Vandens autobusai elektra įsikraus prie tilto į Tauralaukį

Svarbu, Transportas

Savivaldybė suskato rūpintis infrastruktūra kitais metais Dangės upe keleivius plukdysiantiems maršrutiniams vandens autobusams. Planuota, kad ši ekologiško viešojo transporto linija pradės funkcionuoti dar iki šių  metų rudens, tačiau optimizmas išsiskaidė: neįrengtos prieplaukos, nėra autobusų pakrovimo elektra įrangos. O ir pačių autobusų.

Tiltas per Dangę Klaipėdos g. Artūro Šulco nuotr.

Tad nuspręsta vandens autobusų trasos atidarymo iškilmes atidėti iki kitų metų pavasario.

Klaipėdos miesto savivaldybė paskelbė konkursą dėl elektros įvado prie tilto į Tauralaukį per Dangės upę, Klaipėdos gatvėje, projektavimo ir įrengimo. Bus rengiamas techninis darbo projektas, apimantis visas susijusias paslaugas. Projektui parengti ir darbams atlikti savivaldybė skyrė 3 mėnesius.

Prieplaukų įrengimu savivaldybės pavedimu rūpinasi biudžetinė įstaiga „Klaipėdos paplūdimiai”. Ji viešųjų pirkimų tvarka ieško, kas įrengs penkias stoteles vandens autobusų keleiviams prie tilto į Tauralaukį, prie Botanikos sodo, Žolynų gatvės, Dangės vingio, prie tilto Liepų gatvėje. Senamiestyje, pietinėje Dangės krantinėje, jau yra seniai įrengta stacionari prieplauka, tarp „Meridiano” ir įplaukos į Jono kalnelio vandenis. Pontoninės prieplaukos keleiviams ilgis bus 6 m, plotis – 3 m, aukštis virš vandens ~ 0,6 m.

„Atvira Klaipėda” šių metų balandžio pradžioje pranešė, kad Klaipėdos keleivinis transportas paskelbė rinkos konsultaciją dėl techninės specifikacijos elektriniams upės „autobusams”. Tada buvo numatyta ir galima jų kursavimo Dangės upėje pradžia – šių metų rugpjūčio 1 d. Galima bilieto kaina – 6 eurai. Galiotų 50 proc. lengvata vaikams, senjorams ir neįgaliesiems. Taip pat buvo numatyta, kad stoteles keleiviams įlipti ir išlipti iš upinio autobuso, jų prieigas įrengs Klaipėdos savivaldybė. Ji įrengs ir įvadus elektriniams laivų varikliams įkrauti naktį.

Šiuo metu viešųjų pirkimų tvarka vežėjas keleiviams plukdyti elektriniais autobusais Dangės upe dar nėra parinktas. „Atviros Klaipėdos” duomenimis, galimybę juo tapti rimtai svarsto ir savivaldybės valdoma bendrovė „Klaipėdos autobusų parkas”, kuri neseniai sustiprinta, prie jos prijungus „Gatvių apšvietimą”.

12 Comments

  1. Silkė

    Spangstam ir leidžiam tam belekokius pinigus sėkmingai toliau, tramvajai, upes taksi….kas toliau ?Gal vertėtų paskelbti studiją už 500000 e kokiam nors įtemptam trosui nuo Giruliu bokšto iki BIGo ir juo galėsim leistis kaip su “tarzanke”……

    Reply
  2. žiauru

    Oho kokia kainelė :O tai šeimai su dviem vaikais pavažiuoti šiuo vandens autobusu jau kainuos 18 Eur. Jei vaikai vyresni ir nebepatenka į vaikiškus rėmus tai jau 24 Eur! Kosmosas! Už tokią kainą gali būti tik pramoginiai plaukimai bet tikrai ne kasdienis viešasis transportas.

    Reply
  3. Kai mokama mokesčių mokėtojų pinigai - kokybė nereikalinga?

    Na pagal tai ,kokią baisią tvorą padarė Klaipėdos gatvėje (sugebėjo kreivai šleivai padaryti sujungimus)- net nežinai ko ir belaukti. Važiuoji eiliniame kelyje tokios tvoros puikia sujungto galais- o čia. kur kontrolė.

    Reply
  4. Viola da Gamba

    Labai gerai. Nors kas nors savita. Labai sveikinu. Šeši eurai nėra daug. Jei kam daug, tai gali kulniuoti taku, o kas draudžia? Dviračiu tegul važiuoja… Vis bumba ir bumba kaip senos bobos :)))

    Reply
    • Senjoras

      Įdomu, nuo kokio amžiaus bus suteikiama nuolaida senjorams? 80+, 70+, 65+, ar kai gaunamas pensininko pažymėjimas iš Sodros?

    • Anonimas

      6 eurai YRA daug. Ypač jeigu naudotis reguliariai. Ne visi uždirba virš vidutinio atlyginimo.

  5. Anonimas

    Pernai „NIEKONEDARO Siemet „KODELDARO

    Reply
  6. Anonimas

    Eikit sau su savo vandens autobusais. Niekas jais nevažinės, pinigų švaistymas. Ne kad tramvajų padaryti? Būtų apčiuopiama nauda ir žmonės tikrai naudotųsi. Ir nekainuotų bilietas 6 eurų.

    Reply
  7. C7

    Laukiam vandens autobuso.

    Reply
  8. LOCHATRONIJA

    ir visiški miesto savivaldybės kliedesiai. Ekskursijų vadovas pilies bokštus kurpia, miesto architektūrą ir urbanistiką koordinuoja, o dabar jau gelbėtojai sukurs vandens transporto infrastruktūrą. Ką tik gatvę, šaligatvį, tiltą suremontavo, o dabar vėl ims burti, rausti ir prieplaukas „statys”. Juk reikės prie tos „stotelės” į tą vandens autobusą ir su dviračiu, vežimėliu nusileisti, ir pėsčiam kažkaip saugiai nulipti ir apšvietimą, pakrovimą įrengti. Dar smagiau, kad dabar gelbėtojai – „Klaipėdos paplūdimiai”, savivaldybės pavedimu ” ims projektavimo ir statybos procesą diriguoti, derinti ir priiminėti šiais klausimais sprendimus. Vandens autobusų niekas nematė, prieplaukų nėra, upė užžėlusi rūgsta, o jie jau vandens trasos iškilmes planuoja.

    Reply
    • Anonimas

      Gal turite pasiulymu kaip sustabdyti upes rugima?

    • Mokėtojai privalo mokėt

      Dar bus galima pagyventi iš vieno nesibaigiančio proceso. Nieko naujo: vandens dviračiai bus perkami iš vieno tiekėjo, kurio išradimui per Klaipeda ID jau sukišta ne viena dešimtis tūkstančių miestiečių į biudžetą suneštų eurų. Parama inovacijai. O dabar kiš biudžeto lėšas į infrastruktūrą, po to upės gilinimą ir valymą. O už visa tai dar kartą susimokės iš savo kišenių mokesčių mokėtojai. Vien tik auksas valdo mus…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This