Eilinį kartą pabrango (ne)statoma Šimtmečio mokykla

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė pasirašė jau 32-ąjį papildomą susitarimą dėl bendrojo ugdymo mokyklos (vadinamos Šimtmečio vardu) statybos Senvagės gatvėje rangos darbų, kurie pastaruoju metu praktiškai nejuda į priekį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Naujo susitarimo poreikis aiškinamas tuo, kad „pakeitus techninio projekto statinio konstrukcijų dalies sprendinius pakoreguotos sporto ir mokomojo korpuso tarpaukštinių grindų detalės, nelaikančių atitvarų sprendiniai”.  Taip pat esą būtina įrengti sporto korpuso rūsio lubų ir šachtos šiltinimą.

Šie pakeitimai pakėlė statybos kainą nuo 15,864 iki 15,999 mln. Eur.

Pagal 2019-ųjų birželį pasirašytą sutartį mokyklos statybų konkursą laimėjusi UAB „Versina” buvo įsipareigojusi 10,922 mln. eurų vertės mokyklos statybos darbus atlikti per 16 mėnesių. Kitas rangos konkurso dalyvis – UAB „Eikos statyba“ – mokyklą siūlėsi pastatyti už 14 829 221 eurą.

Po sutarties pasirašymo netruko paaiškėti, kad darbai gerokai vėluos – iš pradžių vėlavo inžinerinių tinklų iškėlimas, kurį papildomai finansavo savivaldybė, buvo prasidėję ir ginčai dėl projekto su jį parengusiais architektais, tad rangos sutarties vykdymas buvo sustabdytas aštuoniems mėnesiams.

Paskelbtame naujame – 32-ajame susitarime – nurodoma, kad jis neturės įtakos pagrindinėje sutartyje numatytiems darbų atlikimo terminams ir statybų pabaigos data išlieka kitų metų vasario 25-oji. Tačiau savivaldybės užkulisiuose jau kalbama, kad vangiai vykstant statybos darbų procesams, nuolat keičiant darbų apimtis, toks terminas yra nerealus. Nebetikima ir kad mokykla bus atidaryta kitų metų rugsėjo 1 dieną.

Achilo kulnimi šioje statyboje manoma esant tai, kad rangos darbai buvo nupirkti kartu su darbo projekto parengimu pagal pridedamą techninę specifikaciją ir techninį projektą. O tuose dokumentuose statybininkai randa vis naujų ir naujų ydų.

INFORMACIJA

Mokomojo korpuso pirmame aukšte suplanuotos bendrosios paskirties patalpos: 286 vietų aktų salė, biblioteka, 150 vietų valgykla su maisto gaminimo ir valgyklos personalo patalpomis. Antrame aukšte įsikurs pradinukų ir vyresniųjų klasių moksleivių mokymo patalpos. Mokomojo korpuso pastato centre bus įrengta reprezentacinė daugiafunkcė erdvė su amfiteatru. Šios erdvės akcentu taps viduryje suprojektuotas mokslo žinių medis – medinių klijuotų konstrukcijų kompozicija. Mokomojo pastato stogas bus apželdintas – čia numatyta galimybė vykdyti ugdymo(si) procesą šiltuoju metų laiku.

Sportinis mokyklos korpusas bus stačiakampio formos, o abiejų pastatų fasadų apdailai numatytos Klaipėdos tradicinei architektūrai būdingos medžiagos – molio spalvos klinkerio plytelės, vidaus kiemo fasadų apdailai – natūralios spalvos medienos.

10 Comments

  1. PRAVAŽUOJANTIS KIEKVIENĄ DIENĄ

    Kai buvo pasirašyta sutartis su puikiai žinomu šiuolaikiniu, intelektualiu banditėliu – „Versinos” vadovu, supratau, kad +2 metai šitam objektui drąsiai. Savivaldybės klerkai bus maudomi ir išmaudyti daug kartų… Taip ir atsitiko… Dar čia nepabaiga, vidaus apdailos darbai dar nepradėti, o kiek ten pabrango medžiagos…. Lengva vynioti dūdoriaus šutvę apie pirštą, kai supranta tik kaip triūbą pūsti ar ant scenos užsiropšus nesamoningas blevyzgas tauzyt….. GĖDA!!!!!

