Atgims apleista teritorija prie Dangės

Svarbu, Verslas

Greta šiuo metu uostamiestyje statomos naujosios mokyklos Senvagės gatvėje, link Dangės upės, prasideda dviejų naujų daugiabučių gyvenamųjų namų statybos. Kol kas statybos vyks tik dalyje nuo sovietmečio apleistos, beveik 6 hektarų teritorijoje, Senvagės g. 30, šalia Žolynų gatvės.

Artūro Šulco nuotr.

Dviejų naujų daugiabučių namų statybą tikimasi baigti jau kitais metais. Pastatai bus 4 aukštų, 15 metrų aukščio. Viename iš jų bus 18, kitame – 15 butų. Tokie duomenys buvo pateikti pernai rugsėjo pabaigoje, pristatant projektinius pasiūlymus visuomenei. Juos parengė UAB „A TEAM PROJECTS“.

Projektuotojų vizualizacija

Šiuo metu darbai tik prasideda: į teritoriją jau gabenama statybinė technika, įrenginėjama jai reikalinga infrastruktūra, statybininkų nameliai. Statybos darbų užsakovas – UAB „Danės krantas”, rangovas –  UAB „VIA Stella”. 

Žolynų gatvės gyventojai nuolat skundžiasi dėl šalia esančios apleistos teritorijos, kurioje stūkso vienos iš sovietmečio komunalinio ūkio įmonių pastatų  „griaučiai”. Prieš bene dešimtmetį miesto valdžios reikalavimu teritorija buvo aptverta, tačiau tvora netapo kliūtimi patekti į ją nuotykių ieškantiems vaikams, paaugliams ir kitiems asmenims.

Kartais pasigirsdavo žinia, kad šiame sklype jau tuoj tuoj prasidės statybos, bet situacija ilgą laiką nesikeitė.

Teritorija, esanti šiaurinėje Klaipėdos dalyje, ribojasi su Botanikos sodu, Dangės upe, palei ją besidriekiančiu pėsčiųjų ir dviračių taku, Žolynų gatvės daugiabučiais. Tarp jos ir Kretingos gatvės statoma naujoji vadinamoji Šimtmečio mokykla. 

Šiuo metu teritorija tvoromis yra padalinta į dvi dalis. Vienoje iš jų įrenginėjama vieta minėtiems dviem namams statyti. Kitoje, gerokai didesnėje, stropiai nušienautos piktžolės, perimetras apstatytas nepraeinama, apšviečiama tvora.

13 Comments

  1. Ina

    „Darnų judumą“ propaguojantys parkingo laukai.

    Reply
  2. Anonimas

    Jei teisingai suprantu, savivaldybė finansavo infrastruktūrą, statydama mokyklą, todėl dabar ant paruošto pagrindo galima statyti ir daugiabučius.

    Reply
    • ezys

      jus genijus 🙂

    • Memelender

      Jo, nes į naują mokyklą eis tik tų dviejų daugiabučių vaikai.

    • Eziui

      Ne mokykla, o kelias į sklypą, kur bus statomi daugiabučiai.

    • Anonimas

      Tas kelias ten jau maziausiai 12 metu, matyti maps.lt nuotraukoje is 2009-10

    • DM

      Verslas turejo turbut statyti mokykla ir infrastruktura o savivaldybe tada soc daugebuti ???Is kur jus teslagalviai lendat…

    • Anonimas

      Infrastruktūra turima omeny inžinierių jūs tinklus kurią kaip iznia buvo brangiai įrengti už miestiečių pinigus. To dm mars i mokykla mokintis pagarbos ir etiketo.

  3. Nežavi

    Reklaminis Šulco straipnis , ir tiek.

    Reply
    • Joris

      Tai kad Šulcas apie daugelį statybų mieste aprašo. Kad ir senamiesčio grindinių keitimą ar komunikacijų kur atnaujinimą. Manot, už tai pinigus gauna? 🙂

  4. klp

    Fasadai būsimų namų neįprastai baisūs, kažin kodėl ?

    Reply
    • T

      Miesto valdžia kitokių neleidžia.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Švietimas

„Auksinės” mokyklos pabaigtuvės - vis dar migloje

„Rugsėjo 1-ąją tai tikrai bus”, – juokiasi Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas, paklaustas, ar neišsipildys niūrios prognozės, jog naujai statoma mokykla ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pateikta kelio į Šiaurinį ragą rekonstrukcijos vizija

Jeigu bus įgyvendinti viešinami projektiniai pasiūlymai, nebeliks galimybės dabartiniu keliu automobiliais pasiekti Senosios Smiltynės perkėlos: privažiavimas prie jos projektuojamas šalia ...
2024-01-09
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Ar Biržos tiltas nesugrius, taip ir nesulaukęs remonto?

„Šiuo metu tilto valdymui naudojama įranga yra nepatikima ir nenuspėjama”, – dar 2020 metų viduryje nustatė doc. dr. Algirdo Steponavičiaus ...
2023-11-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This