Parodų rūmai kviečia aplankyti išskirtines parodas

Fotoreportažai, Kultūra

Aistė Raišuotytė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2022-08-10

Komentarų: 0

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmai trečiadienį pakvietė į nemokamą ekskursiją su Lietuvos dailininkų sąjungos (LDS) Klaipėdos skyriaus pirmininke, kuratore Neringa Poškute-Jukumiene. Ekskursijos dalyviai buvo mokomi pamiršti stereotipus apie parodų lankymus ir išmokti jas skaityti.

Aistės Raišuotytės nuotr.

Parodų rūmuose šiuo metu pristatomos LDS Klaipėdos skyriaus menininkų parodos „Vakarų vėjai ’22: Gimtadienis“ ir „Klaipėdos dailės muziejus“. Abi šios parodos dedikuotos Klaipėdos miesto gimtadieniui.

„Šie metai labai dosnūs tapybos kūriniais, menininkai atvirai pasakoja, kad šiais metais jiems svarbu parodyti savo kūrybą ir tai, kas jiems svarbu Klaipėdos mieste. Menininkai išskiria miesto architektūrą – būtent tai jie įvardija kaip Klaipėdos miesto unikalumą,“ – ekskursijos metu pasakojo N. Poškutė-Jukumienė.

Aistės Raišuotytės nuotr.

Urbanistiniai peizažai atsispindi Klaipėdos dramos teatro dekoratorės Daivos Dešenkovienės darbuose, menininko Simo Žaltausko, Jolantos Vitkutės, Juozo Vosylio ir kitų menininkų, eksponuojamų „Vakarų vėjai ’22: Gimtadienis“ parodoje, darbuose.

„Juozo Vosyliaus darbus atpažinsite bet kur, jeigu pamatysite, kad tai nėra įprastas rėmas (arba tai yra drobė be rėmo). Daivos Dešenkovienės tapyboje gausu spektaklių scenų,“ – kalbėjo ekskursijos vadovė.

Jos teigimu, normalu yra nežinoti darbų pavadinimų ir juos atrasti tik atėjus į parodą, o esą pavadinimus kiekvienas gali suvokti kitaip, priimti juos su ironija.

Aistės Raišuotytės nuotr.

Parodoje, pavadintoje „Klaipėdos dailės muziejus“, eksponuojami 7 menininkų darbai, kurie buvo parinkti neatsitiktinai – jie visi šiais metais, kaip ir Klaipėdos miestas, švenčia jubiliejų. Šioje parodoje galima pamatyti Edvardo Malinausko, Sauliaus Bertulio, Vytauto Antano Jakščio, Kęstučio Balčikonio, Gražinos Oškinytės-Eimanavičienės, Arūno Sakalausko ir Felicijos Kačenauskaitės-Pinkevičienės darbus.

„Klaipėda turi tokį vieną personažą – Kęstutį Balčikonį. Jis yra unikalus. Jeigu anksčiau buvo stereotipas, jog menininkas yra truputį priplaukęs, ilgais plaukais, lėtai vaikščiojantis senamiesčio gatvėmis – tai Kęstutis būtent toks ir yra,“ – su šypsena pasakojo N. Poškutė-Jukumienė. Parodoje netgi galima nusifotografuoti su „Kęstučiu“.

Aistės Raišuotytės nuotr.

Šios parodos akcentas – „Kolekcininko kambarys“, 14 išskirtinių Augustino Savicko darbų.

„Daugelis šių darbų yra atvažiavę iš Amerikos, menininko Augustino Savicko kūrinių Lietuvoje nebėra tiek daug, juos gauti yra labai sunku – vyksta kolekcininkų mainai, pirkimai, pardavimai. Šią 14 darbų kolekciją pristato Edmundas Kalakauskas,“ – pasakojo kuratorė.

Parodų rūmuose šios parodos dar bus eksponuojamos iki rugpjūčio 14 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Parodų rūmuose - „Vandens veidas“

Kovo 28-ąją, ketvirtadienį, 18 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) bus atidaroma Kristinos Ališauskaitės ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Poternoje kuriama nauja kultūrinė erdvė: pristatys šv. Jono bažnyčią

Įsibėgėjus pavasariui, planuojama, Muziejų naktį duris atvers Klaipėdos universiteto (KU) mokslininkės, archeologės dr. Raimondos Nabažaitės iniciatyva kuriama nauja kultūrinė erdvė, ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Kultūra

Parodų rūmuose - paroda „NElaimingų Naujųjų metų!“

Vasario 23-iąją, 17.30 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) bus atidaroma Yevhen Titov (Євген Тiтов) ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This