Aptartas sukilimo vado Jono Budrio palaikų likimas

Mums rašo

Virginija Jurgilevičienė
2022-08-06

Komentarų: 1

Rugpjūčio 4 d. Mažosios Lietuvos reikalų tarybos Klaipėdos krašto skyriaus atstovai, Karaliaučiaus krašto lietuvių bendruomenės pirmininkas Sigitas  Šamborskis bei JAV gyvenantis Vytautas Jurevičius susitiko su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku.

Susitikimo tikslas – aptarti, kodėl jau apie dvejus metus įvairiose institucijose yra kalbama apie 1923 metų sukilimo vado Jono Budrio palaikų iš JAV, iš Čikagos atvežimą į Klaipėdą, apie testamento įvykdymą, tačiau realių darbų nematyti.

Jonas Budrys.

V. Grubliauskas susitikimo metu pasakė, jog galima buvo įkurti darbinę grupę ir taip perlaidojimo klausimą sužlugdyti. Supratome, kad meras  geranoriškai nusiteikęs, tačiau reikalingi kompromisai dėl perlaidojimo vietos.

Mažosios Lietuvos reikalų tarybos pirmininkas Vytautas Šilas mano, kad geriausia vieta yra Skulptūrų parke, šalia 1923 metų sukilėlių paminklo. Jis savo pageidavimą perdavė raštu. Deja, tenka konstatuoti, kad susiduriame ne su esminėmis, tačiau įdomiomis detalėmis. Čia palaidoti žuvusieji, o jų vadas mirė savo mirtimi ir turi būti perlaidotas drauge su žmona.

Meras sakė, jog rugpjūčio 15 d. nebus priimtas sprendimas, tačiau norėtų gauti ne žodinį, bet rašytinį Jono Budrio palikuonių sutikimą dėl palaikų  pervežimo į Klaipėdos miestą. Kaip supratome, šiuo metu yra visokių manipuliacijų, kažkas leidžia negražius gandus, kad nėra J. Budrio artimųjų sutikimo.

Svečias iš JAV sakė, jog J. Budrio testamento vykdytojai mano, kad nors 2023-ieji yra paskelbti Klaipėdos krašto metais, nebūtina perlaidoti iki 2023 m. sausio 15 d., nes tai pareigai atlikti tinka visi metai. Meras pritarė svečio pasiūlymui.

Manome, kad merijoje įvyko konstruktyvus pokalbis ir tikimės, kad bus  priimami realūs sprendimai dėl sukilimo vado Jono Budrio palaikų perlaidojimo vietos Klaipėdos mieste.

1 Comment

  1. Mėmelburgas

    To dar betrūko , apsispreskit kas čia kapinės , pramogu parkas , sporto aikštelė , vienus okupantus iškėlėt o jau mat iš amerikės tai jau galima laidot jis toks pat okupantas anie kurie ,, išlaisvimo ,, bet pamiršo išeiti .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This