Baigtas povandeninio pylimo formavimas Melnragėje

Uostas ir jūra

Dvi savaites trukę povandeninio pylimo formavimo darbai I Melnragėje baigti, visas planuotas jūrinio smėlio kiekis iš išorinio laivybos kanalo jau supiltas priekrantėje, praneša Uosto direkcija.

Tikimasi, jog jau artimiausiu metu bangos smėlį ims mesti į krantą, o vėjas nuneš į kopagūbrį ir taip paplūdimys pasipildys smėliu bei susidarys palankios sąlygos kopagūbrio regeneracijai.

Iš išorinio laivybos kanalo paimtas jūrinis smėlis buvo purškiamas link kranto ir 2–3,5 metro gylyje po vandeniu suformuotas pylimas, kurio ilgis siekia 700–750 metrų. Artūro Šulco nuotr.

Nuo penktadienio poilsiautojams ir banglenčių sportu užsiimantiems asmenims jokie apribojimai buvimui vandenyje nebetaikomi.

Skelbiama, jog prieš formuojant povandeninį pylimą I Melnragėje smėlis buvo ištirtas. Mėginių tyrimai atlikti laboratorijoje Olandijoje. Ištyrus paimtus grunto mėginius buvo nustatyta, kad vadovaujantis normatyviniu dokumentu LAND 46A-2002 gruntas yra atitinkantis reikalavimus – švarus, todėl gali būti naudojamas supilti povandeninį pylimą ties I Melnrage. Imant mėginius dalyvavo ir aplinkosaugos atstovai, kaip to reikalauja LAND 46A-2002. Aplinkos apsaugos agentūros specialistai, išduodami leidimą smėlį naudoti povandeninio pylimo formavimui, patvirtino smėlio tinkamumą šiems darbams.

Klaipėdos universiteto Jūros tyrimų instituto mokslininkai, povandeniniam pylimui I Melnragėje formuoti naudojamo smėlio laboratorinį tyrimą atliko ir darbams prasidėjus. Rugpjūčio 5 dieną iš žemsiurbės triumo paimtas smėlio mėginys buvo nuvežtas į KU Jūros tyrimų instituto laboratoriją, kur, naudojant specialią įrangą, buvo išdžiovintas, atliktas laboratorinis tyrimas. Jo rezultatai parodė, kad smėlis yra švarus, jo sudėtyje dumblo ar molio priemaišų nerasta.

INFORMACIJA

Nuo 2001 iki 2018 metų Uosto direkcija jau yra išpylusi apie 1 milijoną 220 tūkstančių kubinių metrų smėlio paplūdimiams atkurti. Tai daryta 10 kartų ir visuomet ties Giruliais. Pajūrio zonoje ties Melnrage Uosto direkcija paplūdimio smėliu dar nėra pildžiusi, šiemet tai buvo daroma pirmą kartą.

Iš išorinio laivybos kanalo paimtas jūrinis smėlis buvo purškiamas link kranto ir 2–3,5 metro gylyje po vandeniu suformuotas pylimas, kurio ilgis siekia 700–750 metrų. Iš viso bus supilta apie 180 tūkstančių kubinių metrų jūrinio smėlio.

Darbai atlikti pagal Aplinkos ministerijos parengtą Pajūrio juostos tvarkymo programą. Projektas finansuotas pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dviračių takui į Melnragę remontuoti jau ieškoma rangovų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė dviračių ir pėsčiųjų takų kapitalinio remonto Prano Lideikio gatvėje, nuo Liepojos iki Molo gatvių, rangos darbų konkursą. Nors ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This