Palei Šilutės plentą per trejetą metų rasis naujas želdynas

Miestas, Svarbu

Savivaldybė pasirašė sutartį su UAB „Želdynai” dėl žaliųjų plotų palei Šilutės plentą – nuo Smiltelės g. iki Jūrininkų prospekto – projekto parengimo.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Želdyną įrengti planuojama iki 2025 metų spalio. Projektavimas ir jo įgyvendinimo priežiūros paslaugos įvertintos 33,3 tūkst. eurų.

Želdynas numatytas prie 1974–1985 m. sovietmečiu suplanuoto VII gyvenamojo rajono (arch. Ričardas Valatka, Gina Galdikienė, Juozas Mureika) prieigų. Jos laikomos labiausiai urbanizuota ir mažiausiai vertingų želdinių turinti vieta mieste, šiuo metu kenčianti nuo triukšmo ir taršos.

Naujasis žaliasis plotas šiaurės – pietų kryptimi tęsis beveik kilometrą. Teritorijos plotas –  61 109 m². Planuojama teritorija prasideda šalia gyvenamojo namo Budelkiemio g. 6 ir greta Šilutės pl. bei tęsiasi iki gyvenamojo namo Bandužių g. 1. Ties gyvenamuoju namu Budelkiemio g. 10 ir Kuncų g. tęsiniu į planuojamą želdyną bus įsiterpusi paslaugų teritorija.

Projektas rengiamas idėjos (koncepcijos) „REE7777“, kurią pateikė vienintelis tokio konkurso dalyvis – ta pati UAB „Želdynai”, pagrindu. Koncepcija buvo viešai aptarta, pateiktos ekspertų išvados. Projektuotojams nurodyta vadovautis šios koncepcijos parengimo supaprastinto projekto konkurso darbų recenzentų recenzijomis, konkurso darbų vertinimo komisijos posėdžio nutarimais.

Jiems keliamas uždavinys suplanuoti kasdieninius gyventojų poreikius tenkinantį želdyną, kuris atliktų apsauginę-ekologinę, rekreacinę ir socialinę-kultūrinę funkcijas. Taip pat norima, kad būtų užtikrintas želdyno „erdvinis ryšys su Klaipėdos miesto žaliųjų erdvių sistema, miesto ir vietos gamtiniu karkasu”. 

Pristatant koncepciją buvo teigiama, kad čia planuojama pasodinti 900 medžių ir 1450 krūmų. Teigta, jog numatytų pasodinti medžių rūšys bus būdingos Lietuvai ir pamario kraštui, prisitaikiusios prie klimato sąlygų ir atsparios intensyviems vėjams bei užterštam miesto orui.

Taip pat skelbta, jog parko įrengimas savivaldybei preliminariai galėtų atsieiti apie 2,3 mln eurų.

4 Comments

  1. Rumpiškės

    Savivaldybė neniškiai grubliauskai iškirto 500 brandžių sveiku medžių, 10 000 m2 krūmų. Atsodino numirelius kaž kiek kurie nudžiuvo, o likusiuems medžiams pakirto šaknys-išvirto.
    Krūmų nieko neatsodino. Nuolat melabo, kaž kokiu pikžolių prisodino erkems veislintis. …

    Reply
    • rita

      Medžiai tik po;ieriuje… Kur ATSODINTI mdžiai Trinyčių- Malūno parke? Liko „popieriuje”?

  2. Anonimas

    „Teigta, jog numatytų pasodinti medžių rūšys bus būdingos Lietuvai ir pamario kraštui, prisitaikiusios prie _klimato_ sąlygų”

    Kas tiko pastariesiems 30 metu nebutinai tiks sekantiems 30 metu

    Reply
    • Anonimas

      Norite pasakyti kad trimmetu Lietuvos (pasaulio) klimatui yra daug? Ir kad gi pasikeite Klaipėdos pajūryje smėlio, vėjo nebėra? Butrn kad dabr kqs naikinama po 30metu vel bus sodinama kaip naujai atrasta.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą, ketvirtadienį, svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Įspėja vairuotojus dėl nestandartinio krovinio gabenimo

UAB „Klaipėdos paslaugos“ informuoja vairuotojus, kurie Klaipėdoje trečiadienio vėlų vakarą ir ketvirtadienį naktį planuoja važiuoti maršrutu Perkėlos g. 8 – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This