Neringoje – vagys?

Nuomonės

Feisbuko grupėje „Mūsų Neringa” šeštadienio pavakare patalpintas įrašas apie tai, jog esą daugelis Neringos verslininkų klientams neduoda kasos čekių ir dėl to jie yra vagys, sukėlė pasipiktinimo bangą tarp šios grupės lankytojų. Įrašas pavadintas skambiai: „Dėmesio, Nidoje vagys!!!”

Visa Neringa yra sausakimša, tūkstančiai žmonių. Niekam ne paslaptis, kad čia brangiausia vieta atostogauti. Verslai, versliukai, kambarių nuomotojai gauna dideles pajamas, bet labai mažai kurie jas pilnai deklaruoja. Ne visose kavinėse gausi fiskalinį čekį, retas taksistas ar tuk-tukas įjungs taksometrą, o apie butų ar kambarių nuomotojus išvis daug istorijų…Tad visi tie, kurie slepia visas ar dalį savo pajamų, yra VAGYS!!! Jie, nemokėdami mokesčių, vagia tiesiogiai pinigus iš LT biudžeto, Neringos savivaldybės biudžeto, tai netiesiogiai vagia ir iš kiekvieno mūsų. Tad siūlau visur ir visada reikalauti kasos kvitų, įjungtų taksometrų, kasos pajamų orderių ir kitokių skaidrumą įrodančių reikaliukų. Bei siūlau – paskelbkime čia visus vagis viešai. Viešumas – geriausias ginklas ir, tikėtina, visi mes būsime mažiau apvagiami. Mes, poilsiautojai, visur susimokam pilna kaina, tad ir Jūs mielieji, verslininkai, restoranininkai, bobutės, taksistai ir visi kiti, maloniai prašome susimokėti viską, kas priklauso! Būsiu drąsesnis, pradėsiu pirmas, kur jaučiausi apgautas: 1. Dauguma tuk tuk vairuotojų. (paskelbsiu valst. nr. vėliau); 2. Dauguma taksi autobusiukų vairuotojų( paskelbsiu valst. nr. vėliau): 3. (įvardinta konkreti žuvimi prekiaujanti įmonė – P.M.)..čekio niekada negaudavau, o kartą pareikalavus čekio, gavau atsakymą „tai jei reikia, išmušiu” nerealu, gavau!!!”, – parašė Artūras.

Tačiau pritarimo jis nesulaukė. Atvirkščiai – komentatoriai, nerinkdami žodžių, ėmė vienas per kitą koneveikti įrašo autorių bei iš jo šaipytis.

„Kas čia per plūduras, saulėj perkaito?”– parašė viena moteris, sulaukusi nemažo patiktukų skaičiaus.

„Sunku gyvent išgamėlei”, – dar skaudžiau rėžė kitas.

Trečias vyras davė ir patarimų, ir teigė laukiąs pritarimo savo įrašui: „Tai tamsta, svieto lygintojau ir biudžeto saugotojau, gal nebevažiuok daugiau išvis į pajūrį, juk čia vien vagys ir žulikai. Geriau gal į BY puse pasiduok, juk ten ir pelkių yra, ir gal vagių nėr. Gal pritartumėt mano jam siūlymui, ką, vagys?”

Bet pasitaikė ir ne tokių piktų komentarų. Pvz., vienas vaikinas parašė: „Nenusiminkite, retas kas iš žuvies čekį gauna”.

Visgi dauguma komentarų buvo itin nepalankūs autoriui, o vienas iš jų pasiūlė „šitą šepetį skubiai deportuot į žemyną”.

Pats gi autorius atsakinėjo kone į visus komentarus, ne kartą klausdamas, ir kuo jis taip įsiutino žmones, ir ar kartais jie patys tik nėra jo įvardinti verslininkai…

1 Comment

  1. Marius

    Kai kiekvienas tamsuolis gali skelbti savo visiškai neautoritetingą nuomonę, reiktų filtruoti ką tiražuoti žiniasklaidoje. Dauguma smulkių verslų Lietuvos Respublikoje veikia išsipirkę patentą ir teikdami paslaugas fiziniams asmenims neprivalo turėti kasą ir išduoti kvitą. Ir jie sumoka mokesčius kurie yra privalomi pagal LR įstatymus.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Artėjantį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

ELTA

Nidoje žada statyti uždarus teniso kortus

Nidoje planuojama statyti uždarą sporto centrą, pirmadienį pranešė Neringos savivaldybė. „Matome didžiulį poreikį patalpų, kuriose būtų galima aktyviai sportuoti šaltuoju ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Per parą - vos 15 susirgusiųjų COVID-19

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtinta 15 naujų susirgimų COVID-19, iš kurių du žmonės užsikrėtė antrą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This