lietaus vandeniu. Be to, pirmą kartą Lietuvoje tokio dydžio NT projekte bus įrengtas geoterminis šildymas. Statybų pradžia planuojama 2023 metų vasarą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Lietuviškajam Žiemos uostui – 90 (II dalis)

Šią gruodžio 17-ąją sukako lygiai 90 metų, kai Klaipėdoje oficialiai buvo atidarytas rekonstruotas Žiemos uostas. Minėtosios sukakties proga „Atvira Klaipėda” ...
2022-12-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Išrinktas Uosto direkcijos administracinio pastato projektuotojas

Uosto direkcija skelbia, jog savo vizijas, kaip galėtų atrodyti Uosto direkcijos administracinis pastatas ir naujai formuojama krantinė kruiziniams laivams švartuoti, ...
2022-08-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Ryškėja naujojo Uosto direkcijos pastato vizijos

Nekreipdama dėmesio į vis pasigirstančią kritiką dėl naujojo administracinio pastato statybos, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija (KVJUD) žingsnis po žingsnis ...
2022-07-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This