Į Palangą grįžta turistai iš užsienio

Fotoreportažai, Svarbu, Vasara

Nors apniukusią dieną lankantis Palangoje gali pasirodyti, jog kurorte šiuo metu poilsiautojų nėra labai daug, pasak Palangos turizmo informacijos centro (PTIC) direktorės Rasos Kmitienės, tai yra apgaulingas įspūdis.

„Palanga labai išsiplėtė, jau beveik susijungė su Šventąja – Kunigiškėse, Monciškėse atsirado nemažai privačių namų. Dabar Palangos svečiai, poilsiautojai pasiskirsto didesnėje teritorijoje, pasirenka savo vietas, ir atrodo, kad centre, J. Basanavičiaus gatvėje, tų žmonių yra nedaug, bet ką rodo apgyvendinimo vietos – jos yra užimtos”, – sakė R. Kmitienė.

Palmiros Mart nuotr.

Neigia sklandančius brangaus kurorto mitus

Ji teigė dar neturinti duomenų, kiek konkrečiai šią vasarą Palangoje apsilankė poilsiautojų, tačiau lyginant su prieš tai buvusiomis dviem vadinamosiomis kovidinėmis vasaromis, tikimasi, jog jų skaičius bus gerokai didesnis.

„Kol kas labai sunku prognozuoti ir įžvelgti tendencijas. Kiekvieni metai dabar yra nenuspėjami. 2019-2020 metais mes tikrai turėjome turbūt iki 80 procentų atvykusių lietuvių, o šiandien mes jau jaučiam, kad grįžta užsienio turistai, bet kol kas negalim pasakyti tikslių skaičių”, – kalbėjo PTIC vadovė.

Jos teigimu, trečiadienį Palangoje laisvų vietų vadinamajame privačiame sektoriuje jau nebuvo, jų nedaug buvo likę ir viešbučiuose.

Kartu ji paneigė viešumoje sklandantį mitą esą poilsiauti Palangoje yra labai brangu.

PTIC vadovės teigimu, apartamentus dviem asmenims dviem parom Palangoje galima rasti ir už 120 eurų, ir už 100, ir už 90 eurų.

Panašiai kalbėjo ir ne pirmą vasarą su dviem paaugliais anūkais pajūrio kurorte poilsiaujanti vilnietė Bronė. Jie nuomojasi 3 asmenims skirtus apartamentus viename iš sovietmetį buvusių poilsio namų ir už parą moka 50 eurų – ta pati kaina esą nesikeičia jau keletą metų. Tuo metu už čia pat esantį kol kas laisvą dviejų lovų kambarį su mini virtuvėle para atsieis vos 30 eurų.

Vilniečiai patenkinti ir tuo, jog netoliese pušyne įsikūręs restoranas siūlo vadinamojo švediško stalo pietus. Suaugusiam žmogui jie kainuoja 14 eurų, vaikams – po 9 eurus. Už šią sumą galima rinktis kelių rūšių sriubą, ne vieną antrąjį patiekalą, desertą bei nealkoholinius gėrimus. Valgyti galima, kiek tik lenda.

Bet, pasak svečių ir sostinės, jiems svarbiausia, jog čia ir maitina labai skaniai, ir aplinka labai jauki.

Kad ne tik miesto centre šiuo metu Palangoje yra atsiradę daug naujų patrauklių maitinimo įstaigų ir restoranų, sakė ir R. Kmitienė.

„Jeigu mes norime eiti į restoranus, mes ir turime mokėti, bet jeigu mes einame į kavinę, tai tikrai nėra kosminės kainos. Visą laiką yra taip: kai kam patinka, kai kam nepatinka. Tai yra normalu. Šiuo metu Palanga yra tas kurortas, kuriame kiekvienas gali išsirinkti tai, kas jam patinka, pagal savo lūkesčius, savo galimybes ir savo poreikius”, – kalbėjo ji.

Tuo metu pasivaikščiojus po pagrindinę J. Basanavičiaus gatvę, į akis krenta viena šios vasaros naujovė – daugelis kavinių ant šalia jų pastatytų reklaminių stendų neberašo patiekalų kainų, kaip būdavo įprasta anksčiau. Tiesa, taip elgiasi ne visi verslininkai – teko aptikti ir tokių, kurie nuo būsimų savo klientų kainų neslepia.

Štai viename iš restoranų antrieji patiekalai kainuoja nuo 9 iki 19 eurų, populiariausia įvairių mėsos kepsnių kaina – 11-12 eurų, sriubų kainos svyruoja nuo 3 iki 6 eurų.

Padeda ir policijos rėmėjai

Tradiciškai vasarą Palangoje padaugėja įvairių nusikaltimų, tarp kurių dominuoja vagystės iš automobilių bei poilsinių – apie tai kone kasdien skelbiama policijos suvestinėse.

Kas vasarą poilsiautojų saugumui ir viešajai tvarkai užtikrinti pasitelkiamos gausios policijos pajėgos – talkinti vietos kolegoms atvyksta pareigūnai iš visos Lietuvos.

Be to, kiekvieną savaitę padirbėti kurorte iš visos šalies atvyksta ir aktyviausi policijos rėmėjai. Savanoriškai policijai talkinantys, specialius kursus baigę asmenys vykdo eismo saugumo kontrolę, stebi ir analizuoja vaizdo stebėjimo kamerų fiksuojamus vaizdus, prižiūri tvarką ir rūpinasi poilsiautojų saugumu paplūdimiuose, riedžiais ir triračiais patruliuoja pėstiesiems skirtose kurorto vietose.

Šią vasarą tokiu būdu J. Basanavičiaus gatvėje patruliuojantys policijos rėmėjai jau sulaukė nemažai padėkų iš mažųjų poilsiautojų tėvelių – minioje vaikai pasimeta labai greitai, o šalia esantys ir gretai reaguojantys policijos rėmėjai pasimetėlius suranda operatyviai. Policijos rėmėjai fiksuoja ir pažeidimus bei informaciją apie juos perduoda policijos pareigūnams.

Pavyzdžiui, Žvejų g. policijos rėmėjų pastangomis buvo sulaikytas neblaivus vairuotojas. Pribėgusi moteris jiems pasakė, kad neblaivus vyras įsėdo į automobilį ir ketina vairuoti. Policijos rėmėjai reagavo nedelsiant ir nurodytą automobilį greitai sustabdė. Atvykę pareigūnai „Volkswagen“ automobilį vairavusiam 31 metų vyrui nustatė 1,77 prom. girtumą.

INFORMACIJA

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šią ir kitą savaitę orai vis dar bus palankūs poilsiui pajūryje, oro temperatūra svyruos nuo 21 iki 27 laipsnių, protarpiais galimi trumpalaikiai lietūs, tad Palangoje kurortinis sezonas tęsis. Rugsėjį, kai prasideda mokslo metai, įprastai Palangą yra pamėgę vyresnio amžiaus ir ramesnį poilsį propaguojantys svečiai. Tada ir kainos tiek privačiame sektoriuje, tiek viešbučiuose būna mažesnės.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Prasčiausia COVID-19 situacija - Palangoje

Valstybės duomenų agentūra praneša, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 38 nauji susirgimai COVID-19 infekcija (devyni žmonės susirgo antrą kartą, du ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This