Rekonstruos ir padidins parduotuvę Baltijos prospekte

Verslas

Baltijos prospekte 101 numeriu pažymėtą parduotuvę norima rekonstruoti ir apie 300 m² padidinti jos plotą. Projektiniai pasiūlymai, kuriais norima „išreikšti sumanyto projektuoti statinio architektūros ir kitų pagrindinių sprendinių idėją”, pateikti viešai svarstyti.

Po rekonstrukcijos pastato aukštis siektų 7,5 metro. Jame įsikurs maisto ir smulkių buitinių prekių parduotuvė, vaistinė. Parduotuvės apdaila bus tamsiai pilkos spalvos akmens plokštės, aukšto spaudimo laminato (HPL) fragmentai, skarda. Jos vidaus apdailai numatoma naudoti gipso kartoną, berėmio stiklo konstrukciją, įvairių tipų pakabinamas lubas.

Sklypas, kuriame yra rekonstruoti ir plėsti numatyta parduotuvė, yra 2944 m² ploto. Nuosavybės teisė – Lietuvos Respublika, sudaryta nuomos sutartis su UAB „Rivona“. Projektinius pasiūlymus parengė MB JVPI.

Teigiama, kad pastatas padidinamas „priekyje esančio plataus ir funkciškai nereikalingo pėsčiųjų tako ir ūkinio kiemo sąskaita”. Pagrindinis įėjimas į pastatą ir ūkinė dalis paliekami tose pačiose vietose. Esamos automobilių statymo vietos aikštelės sklype ir už sklypo ribų maksimaliai padidinamos.

Automobilių parkavimo aikštelėje sklypo ribose planuojama 17 parkavimo vietų. Greta sklypo projektuojamoje aikštelėje numatyta dar 48 tokių vietų galimybė, o iš viso čia galės būti laikomi 65 parduotuvės lankytojų ir gyventojų automobiliai.

„Esami pėsčiųjų takai sklypo ribose yra perteklinio pločio, todėl jie susiaurinami ir jų sąskaita įrengiami žalieji plotai – veja su krūmais ir gėlynais, – rašome pasiūlymuose. – Transporto judėjimo schema nekeičiama. Pėsčiųjų judėjimo keliai taip pat nekeičiami.”

Teigiama, kad rekonstravus parduotuvę poveikis aplinkai sumažės, nes naujos pastato inžinerinės sistemos užtikrins mažesnę oro ir triukšmo taršą. Automobilių parkavimo aikštelės ir ūkinio kiemo aikštelės paviršiniai vandenys surenkami ir valomi specialiuose įrenginiuose. Prie oro tiekimo difuzorių triukšmo lygis neviršys 35-45 dBA. Oro tiekimo ištraukimo sistemoms parinkti įrenginiai ir triukšmo slopintuvai turi užtikrinti, kad įrangos triukšmo lygis artimiausioje gyvenamoje teritorijoje neviršytų nustatytų ribinių verčių.

Su projektiniais pasiūlymais galima susipažinti čia. Viešas susirinkimas vyks rugpjūčio 23 d. 15 val. Vieta/platforma – https://teams.live.com/meet/9415629319452.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išpuoliai prieš trispalves tęsiasi

Policija pranešė, kad naktį į pirmadienį, apie 1.50 val., Klaipėdoje, prie Baltijos pr. 36-ojo namo, ant šaligatvio rasta valstybės vėliava. ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pavogęs automobilį toli nenuvažiavo

Antradienį, apie 14.27 val., policija gavo pranešimą, kad Klaipėdoje, Baltijos pr., iš stovėjimo aikštelės dingo 3000 eurų vertės automobilis „VW ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Transportas

Gedminų gatvėje - daugiau automobilių statymo vietų

Po gyventojų nepasitenkino dėl to, jog pastačius naująjį „Norfos” prekybos centrą (PC) sumažėjo Gedminų g. gyvenančių žmonių automobiliams skirtų statymo ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This