Augo ir „Klaipėdos naftos“ pajamos, ir krova

Verslas

Valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta“ (KN) per biržą pranešė, kad pirmą šių metų pusmetį išaugo ir jos pajamos, ir krova.

Skelbiama, kad didėjanti kuro paklausa teigiamai paveikė krovos per KN naftos terminalus apimtis ir lėmė 22% didesnę krovą nei 2021 m. Per 2022 m. pirmąjį pusmetį naftos terminaluose Klaipėdoje ir Subačiuje bendrai perkrauta 1,967 mln. t naftos produktų, lyginant su 1,612 mln. t per atitinkamą 2021 m. laikotarpį.

„2022 m. šešių mėnesių laikotarpiu, taip kaip ir 2021 m., grupės ir bendrovės grynajam pelnui reikšmingą įtaką darė nerealizuoti valiutų kursų nuostoliai ir nuo 2020 m. sausio 1 d. 26,8 mln. eurų per metus sumažinta SGD saugumo dedamoji. <…> Reguliuojamos SGD veiklos pardavimo pajamos sudaro 21,8 mln. EUR ir yra 3,9 mln. EUR arba 21,8% didesnės lyginant su tuo pačiu 2021 m. laikotarpiu (17,9 mln. EUR). <…> Pajamos iš komercinės SGD veiklos per 2022 m. 6 mėn. yra 2,5 mln. EUR ir yra 13,4 % mažesnės lyginant su tuo pačiu 2021 m. laikotarpiu (2,9 mln. EUR). Komercinės SGD veiklos segmentą sudaro verslo vystymo projektai, įskaitant SGD terminalo operavimą Açu uoste Brazilijoje, ir SGD paskirstymo stoties Klaipėdoje veikla. 2022 m. 6 mėn. naftos terminalų pajamos sudaro 11,6 mln. EUR ir yra 7,7% didesnės lyginant su tuo pačiu 2021 m. laikotarpiu (10,8 mln. EUR). 2022 m. pirmąjį pusmetį įtakos pajamų augimui turėjo valstybių mažinami dėl pandemijos įvesti keleivių ir krovinių judėjimo apribojimai ir stabili degalų paklausa, bei geopolitiniai veiksniai – mažėjantis vieno iš pagrindinių tiekėjų – Rusijos – naftos produktų prieinamumas rinkoje (sankcijos ir apribojimai dėl karo Ukrainoje) lėmė įtemptą regioninį ir pasaulinį naftos produktų paklausos/pasiūlos balansą, naftos produktų kainų augimą, o tuo pačiu ir Europos naftos perdirbimo įmonių produkcijos paklausos bei pelningumo didėjimą. Bendrovė per šį laikotarpį taip pat sėkmingai diversifikavo kraunamų produktų portfelį”, – rašoma įmonės vadovybės komentare.

Per pirmąjį pusmetį KN perkrovė apie 93 tūkst. tonų biodegalų ir naftos chemijos produktų – 31% daugiau nei per tą patį laikotarpį 2021 m.

Šviesiųjų naftos produktų, tiekiamų į Lietuvos rinką per bendrovės autocisternų pildymo aikštelę, importas buvo 218 tūkst. tonų – 48,9% didesnis, lyginant su tuo pačiu 2021 m. laikotarpiu.

Bitumo krova Klaipėdos naftos terminale sudarė apie 26% visos bitumo krovos Baltijos šalių ir Suomijos įlankos (Rusija) terminalų rinkoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pirmą kartą atlikta konteinerinio laivo bunkeravimo operacija

CMA CGM priklausantis konteinerinis laivas „Containerships Aurora“, prišvartuotas prie Klaipėdos konteinerių terminalo (KKT) krantinės balandžio 9 d. buvo sėkmingai pripildytas ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Siekiama, kad „Independence“ dirbtų daugiau Lietuvos jūrininkų

Seimo Jūrinių reikalų komisija ketvirtadienį vykusiame posėdyje domėjosi, kokios šiuo metu yra sudarytos ir jūriniame sektoriuje veikiančios vykdomosios valdžios komisijos. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This