Rugsėjį „Švyturio“ arenoje – Vlado Garasto taurės turnyras

Sportas

Po trejų metų pertraukos į Klaipėdos „Švyturio“ areną sugrįžta Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) garbės prezidento, šalies krepšinio legendos Vlado Garasto taurės turnyras. Šįkart rugsėjo 9-10 dienomis Klaipėdoje tarptautiniame turnyre susirungs 4 komandos: Klaipėdos reprezentacinis klubas „Neptūnas“, Lietuvos krepšinio lygos naujokai „Wolves“, Latvijos čempionai VEF ir Estijos čempionai „Parnu Sadam“.

A. Pelakausko nuotr.

Lietuvaičiams didžiausia intriga, kaip atrodys šiemet gerokai atsinaujinęs ir su nauju vyr. treneriu Mindaugu Braziu priešakyje Klaipėdos „Neptūnas“ bei suburta nauja ir daug ambicijų turinti Vilniaus „Wolves“ komanda.

Pastarąją LKL naujokę – „Wolves“ ekipą, keliančią sau aukščiausius tikslus, treniruojantis nusipelnęs ir visiems puikiai žinomas krepšinio treneris Rimas Kurtinaitis sakė, kad į Klaipėdą nevažiuos tik pažaisti, o su tikslu – laimėti turnyrą.

„Tikslai visada yra aukščiausi. Tiesa, yra aplinkybės – nacionalinių rinktinių situacija. Turnyro metu galime neturėti 3 geriausių savo krepšininkų. Geriausių, nes jie yra pakviesti į rinktines: Argentijos rinktinėje šiuo metu dirba Marcoas Delia, Lietuvos – Eigirdas Žukauskas ir Kristupas Žemaitis. Neturint svarbių žaidėjų, bus sudėtingiau, bet tai nieko nekeičia. Nevažiuojame tiesiog pažaisti. Norime laimėti visus turnyrus ir čempionatus, kuriuose dalyvausime“, – pranešime cituojamas R. Kurtinaitis.

Kalbėdamas apie turnyro šeimininkę – Klaipėdos „Neptūno“ komandą, „Wolves“ strategas teigė, kad tai – rimtas ir gana pajėgus varžovas.

„Sekiau jų komplektacijos darbus ir galiu pasakyti, kad „Neptūno” komanda šiemet yra ženkliai stipresnė. Sunku pasakyti, kada ir kaip jiems pavyks susistyguoti, kada atvyks legionieriai. Tačiau jie yra turnyro šeimininkai, todėl tikrai stengsis jį laimėti“, – įsitikinęs R. Kurtinaitis.

Naujasis „Neptūno“ vyr. treneris Mindaugas Brazys pasidžiaugė, kad jau baigė komandos komplektacijos darbus ir jau rugpjūčio 16 dieną su komanda pradės pasiruošimą sezonui.

„Jau rinksimės į treniruotes, planuose yra ir draugiškų rungtynių, tačiau būtent Vlado Garasto taurės turnyras prieš artėjantį krepšinio sezoną turėtų būti rimtesnis išbandymas tiek man, tiek žaidėjams. Jame jau norėtume pamatyti savo tikrąjį veidą“, – kalbėjo M. Brazys.

Jis pasidžiaugė, kad į Klaipėdą sugrįžo puikiai pažįstamas Mindaugas Girdžiūnas, pavyko išsaugoti vieną iš ekipos kertinių žaidėjų taip pat klaipėdietį Deividą Gailių.

Jis akcentavo ir tai, kad vienas iš svarbių „Neptūno“ artėjančio krepšinio sezono tikslų – klaipėdiečius džiuginti gražiu žaidimu ir kovingumu.

„Norisi vėl pajusti tą puikią „Švyturio“ arenos atmosferą, sirgalių palaikymą ir vienybę. Klaipėda pasižymi nuostabiais sirgaliais. Labai laukiame Vlado Garasto taurės turnyro vėl susitikti su sirgaliais ir pajausti tą išskirtinę atmosferą. Norime sukurti sirgaliams šventę kiekvienose rungtynėse“, – pabrėžė M. Brazys.

INFORMACIJA

Draugiškas tarptautinis V. Garasto taurės krepšinio turnyras skiriamas Lietuvos krepšinio 100-mečiui, jis truks dvi dienas. Pirmųjų rungtynių pralaimėtojai kitą dieną kovos dėl III vietos, o laimėtojai dėl pagrindinio trofėjaus – V.Garasto taurės.

Turnyro tvarkaraštis (dienos bilietas galioja į abi tos dienos varžybas):

Rugsėjo 9 d.(penktadienis)
17:30             Wolves –VEF
19:30             Neptūnas – Parnu Sadam

Rugsėjo 10 d. (šeštadienis)
17:30             Dėl III vietos
19:30             Finalas

Rungtynių laikai gali keistis, atsižvelgus į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynes EuroBasket 2022.

Bilietus galima įsigyti internetu www.kakava.lt arba kasose. Renginio dieną bilietai brangs.

1 Comment

  1. klp

    Puikus tradicijos sugrąžinimas, Klaipėda seniai nematė užsienio komandų, gal laikai grįž, kai žaidėme su Atėnų Olimpiakosu ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas“ skiriasi su Mindaugu Braziu

Klaipėdos „Neptūnas“ skelbia, kad jo vyriausiojo trenerio pareigas palieka Mindaugas Brazys, kuris vadovavo uostamiesčio komandai nuo 2022-ųjų vasaros. Apie kontrakto ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdos „Neptūno“ pergalė KMT ketvirtfinalyje

Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (KMT) startavo dar vienas ketvirtfinalis, kuriame pergalę įsirašė Klaipėdos „Neptūnas“, trečiadienį namie 91:89 (28:26, 18:25, 23:19, ...
2024-01-03
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ nuleido ant žemės „Pieno žvaigždes“

Jokios intrigos sekmadienio LKL rungtynėse Klaipėdoje sulaukti nepavyko – „Neptūno“ vyrai 112:87 (28:20, 30:25, 31:21, 23:21) sutriuškino be pergalių ir ...
2023-10-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This