Klaipėdos paplūdimyje – naktinis tinklinio turnyras

Sportas

Ugnė Rekašiūtė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2022-08-20

Komentarų: 0

Penktadienio vakare Antrosios Melnragės paplūdimyje įvyko naktinis įmonių tinklinio turnyras. Šis Klaipėdos pliažo tinklinio klubo renginys jau yra tapęs tradicija – kiekvienais metais jis yra organizuojamas tiek žiemą, tiek vasarą. Šaltuoju metų laiku turnyras vyksta uždarame tinklinio aikštyne Šilutės plente, o karštuoju metu – Antrosios Melnragės paplūdimyje. Turnyruose dalyvauja ir tarpusavyje varžosi įvairios Lietuvos įmonės.

Ugnės Rekašiūtės nuotr.

Įprastai vasaros metu įvyksta trys turnyro etapai, tačiau šiais metais dėl prastų oro sąlygų birželį vienas jų neįvyko. Kiekvieno etapo metu yra išrenkami etapo nugalėtojai, o finaliniame etape, susumavus taškus, yra išrenkami ir sezono nugalėtojai. Penktadienio naktį įvykęs turnyras buvo finalinis, todėl renginio organizatoriai Inga ir Andrius Dumbauskai paskelbė ir etapo, ir sezono nugalėtojus.

Pasak A. Dumbausko, šiuo metu yra labai daug įvairaus lygio mėgėjų, kurie žaidžia paplūdimio tinklinį savo laisvalaikiu. Tačiau prieš penketą metų tokių entuziastų labai trūko, tad kilo idėja suorganizuoti turnyrą, kuris pritrauktų ir sudomintų žmones išbandyti ši sportą. Turnyras vyksta netradiciniu formatu 3×3. Organizatoriaus teigimu, taip yra todėl, nes pradedantiesiems būtų sudėtinga žaisti 2×2 dėl technikos ir patirties trūkumo.

Turnyro metu komandos, kuriose buvo merginų, gavo papildomų taškų – tokiu būdu buvo skatinama rinkti mišrias grupes.

Po beveik septynias valandas trukusio turnyro ir įtemptos finalinės kovos finalinį etapą šįkart laimėjo UAB „Kubilų pasaulis“ iš Raseinių. Pakalbintas komandos atstovas Jaroslavas teigė, jog jau praėjusiais metais jų komanda žinojo apie šį turnyrą, tačiau vis nespėdavo sudalyvauti. Tiek įmonės direktorius, tiek darbuotojai mėgsta žaisti tinklinį, todėl vyrai pagalvojo, jog būtų smagu čia sudalyvauti. Jaroslavas sakė nesitikėjęs, jog čia susirenka tokios stiprios komandos. Anot žaidėjo, ketvirtfinalio metu pradėjus temti žaisti darėsi sudėtinga, tačiau įjungus apšvietimą buvo galima tęsti turnyrą kokybiškai.

Sezono nugalėtojų komandos atstovas Vykintas pasakojo, jog su savo komanda turnyre dalyvauja jau ne pirmą kartą. Sezono nugalėtojų taurę grupė yra gavusi ir žiemos turnyre. Vykintas pastebi, jog vasarą, galbūt dėl atostogų, galbūt dėl prasto oro žaidžiant lauke, žmonių susirenka daug mažiau negu žiemą. Jo teigimu, šiame finaliniame etape dalyvavo tikrai stiprios komandos, o jo komanda čia ateina gerai praleisti laiko žaidžiant dėl savo malonumo.

Ugnės Rekašiūtės nuotr.

Pasak A. Dumbausko, renginys organizuojamas penktadienio vakare, kad kolektyvas po visos darbo savaitės galėtų susirinkti gerai praleisti laiką prieš savaitgalį. Anot organizatoriaus, Klaipėdoje, ypač liepą ir rugpjūtį, būna šilti vakarai, tačiau saulė leidžiasi vis anksčiau, tad trumpėja laikas, kada žmonės gali sportuoti. Todėl maždaug prieš šešetą metų Dumbauskai nusprendė paplūdimyje įrengti aikštelės apšvietimą ir pabandyti žaisti jau tamsiuoju paros metu. Dabar žmonės po darbų gali sėkmingai sportuoti ir sutemus.

Dumbauskai organizuoja ir šeimų turnyrą. Šis renginys vyksta sekmadieniais, nes sekmadienis – šeimos diena. Turnyras taip pat vyksta 3×3 formatu ir yra orientuojamas ne į sportinius rezultatus, o į aktyvų šeimos laisvalaikį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Amber Volley“ tinklininkai susigrąžino Lietuvos pirmenybių sostą

Gargždų „Amber Volley“ tinklininkai po metų pertraukos susigrąžino stipriausios Lietuvos komandos vardą. Sekmadienį Gargžduose vykusio „Meistro kodo“ Lietuvos vyrų tinklinio ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

Sportas

Gargžduose - vyrų tinklinio finalo ketverto turnyras

Šį savaitgalį , kovo 23-24 dienomis, Gargždų sporto centro salėje vyks „Meistro kodo“ Lietuvos vyrų tinklinio čempionato finalo ketverto turnyras. ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Viesulo“ tinklininkai – stipriausi Lietuvoje

Savaitgalį Gargžduose finišavo Lietuvos moksleivių tinklinio U-19 vaikinų čempionatas. Nugalėtojų taurę jo metu į viršų iškėlė BĮ Klaipėdos „Viesulo“ sporto ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This