Tikrins automobilių taršą (1)

Transportas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2022-08-17

Tam, kad kvėpuotume kuo švaresniu oru, aplinkosaugininkai rugsėjo 1–17 d. tikrins transporto priemonių taršumą – teršalų kiekį automobilių išmetamosiose dujose.

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai rugsėjį atliks anglies monoksido (CO) kiekio išmetamosiose dujose matavimus automobilių su benzininiais varikliais ir išmetamųjų dujų dūmingumo matavimus automobilių su dyzeliniais varikliais įmonių ir fizinių asmenų veiklos vietose.

„Šių patikrinimų tikslas – informuoti tikrinamuosius apie neigiamą transporto priemonių poveikį oro kokybei, skatinti sąmoningumą įsigyjant automobilius, kuo mažiau teršiančius aplinką, ir galimas netaršias alternatyvas“, – pranešime pažymi Veiklos organizavimo skyriaus vedėja Mantė Ramanauskienė.

Pasak aplinkosaugininkės, siekiama atkreipti įstaigų ar įmonių dėmesį ir į tai, kad jų veikloje naudojamų transporto priemonių išmetami teršalai neviršytų nustatytų normatyvų, kitu atveju, nustačius pažeidimus, bus taikoma administracinė atsakomybė.

Aplinkos apsaugos agentūros duomenimis, Lietuvoje kelių transporto sektorius išmeta 62 proc. viso per metus išmetamo azoto oksidų, 13 proc. anglies monoksido ir 23 proc. kietųjų dalelių KD2,5 (mažesnių nei 2,5 mikrono) kiekio.

Žymos: | |

Komentarai (1):

Įrašo “Tikrins automobilių taršą” komentarų : 1

  1. Anonimas parašė:

    Demagogija. Klaipėdos mieste o ir Lietuvos masteliu tokios problemos nera. Ps krizes mwtu versti pirkti naujesnius greitai gendancius auto..originalu?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga, Svarbu

Savivaldybė pagaliau perka oro kokybės stebėjimo stoteles

Nors kai  kurie politikai giriasi, kad Klaipėdos oro tarša jau yra sutramdyta, savivaldybė perka automatinės (stacionarios) aplinkos oro kokybės stebėjimo ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Transportas

Kur galima statyti automobilius pajūryje?

Aplinkos apsaugos departamentas vasaros metu sulaukia nemažai pranešimų apie neatsakingą automobilių statymą Lietuvos pajūryje. Aplinkosaugininkai primena, kokių reikalavimų reiktų laikytis ...
2024-07-12
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Automobilių prekeiviai dėl milijonų aiškinsis teisme

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas didelio masto ikiteisminis tyrimas ir teismui su kaltinamuoju aktu perduota baudžiamoji byla, kurioje verslininkas iš Klaipėdos ...
2024-07-09
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This