Klaipėdos priemiestyje – didžiulis gaisras, tyrimą atliks ir aplinkosaugininkai (atnaujinta)

Fotoreportažai, Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Trečiadienio vakarą, apie 21.30 val., šiaurinės Klaipėdos gyventojai išvydo didžiulius dūmų kamuolius bei liepsnas, sklindančias nuo Aukštkiemių gyvenvietės pusės. Gaisras kilo bendrovės „Virginijus ir Ko” Klaipėdos atliekų rūšiavimo padalinyje, įsikūrusiame Aukštkiemių kaime, Aukštkiemių g. 19.

„Atviros Klaipėdos” skaitytojo nuotr.

Į įvykio vietą suvažiavo kelios gaisrinės, policija, atvyko ir greitoji.

Link gaisro vietos apie 22 val. ėmė plūsti ir smalsuoliai – kelyje nusidriekė automobilių virtinė. Prižiūrėti tvarkos netrukus atvyko dar vienas policijos ekipažas, vėliau prie jo prisijungė ir trečiasis. Tuo metu vienas iš gaisrininkų susirinkusiųjų klausė, kur čia yra artimiausias vandens telkinys prie kurio būtų įmanoma privažiuoti. 

„Atviros Klaipėdos” skaitytojo nuotr.

Apie 22.45 val. atviras liepsnas ugniagesiams pavyko sutramdyti, tačiau dūmų kamuoliai vis dar kilo į padangę. Pasak gyventojų pasidalinimų socialiniuose tinkluose, vėjas aitrius dūmus nešė miesto link.

„Atviros Klaipėdos” skaitytojo nuotr.

Pačio gaisro vietoje jokios smarvės nebuvo. Nestipri degančio plastiko smarvė pasijautė jau baigiant nuslopinti liepsnas.

Tik 23.17 val. kai kurių vietoje buvusių klaipėdiečių mobiliuosius telefonus pasiekė įspėjamasis Priešgaisrinės apsaugos departamento pranešimas apie galimą oro taršą dėl šio gaisro.

„Atviros Klaipėdos” skaitytojo nuotr.

Gaisras buvo lokalizuotas ir ugnies nebesimatė apie 23.30 val., tačiau į nelaimės vietą tuo metu atvažiavo dar vienas gaisrininkų automobilis. Iš viso gaisrą gesino šešios brigados. 

Aplinkos apsaugos departamento paskyroje socialiniame tinkle „Facebook” apie 23 val. buvo paskelbta, jog į gaisro vietą iškart nuvyko ir jo Klaipėdos valdybos pareigūnai. Klaipėdos valdybos viršininkė Ramunė Lukaševičienė informavo, kad iškviesta ir Aplinkos apsaugos agentūros laboratorija oro užterštumui įvertinti.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Papildomu „akordu” tapo apie 1.30 val. šiuose priemiesčiuose nuaidėjęs smarkaus sprogimo garsas. Tačiau tai tikriausiai buvo jau ne kartą gyventojams nerimą sukelianti smūginė banga, kurios priežastis – viršgarsinį greitį pasiekęs naikintuvas. Tuo metu gaisravietėje baigiamiesiems darbams dar likę ugniagesiai patvirtino, kad čia viskas jau ramu, o sprogimo garsas pasklido iš dangaus. 

ATNAUJINTA. „Pirminiais duomenimis sudegė apie 5 tonos plastiko atliekų – netinkamos perdirbti šienainio plėvelės. Ugniagesiams užgesinus gaisrą, gaisro gesinimo vanduo rinkosi vietoje ir nenutekėjo“, – ketvirtadienį išplatintame pranešime cituojamas Klaipėdos valdybos viršininkė R. Lukaševičienė.     

Tolimesnį tyrimą atliks Klaipėdos aplinkos kokybės kontrolės skyrius, taip pat bus nustatomas sudegusių atliekų kiekis bei vertinama galimai aplinkai padaryta žala.

