Šeštadienį Melnragėje – „Wave Camp 2022“

Sportas

Klaipėdoje ilgasis Žolinių savaitgalis prasideda jau tradicija tampančiu renginiu – rugpjūčio 13 d., šeštadienį, Melnragės paplūdimyje prie Šiaurinio molo įvyks ketvirtasis „Wave Camp 2022“ renginys. Jo metu svečiai yra kviečiami pasinerti į Baltijos jūros bangas ir išbandyti kasmet vis daugiau pasekėjų turinčias vandens sporto šakas.

Šių metų „Wave Camp“ renginyje Klaipėdos miesto gyventojai ir svečiai turės galimybę įgyti naujų potyrių ir susipažinti su banglenčių, irklenčių, jėgos aitvarų ir jūrinių baidarių pradžiamoksliu iš patyrusių instruktorių bei išbandyti įgytas žinias praktiškai.

Pasak renginio organizatoriaus, banglenčių mokyklos „Surf Style LT“ įkūrėjo, profesionalaus banglentininko ir instruktoriaus Mariaus Satkevičiaus, šis renginys gali tapti puikia proga savo vasarą papildyti smagia patirtimi ir išbandyti ekstremalias vandens sporto šakas.

„Daugeliui vis dar sunku patikėti, jog Lietuvoje galima plaukioti banglentėmis ar profesionaliai užsiimti kitais vandens sportais. Mes siekiame šį mitą paneigti. „Wave Camp 2022” renginio metu siūlome unikalią galimybę vienoje vietoje susipažinti su įvairiomis jūros sporto šakomis, o galbūt net ir atrasti naują hobį. Rugpjūčio 13 d. kviečiame atvykti visus – tiek mažus, tiek didelius, norinčius pamilti arba jau neabejingus jūrai ir vandens sporto sukeliamam adrenalinui“, – pranešime cituojamas a M. Satkevičius.

Renginio svečiai turės unikalią galimybę išmokti pažaboti jėgos aitvarą ir sužinoti, kaip juda vėjas, balansuoti ant irklentės Baltijos jūroje, manevruoti su jūrinėmis baidarėmis ir gaudyti bangas banglentėmis. Bangų mylėtojų lauks ne tik praktiniai užsiėmimai vandenyje, bet ir teorinė paskaita apie tai, kaip reikia stebėti bangoms palankius orus.

Viena iš renginio organizatorių ir banglenčių mokyklos „Surf Style LT“ banglenčių savaitgalių rengėja Laura Gaučytė teigia, jog šios šventės tikslas – skatinti klaipėdiečių ir miesto svečių sveiką gyvenseną ir populiarinti jūros sportus Lietuvoje.

„Ne veltui „Wave camp” renginio šūkis: „Čiuožk iš vonios, susitinkam ant bangos!“ Šios šventės metu svečiai yra skatinami puoselėti aktyvų gyvenimo būdą ir savo vasarą papildyti džiaugsmingomis emocijomis. Vandens sporto pramogų metu dalyviai gaus progą akis į akį susidurti su laukine vandens stichija ir, vedami patyrusių instruktorių, įveikti įsisenėjusias baimes bei paversti savo vasarą ypač smagia ir įsimintina“, – pasakoja L. Gaučytė.

Renginio organizatorė priduria, jog treniruotės vandenyje turi gydančių galių – jūros bangos veikia kaip gamtinis antidepresantas, žmogaus smegenys, žiūrint į bangas nurimsta, kūnas pasikrauna energijos, išmokstama būti „čia ir dabar“, palikus visus rūpesčius užnugaryje, o išlipus iš vandens veide dar ilgai nedingsta šypsena.

Šventės metu atvykusių laukia ne tik galimybė išbandyti vandens sporto šakas, bet ir kitos nemokamos pramogos paplūdimyje – akro joga, Nirvana Fitness, juoko joga ir žongliravimas gėlytlazdėmis, o mažieji poilsiautojai galės sudalyvauti banglenčių pakabukų dirbtuvėse bei smėlio pilių ir skulptūrų statymo užsiėmimuose.

„Wave Camp 2022“ metu šokiams nuotaiką sukurs DJ Pijus, o renginį vainikuos kartu su „Kino Zona“ organizuojamas „Bangų kino seansas“, kurio metu bus rodomas Lietuvoje dar nematytas filmas apie banglenčių sporto legendą – „The Yin and Yang of Gerry Lopez“.

Šiais metais prie renginio prisideda ir ant bangų ragina šokti lietuvių įkurta pasaulinė kibernetinio saugumo įmonė „Surfshark“. Renginį iš dalies finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė.

„Wave Camp 2022“ programą rasite čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Dviračių takui į Melnragę remontuoti jau ieškoma rangovų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė dviračių ir pėsčiųjų takų kapitalinio remonto Prano Lideikio gatvėje, nuo Liepojos iki Molo gatvių, rangos darbų konkursą. Nors ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Margutis milžinas - jau ant šiaurinio molo

Praėjusiais metais klaipėdiečius ir miesto svečius nustebinęs margutis milžinas vėl užridentas ant šiaurinio molo Melnragėje. Trijų metrų aukščio ir pusantro ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Sportas

„Wave Camp" Melnragėje mokys plaukti ir puslente

Šį šeštadienį, rugpjūčio 12 d., Klaipėdoje jau penktąjį kartą jūros miesto gyventojus bei svečius pasitiks sveiką ir aktyvų gyvenimo būdą ...
2023-08-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This