Savivaldybė „Klasco” teritorijoje keis nuotekų kolektorių

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė jau yra gavusi pasiūlymus dėl paviršinių nuotekų kolektoriaus Švyturio gatvės tęsinyje ir AB „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija“ („Klasco”) teritorijoje statybos ir rekonstravimo darbų rangos. Teigiama, kad paviršinių nuotekų kolektorius „Klasco” teritorijoje yra avarinės būklės.

Šiems darbams savivaldybė yra numačiusi beveik 500 tūkstančių eurų finansavimą, neskaitant projektavimo. Planuojama, kad pasirašius sutartį su būsimu rangovu darbai bus atlikti per 14 mėnesių. Techninį darbo projektą parengė „Projektai ir Co“.

Esamu išleistuvu į Kuršių marias yra išleidžiamos paviršinės nuotekos iš baseinų Nr. 2 ir Nr. 21, kurių plotai – 40,8 ir 160 ha. Projektuojamas kolektorius kerta buitinių nuotekų kolektorių DN600 – kad vamzdžiai nesusikirstų, po buitinių nuotekų kolektoriumi projektuojamas diukeris.

Teigiama, kad avarinės būklės išleistuve tarša yra kur kas mažesnė nei paviršinių nuotekų tvarkymo reglamente nustatytos ribinės vertės, todėl paviršinių nuotekų valymo įrenginiai neprojektuojami.

„Klasco” jau davė sutikimą savo nuomojamoje teritorijoje atlikti šiuos darbus, tačiau su sąlyga, kad nebūtų trikdomas transporto (ypač geležinkeliu) eismas. Ar ši bendrovė prisidės prie projekto įgyvendinimo, duomenų nėra.

2 Comments

  1. o čia ne KORUPCIJA ?

    Savivaldybės įmonė „Klaipėdos vanduo“ pati pirko ir pasirengė dokumentą – „ 2019-2021 Veiklos planas“ https://www.klaipeda.lt/data/public/uploads/2018/12/t2-262pr2.pdf
    Jame nurodomi generaliniai ir investiciniai projektai, tikslai kurie planuojami finansuoti ir pn.. Šiame dokumente nekalbama, kad Klascui 200ha uosto teritorijai bus tvarkomi išleistuvai ir dar už miesto biudžeto lėšas. Klasco trąšas ir rūdą miesto centre metų metais krauna, o jokių lietaus nuotekų savo teritorijoje, jų valymo neturi. 200ha uosto teritorijos tai panašiai 20 Miško kvartalų dydžio teritorija.
    Gaunasi taip, kad naujoms miesto teritorijoms (pvz. Labrenciškių kvartalas, naujas Rytinis gyvenamas rajonas ir t.t.) miesto gyventojams pinigų dešimtmečiais nėra. Žmonės, norėdami truputi padoriau gyventi nei kokioje Mogiliovo gatvės daugiabutyje, bėga iš miesto gyventi į laukus ir pirkdami ten pigesnius sklypelius. Nes, mieste į gyvenamų statybų teritorijas mieste investuojantis verslas privalo pats imti iš bankų paskolas, įrengti inžinierinius tinklus pats, o po to „atiduoti“ už vieną euriuką ( aišku buto, sklypelio pirkėjas už tai susimoka 100% su visais PVMais) ir kainos tada gaunasi beprotiškos, o savivaldybės įmonė – „Klaipėdos vanduo“ ima paskolas ir įrenginėja klaskininkams 200 ha infrastruktūrą , o per vandens ir nuotekų mokesčius mes už visa tai sumokame.

    Reply
    • Anonimas

      Vadovaujantis jūsų logika savo daugiabučio namo kieme vaikų žaidimo aikštelę turėtumėte įsirengti jūs pats.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This