    Reply
  2. Vidas

    Čia kaip suprantu panaši mokykla ,kaip Vilniuje Pilaitės raj. tik ten lyg tai 1000 mokinių ,o čia 600 ,Vilniuje pradėjo statyti vėliau ir jau pastatyta ir suma pinigų mažesnė .Gal Klaipėdos valdininkai gali šio klausimu pas vilniečius pasimokyti .Kiek matyti šioje mokykloje darbai nevyksta visiškai

    Reply
  3. Anonimas

    Tai vistik netinkama vieta parinkta? Visos lesos isleistos tinklu iskelimui?

    Reply
  4. alg

    Kainų skirtumą tarp konkurse nurodytos ir naujai atsiradusios turi padekgti konkurso laimėtojas. Vienreikšmiškai.

    Reply
  5. Anonimas

    32-as sutarties pakeitimas!!! Kosmosas. Klausimas kiek tame korupcijos ir kiek nekompetencijos.

    Reply
  6. Klausimas

    Gal laikas tempiamu ir plaunamu procesu pasidomėti rimtesniems pinigų plovyklos vertintojams? FNTT? STT? Juk čia ta pati „Versina”, kaip sakė vienas iš savivaldybės valžiagyvių.

    Reply
  7. Į antra kartą ir mokykla bus....

    Viskas cia gerai, per šimtą metų ir pastatys…….

    Reply
  8. Jeigu

    statybų užbaigimo data išlieka nepakitusi -kitų metų vasario 25, tai šiandien turėtume matyti įstatytus langus, baigtus fasadus, sutvarkytą teritoriją, pilnai įrengtą vidaus inžineriją ir pilnu tempu vykstančius vidaus apdailos darbus. Tada dar liktų 6 mėnesiai viską sustyguoti , sukomplektuoti ir užsakyti, sumontuoti baldus, šviestuvus, vėdinimo/kondicionavimo įrangą, santechnikos prietaisus, kompiuteriją, signalizacijas ir t.t.. Pasodinti teritorijoje medžius, gėles. Dabar, vasara baigiasi, prasidės lietūs ir tada žiema, o nuotraukoje matome plikas sienas su langų skylėmis, teritorija -purvynė ir „pastatytas” negrabiai laužytas pėsčiųjų tako fragmentas kuriam jau reikia rekonstrukcijos -ar ir čia pasikeitė detalė darbo projekte? Tai ar tas mūsų užsakovas/statytojas-savivaldybės administracija visiškai durnas ar mano, kad mes visi durni teigiant – „užbaigimo data nepakitusi” . Įdomu ir kas konkrečiai, kaip asmeniškai atsakys už tokias melagystes jei taip neatsitiks? Ar kaip jau mūsų mieste įprasta-NIEKAS ir niekaip, bet kalėdines premijas vėl išsidalins, o meras viešai tauzys- mums sueis ir taip.

    Reply
  9. Anonimas

    Įdomybės: kaip gali pabrangti statybos, kai sutaris pasirašyta, kad pastatys už tam tikrą sumą, dėl ko ir laimėjo viešajį pirkimą būtent tas laimėtojas, o ne kitas? Juk verslininkas turėjo įvertinti rizikas, kaip ir kiti verslininkai…

    Reply
    • Anonimas

      Civilinis kodeksas numato darbų pabrangimo galimybę. Tačiau tik valdiškose statybose gali būti daromi 32 sutarties pakeitimai.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Spyglys

Vicemerė apdovanota „už asmeninį išskirtinį indėlį”?*

Net 171 Klaipėdos savivaldybės klerkas buvo paskatintas ir apdovanotas, įvertinus jų veiklą per pirmąjį šių metų ketvirtį „kaip viršijančią lūkesčius”. Ir net 49 ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos savivaldybė perka paslaugas ir iš neviešinamų asmenų (atnaujinta)

Nors Klaipėdos meras anksčiau piktinosi, kad saugomas kultūros projektus vertinusių ekspertų anonimiškumas ir dėl to bei noro sutaupyti jų paslaugų ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This