„Bendrovė „Virginijus ir Ko“ savo veiklą antrinių žaliavų tvarkymo srityje pradėjo 2001 metais. Pagrindinė veikla – antrinių žaliavų ir gamybinių atliekų tvarkymas, t. y. surinkimas, paruošimas perdirbimui, perdirbimas arba perdavimas atliekų perdirbėjams, atliekų eksportas, netinkamų perdirbti atliekų utilizavimas. <…> UAB „Virginijus ir Ko“ tapo viena didžiausių tinkamų perdirbti atliekų ir antrinių žaliavų tvarkymo bendrovių Vakarų Lietuvoje. Šiuo metu įmonė turi keturis padalinius: Klaipėdos, Telšių ir Šiaulių rajonuose (Kužiuose ir Kairiuose) ir veiklą vykdo net 24 Lietuvos savivaldybių. Per metus įmonė sutvarko daugiau kaip 20 000 t įvairių atliekų”, – taip savo veiklą pristato įmonė, kurios padalinyje kilo šis didžiulis gaisras.

Bendrovės interneto svetainėje taip pat rašoma, kad į atliekų priėmimo punktus, kurių vienas ir yra Aukštkiemiuose, gyventojai, įmonės ir organizacijos gali pristatyti antrines žaliavas: kartoninę pakuotę, popierių, plastikinę pakuotę (skaidrią ir spalvotą plėvelę, pakavimo juostas, didmaišius, PP dėžes ir pan.), stiklą, PET ir metalinę pakuotę. Nurodoma, kad priimamos tik švarios ir sausos antrinės žaliavos.

Gaisro vietos vaizdas ketvirtadienį. Martyno Vainoriaus nuotr.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šis įmonės padalinys jau yra pažymėtas dar vienos skaudžios nelaimės ženklu. 2019-ųjų sausį čia esačiame gamybiniame ceche po kanaliniu šiukšlių presu žuvo jo viduje tuo metu buvę 50 ir 35-erių įmonės darbuotojai. Teismas šį presą įjungusiam auto krautuvo vairuotojui buvo skyręs lygtinę 2 metų bei 2 mėnesių laisvės atėmimo bausmę jos vykdymą atidedant trejiems metams. 

17 Comments

  1. val

    idomu kas isduoda leidimus statyti visokius pramoninius objektus prie gyvenamuju kvartalu ??? ar ne klaipedos rajono savivaldybe ir jos meras ? kur ziuri STT ?

    Reply
  2. J

    Na dabar tapo aišku iš kur vasarą naktimis ir paryčiais iš rytų pusės jausdavosi dūmų ir degėsių kvapas…

    Reply
  3. Ponas Mokytojas

    Tai yra penktos-šeštos klasės mokinuko rašinėlis!

    Reply
  4. Dana

    Visus tvenkinius skirtus gaisrui gesinti užkasė,prihavatizavo, tai dabar kuom gesinsti NĖRA!!!!

    Reply
  5. DaliaŽ.

    Gaila, kad komentaruose juokaujama. Deja, tai labai rimta ir pavojinga VISIEMS ( ir tiems kuriems juokinga…) Gerai, kad staigiai reagavo Klaipėdos Apsaugos valdyba,paėmė oro mėginius tyrimui… Tačiau ir taip aišku,kad kokiu oru kvėpuojame tokia mūsų- ŽMONIŲ sveikata. KOKIOS PRIEŽASTYS šios ekologinės nelaimės-katastrofos?
    Kaip tas VIRGINIJUS t.y. bendrovė „Virginijus ir Co” daėjo iki to? O Priešgaisrinės tarnybos? Ar stebėjo, reikliai vykdė reikalavimus gaisrui rizikingoje įmonėje? Įdomu, kokia Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro – KRATC- pozicij?. Iš ten „kilo” ir dabartinis Seimo narys Petrošius. O dar įdomiau, ką veikia ir ką jau nuveikė per 1,5 m. įkurtos Klaipėdos regiono valdymo taryba (kolegija) ?Ten , atrodo „dirba” 7 savivaldybių merai. Šiuo metu vadovauja mūsų meras V.Grubliauskas.
    Gerbiamieji, situacija labai rimta ir pavojinga. Mums visiems.Per dažnai:-))) nuodijama gyvenamoji aplinka. Per dažnai daugybė atsakingų darbuotojų neatlieka savo pareigų kaip privalo.Manau visi protingi piliečiai, suvokiantys šią ekologinę katastrofą, reaguos , susirūpins…Ką daryti, kad to išvengti?
    Ačiū AK.lt už operatyviai pateiktą info-straipsnį.

