Gargžduose bus statomas naujas darželis

Švietimas

Klaipėdos rajonas ne tik skatina privačių darželių steigimąsi ir skiria didžiausią Lietuvoje 250 eurų dotaciją tėvams, kurių vaikai lanko privačius darželius, bet ir investuoja į Savivaldybės darželių plėtrą. Jau pastatyta nauja Jakų mokykla, kurioje bus ugdomi ir darželinukai, taip pat šį gruodį duris turėtų atverti dvi papildomos darželio grupės Sendvaryje. Šiemet ruošiamasi pasirašyti sutartį ir dėl Sendvario daugiafunkcio centro statybos, kuriame įsikurs mokykla ir darželis. Planuojamos darželių Mazūriškėse, Dituvoje, Dercekliuose statybos. Naujo darželio sulauks ir Gargždai – visuomenė jau kviečiama susipažinti su projektiniais pasiūlymais.

Naujasis darželis bus statomas Gargžduose, Vingio g. 10. Jame bus įkurta net 12 naujų grupių, kuriose bus ugdoma daugiau nei 220 vaikų. 

Dviejų aukštų darželis bus minimalistinio skandinaviško stiliaus su atviromis erdvėmis, vitrinomis. Didžioji dalis apšvietimo bus kuriama natūraliai – langais ir stoglangiais. Darželio išskirtinumas – dengta aktų salė, kuri bus apšviesta per stoglangį, o veiklas bus galima stebėti ir esant antrame aukšte. Naujame darželyje bus įrengta 12 grupių, virtuvė, edukacinės-korekcinės erdvės, sporto salė, skalbyklos patalpa. Grupių patalpose projektuojamos ir antresolės, kurias bus galima naudoti kaip vaikų žaidimo, nusiraminimo zonas.

Sklypą planuojama apželdinti įvairiais medžiais, krūmais ir kitais želdiniais, aptverti tvora. Siūloma įrengti 4 žaidimų aikštelių zonas, skirtas trims grupėms, atskirtas tvorelėmis. Aikštelių zonose numatomos pavėsinės. Taip pat lauke projektuojama futbolo aikštelė, saugaus eismo sankryža, edukacinis daržas-sodas.

Naująjį darželi projektavo UAB „Maspro“. Projektavimo ir projekto vykdymo priežiūros kaina – 113,6 tūkst. eurų. Pasiūlymai dėl projekto teikiami iki rugsėjo 12 d. el. paštu gabriele@maspro.lt.

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galite čia https://www.klaipedos-r.lt/index.php?3074850356.

1 Comment

  1. Klaipėdos liberaliems

    turėtų būti gėda . Nei darželio nei mokyklos .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Viesulo“ gimnastėms - visų spalvų medaliai

Gargžduose vykusiame Lietuvos meninės gimnastikos įrankių čempionate, kuriame varžėsi gimnastės iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos, uostamiesčio „Viesulo“ sporto centro gimnastės ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This