Danės ir Artojo gatvių jungtį projektuos „Plentprojektas”

Miestas, Svarbu

Bendrovė „Plentprojektas”, pasiūliusi 77 996 eurų kainą, laimėjo Klaipėdos savivaldybės skelbtą viešojo pirkimo konkursą Danės ir Artojo gatvių jungčiai projektuoti. Savivaldybė skelbė, kad tiekėjų pasiūlymų kainos šiam pirkimui negali viršyti 78 tūkstančių eurų. 

Projektinių sprendinių ribos turės apimti apie 910 m ilgio gatvės ruožą tarp Laivų skersgatvio ir Artojo g. sankryžos. Šiuo metu nuo prekybos centro „Gulbė“ iki Artojo gatvės sankryžos nėra jokios gatvės, tik nenaudojamas geležinkelis.

Kito konkurso dalyvio – UAB „SRP Projektas“ – pasiūlymas buvo atmestas, nes viršijo skelbime apie pirkimą nurodytą maksimalią sumą.

Pagal pasirašytą sutartį „Plentprojektas” turės parengti ir minėtosios jungties projektą, ir teikti projekto vykdymo priežiūros paslaugą. Sutarties galiojimo terminas – 2025-01-21. Tad iki to laiko turi būti ir projektas parengtas, ir rangos darbai nupirkti bei atlikti.

Projektinių sprendinių ribos turės apimti apie 910 m ilgio gatvės ruožą tarp Laivų skersgatvio ir Artojo g. sankryžos. Šiuo metu nuo prekybos centro „Gulbė“ iki Artojo gatvės sankryžos nėra jokios gatvės, tik nenaudojamas geležinkelis.

Planuojama C kategorijos gatvė, šalia jos – dviračių takas, o taip pat ir jų jungtys su Liepų gatve bei Skulptūrų parko dviračių takais.

Savivaldybė tikina, kad kliūčių Dangės gatvei sujungti su Artojo gatve nebėra – tam reikalingi sklypai jau atskirti nuo jos valdomos AB „Klaipėdos energija“ teritorijos.

„Plentprojektas” yra ne naujokai dirbant su tokiais Klaipėdos savivaldybės užsakymais. Tarp didesnių šios įmonės darbų yra Statybininkų prospekto tęsinio projektas; Šilutės plento atkarpos nuo Paryžiaus komunos gatvės iki geležinkelio rekonstrukcijos projektas; skvero ties prekybos centru „Maxima“ (Šilutės pl. 40A) ir pėsčiųjų tako tarp Taikos pr. ir Šilutės pl. atnaujinimo projektavimas; Jaunystės gatvės rekonstrukcijos projektas.

1 Comment

  1. Džiugu

    kad pagaliau ta Danės miesto gatvė, anksčiau miesto transporto strategijose buvo vardinama pirmu nr. , pagaliau gal bus. Nors savivaldybė tikina, kad kliūčių neliko, vienop aibė klausimų taip ir lieka neaiškūs: kodėl pirma projektuojame ir statome gatves, o kas bus Dangės pakrantėje nieko nežinome – jokių konkursų, projektų PP viešinama nebuvo. Ar pirma pirma pastatysime ir po to „derinsimės” prie gatvės ir ardysime tiesdami inž. tinklus? Kaip bus su likusia, esama, Danės gatvės atkarpa kuriai kažkoks užslėptas projektas senai yra? Tai kiek tų eismo juostų dabar bus projektuojama -2, 3 ar 4? ir kaip tos vienos gatvės dvi atkarpos „susijungs”? Ar bus realizacija, kaip numato ši sutartis, vykdoma tik pusei gatvės? O kas suplanuota tada su esamos Dangės gatvės medžiais, ištrupėjusiai šaligatviais? Ir su garsiuoju Bastionų tiltu?
    Gal A.K. ir ypač straipsnio autorius galėtų išgauti iš administracijos direktoriaus šias miesto paslaptis?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dviračių takui į Melnragę remontuoti jau ieškoma rangovų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė dviračių ir pėsčiųjų takų kapitalinio remonto Prano Lideikio gatvėje, nuo Liepojos iki Molo gatvių, rangos darbų konkursą. Nors ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

„Turbo žiedo” Baltijos ir Taikos prospektų sankryžoje nebus

Klaipėdos miesto vadovai, nutraukę konkursą dėl Baltijos ir Taikos prospektų sankryžos, svarstė ir kitą variantą – įrengti čia „turbo žiedą”. Tačiau ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This