Žolinė Palangoje: šimtai mušamųjų ir minios sukurta širdies daina

Fotoreportažai, Regionas

Kasmet švenčiant Žolinę pajūryje organizuojamas renginys „Sveikos širdies ritmu“, kuriuo skatinama atkreipti dėmesį į širdies sveikatą. Šįkart Palangoje vykusio šio renginio dalyviai dalinosi savo širdies istorijomis, kūrė dainos žodžius ir ją čia pat grojo daugybe būgnų.

Atlikėja Jurga Šeduikytė teigia, kad per šią Žolinę buvo sukurta jautriausia jos Širdies daina.

„Skaitydama ir girdėdama žmonių širdies istorijas, jaučiausi lyg bendrauju su labai artimais žmonėmis, kurie dalinasi su manimi tuo, kas jiems svarbiausia. Ką skauda, kas gydo. Istorijos šias pastarąsias kelias dienas mane pasiekdavo žinutėmis, garso įrašais, šiandien Palangoje jų išgirdau begales. Jos visos unikalios. Dėmesys savo, artimųjų sveikatai dažnai prasideda nuo pokalbio, tikiu, kad dalyvusiems mano dirbtuvėse ir renginyje taps priminimu būti atviresniems su aplinkiniais“, – renginio metu sakė dainininkė, rašytoja J. Šeduikytė.

Atviros, jautrios, džiugios ar guodžiančios – tokios širdies istorijos susipynė į renginyje sukurtą improvizaciją. Pati atlikėja pripažino, kad šis kūrinys jai nepaprastai svarbus, nes yra gyvas, pripildytas tikrų patirčių ir svarbiausia – skatinantis imtis pokyčių.

J. Šeduikytės atliekamą improvizaciją papildė perkusijų studijos „Afrikos būgnai“ vadovas Gediminas Maciulskis. Kiekvienas norintis kartu su atlikėju mokėsi groti būgnais ir prisidėjo prie dainos atlikimo. Taip širdingiausia Žolinės daina skambėjo pritariant daugybei mušamųjų instrumentų.

Šventės metu galima buvo ne tik įsitraukti į dainos kūrimo procesą, bet ir, kaip įprasta per Žolinę, daugiau sužinoti apie naudinguosius augalus širdžiai. Žolinčių akademijos prezidentė Danutė Kunčienė dalinosi žiniomis apie gudobelių, valerijonų, sukatžolių naudą. Šios vaistažolės yra nuo seno žinomos, kaip svarbios širdies sveikatai.

„Džiugu, kad žmonės stengiasi gyventi vis sveikiau ir dažniau atsigręžia į gamtą pasisemti sveikatos iš vaistažolių“, – sakė renginio organizatorių, vaistažolių tinktūrų gamintojo „Valentis“, atstovė Edita Česnavičienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Prasčiausia COVID-19 situacija - Palangoje

Valstybės duomenų agentūra praneša, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 38 nauji susirgimai COVID-19 infekcija (devyni žmonės susirgo antrą kartą, du ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This