    Reply
    • Pensininkas

      Jooo…, aplinkosaugininkai paėmė oro mėginius tyrimui, jooo…ištirs ir pasakys, kad normos neviršytos, jooo rūkykit toliau, jooo…

  6. Pensininkas.

    Pratinkitės prie dūmų ir ugnies, prie sprogimų taip pat, karas su Rusija tik prasideda, tai tik mikroskopinis vaizdelis apie karą, kariausim kol laimėsim, arba S U D E G S I M.

    Reply
  7. Hefaistas

    Sudegs ir užges, nepergyvenkit.

    Reply
  8. vst

    kas matė kaip ten tvarkosi šita įmonė, tai ten baisiau nebuna, o kad patys padegė tai faktas, nes neturėjo kur bekišti tų atliekų, net lauke buvo prikrauti šiukšlių kalnai…

    Reply
    • Karolis

      Tikrai ne patys padege. Neseniai sita imone mums buvo atsiuntusi komercini pasiulyma is musu PIRKTI platiko ir kartono atliekas. Kodel? Todel kad rinkos kaina parduodant plastika yra nuo 200 iko 700 eur uz tona priklausomai nuo rusies. Deje musu imone neturi tokiu kiekiu kad galetumem tiesiogiai pardavineti bet ecoservice moka geriau. Realiai sios imones superka plastiko atliekas is tokiu imoniu kaip musu, supakuoja ir 3 kart brangiau parduoda.

  9. Klp

    Kuku susidegino sudu nerases…

    Reply
  10. Gyventojas

    Baisu pagalvoti, kokia tarša paleista į orą mums visiems. Užuojauta įmonei, baudos ir patikros neabejotinai.

    Reply
  11. Ku ku

    Gal klystu, bet vienintelis pramoninis objektas toje vietoje yra Transketa. Tai ką sugalvojo jie degint? Plastmases ar padangas nereikalingas? Dangus juodas. Ugnis visą valandą kaip pragaro liepsnos.

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      jau parašyta, kas dega…

    • Miestelenas

      Ponia Palmyra, kur parašyta kas dega ir pavojingumas dūmų? Viskas eina ant miesto. Keista kad dar ponas triubocius nepasireiškė o apie tarnybas is vis tyliu.. kur sms ir tt? Ar jie tik iki 17 h dirba

    • RL

      Virginijus ir ko, atlieku tvarkymo imone

    • Ku ku

      Na ačiū, kad išaiškinta, kuri įmonė atsakinga. Klausimai kyla – kas konkrečiai dega? Ir ar tik ne dėl tos pačios Virginijus ir ko įmonės atliekų perdirbimo Aukštkiemiai smirda dažnai savaitgaliais naktimis? Būtų labai įdomu sužinoti.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Neteisingai rūšiuojantys atliekas gali sulaukti baudų 

Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) inspektoriai pradėjo aplinkosauginius reidus – tikrinama, ar klaipėdiečiai ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas

Vydmantuose sutvarkytas atliekomis užterštas sklypas

Aplinkos apsaugos departamentas informuoja, kad šiemet vasarį „Tvarkau Lietuvą“ interaktyviajame žemėlapyje gavus pranešimą dėl netinkamo statybinių atliekų laikymo Vydmantuose, Kretingos ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Regionas

Atliekas deginęs kintiškis laikė ir kilpas gyvūnams

Pastebėję dūmus Kintuose aplinkosaugininkai atliko patikrinimą ir nustatė, ne tik, kad sodybos savininkas neteisėtai degino atliekas, bet ir jo ūkinėse ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This