Klaipėdos juodąsias dėmes nustatys Gedimino technikos universitetas

Transportas

Klaipėdos miesto savivaldybė pasirašė sutartį su Vilniaus Gedimino technikos universitetu dėl miesto „juodųjų dėmių nustatymo ir tobulinimo ar pertvarkymo projektinių schemų parengimo paslaugų” suteikimo. 

Martyno Vainoriaus nuotr.

Gedimino technikos universitetas įsipareigojo per 5 mėnesius parengti juodųjų dėmių sąrašą, jų žemėlapį su koordinatėmis Lietuvos koordinačių sistemoje.

Universitetas turi nustatyti, kokie kelio arba gatvės infrastruktūros saugumo trūkumai turėjo ar galėjo turėti įtakos eismo įvykiams ar jų pasekmėms, parengti juodųjų dėmių pasus, nustatyti reikalingas eismo saugumo priemones, kurios galėtų pašalinti arba sumažinti tokiose vietose įvykusių eismo įvykių pasikartojimo riziką.

Rangovas taip pat parengs tokių problematiškų eismo vietų tobulinimo ar pertvarkymo schemas. Eismo saugumo priemonės turi būti techniškai ir ekonomiškai racionalios. Už šias paslaugas savivaldybė įsipareigojo universitetui sumokėti 18,4 tūkstančio eurų atlygį.

Juodosios dėmės yra nustatomos vadovaujantis šių metų sausio 27 d. specialiu susisiekimo ministro įsakymu.

2 Comments

  1. Karolis

    Čia daugiausiai skiriama juodųjų dėmių apribojimais, bet ne išaiškinimo eismo įvykių kilimo priežasčių. Senamiesčio pertvarkymo projektas jau yra senamiesčio juodųjų dėmių, nes UAB VVAFRR vykdomas projektas tai nederintas su VGTU, nei su kelių tyrimo, institutu, lig UAB būtų kur kas protingesni. O juk tai UAB-o pirmasis projektas pilnas fizinių ir technologinių pažeidimų . Ir tai tokį pasiūlytą projektą priima savivaldybė be jokių garantijų jo teisingam išpildymui, kai jau buvo technologiniai pažeidimai tvarkant Turgaus, Tiltų, Daržų gatves UAB Konsolei vadovaujant merams Taraškevičiui, Grubliauskui. Juos abu sieja I.Šakalienė-buvusi savivaldybės miesto tvarkymo skyriaus vedėjai

    Reply
  2. Anonimas

    gal reikėtų visų pirma pakeisti žmogų be teisių į turintį teises?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This