Tobulins tvarkas dėl ukrainiečiams skirtų būstų

Miestas, Svarbu

Artėjant pusmečiui nuo to momento, kai Lietuva pradėjo priglausti nuo Rusijos karinės agresijos bėgančius ukrainiečius, Klaipėdos savivaldybės vadovai trečiadienį tarėsi, kaip reikėtų patobulinti šių žmonių apgyvendinimo tvarką.

Statistikos departamento pateikiamais duomenimis, Migracijos departamento Klaipėdos skyrius iki šiol yra užregistravęs 2 594 pabėgėlius (939 iš jų – vaikai) iš Ukrainos. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio, jau matyti teisės aktų projektai, pagal kuriuos pabėgėliams iš Ukrainos atitinkamą statusą Vyriausybė pratęs metų ar pusantrų laikotarpiui. Tad ir savivaldybė sieks patobulinti tvarkas, pagal kurias ukrainiečiams buvo suteikta teisė laikinai naudotis įvairiais būstais. Žinia, Rusijai užpuolus Ukrainą ir plūstelėjus gausiam pabėgėlių srautui viskas buvo daroma paskubomis, kad tik žmonės turėtų stogą virš galvos. 

Anot direktoriaus, šiuo metu Moksleivių saviraiškos centre vis dar glaudžiasi apie 30 ukrainiečių, o buvo metas, kai jų ten buvo net 156. Dar 56 Ukrainos piliečiai gyvena socialiniame būste, aštuoni – dviračių treke esančiuose kambariuose, šeši – Nakvynės namuose, viena šeima yra apsistojusi Koncertų salės valdomame bute, gyvenama ir nugriauti pasmerktame name Bangų g. 11. 

„Kur reikia, bandysime keisti miesto Tarybos sprendimus ar administracijos lygio teisės aktus. Kad, pavyzdžiui, būtų reglamentuoti atvejai, kada žmonės gali prisidėti prie nuomos, jei dirba ir gauna pajamas. Taip pat turėtų būti reglamentuoti žalos atlyginimo atvejai ir panašiai”, – sakė G. Neniškis. 

Pasak jo, bus peržiūrimos ir galimybės dėl būstų, jei karas užsitęstų ir šaltuoju metu Ukrainoje kiltų humanitarinė krizė, dėl kurios galėtų susiformuoti nauja pabėgėlių banga. Tiesa, direktorius neslepia, kad tokiu atveju tikrai nepavyktų suformuoti rimto rezervo, nes galimybės ir dabar yra beveik maksimaliai išnaudotos. 

Statistikos departamento pateikiamais duomenimis, Migracijos departamento Klaipėdos skyrius iki šiol yra užregistravęs 2594 pabėgėlius (939 iš jų – vaikai) iš Ukrainos. Antradienį čia buvo užregistruoti dar 35 ukrainiečiai (vienuolika iš jų – vaikai iki 17 metų). Per paskutines septynias dienas Klaipėdoje buvo užregistruoti 96 pabėgėliai. 

Uostamiestyje veikusiame registracijos centre iš viso buvo užregistruoti 6498 tokie asmenys. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Nuomonės

Minskas, Astana – lygiuok, ramiai!

Po Ukrainos kariuomenės bepiločių orlaivių (dronų) atakų prieš stambias Rusijos naftos perdirbimo įmones (refinerijas) europinėje šalies dalyje, pasekmės, atrodo, yra ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This