Naujosios Klaipėdos kapinės: artėjama prie sutarimo su rajonu?

Regionas, Svarbu

„Jūsų valia bus paskutinė”, – taip Klaipėdos rajono savivaldybės tarybai ketvirtadienį bene į visus klausimus dėl naujų kapinių įkūrimo vietos ir vizijos atsakė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Pasak jo, kol rajono savivaldybės taryba nepritars Klaipėdos miesto kapinių plėtros galimybių studijai, tol to nėra prasmės daryti Klaipėdos miesto tarybai.

Kapinės būtų įrengiamos ne jau senokai uždarytame Glaudėnų sąvartyne, o jo sanitarinėje zonoje. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Bet kuriuo atveju rajonas išduos sąlygas ir mes jo įsipareigojimus įgyvendinsime. Nes tai yra viso regiono projektas. Nenorim, kad jis būtų daromas partizaniškai, norime kas jis būtų daromas pagal moderniausius principus”, – kalbėjo direktorius.

„Reikia politinių sprendimų”, – pristatydamas Klaipėdos miesto kapinių plėtros galimybių studijos papildymą Klaipėdos rajono tarybai sakė Donatas Baltrušaitis, MB „Bauland”, rengusios šį dokumentą atstovas.

Studijoje išnagrinėtos visos potencialios vietos naujoms regioninėms kapinėms įkurti. Pagal visus vertinimo kriterijus pirmauja Glaudėnai, Vytiniai ir Vytaučiai.

Rajono tarybos nariai dar prašė patikslinti kai kuriuos studijoje nurodytus parametrus, tačiau panašu, kad bet jau dauguma jų linkę pritarti studijai, kai ji bus pateikta Tarybai tvirtinti. Nors per posėdį nuskambėjo mintys ir apie platesnį susitarimą – ne tik dėl kapinių steigimo, bet ir kitų miestui bei rajonui svarbių klausimų.

Apsistojote ties Glaudėnais? Kaip klaipėdiečiai reaguoja išgirdę apie kapinių įkūrimą sąvartyne? Tokius klausimus pusiau juokais, pusiau rimtai Klaipėdos miesto valdžios klausinėjo rajono politikai. 

„Tai nėra sąvartyno teritorija, – atsikirto Arūnas Barbšys, Klaipėdos miesto mero pavaduotojas. – Sąvartynas uždarytas. Kapinės būtų įrengiamos jo sanitarinėje zonoje”.

Vicemero manymu, aplink kapines čia būtų galima suformuoti mišką.

Svečių iš miesto buvo klausiama ir apie galimus kapinių įrengimo kaštus, ir apie privačių žemių paėmimą.

„Glaudėnai – apleista teritorija, – atsakė G. Neniškis. – Kitose kapinėms įrengti tinkamose vietose – užsėti laukai”.

Jis teigė, kad šie klausimai – kito etapo uždaviniai, nes norint apskaičiuoti kaštus, reikia žinoti objekto vietą.

Naujos kapinės yra tarp svarbiausiųjų Klaipėdos miesto prioritetų. Tad lėšų joms įkurti rasis. Juolab kad projekto įgyvendinimo procedūros gali tęsti penketą metų. 

Sutarta, kad Klaipėdos rajono tarybai per kitą jos posėdį bus pateiktas sprendimo projektas dėl pritarimo minėtai galimybių studijai. O iki to laiko darbo grupė, kurioje dirba visų rajono tarybos frakcijų atstovai, aptars visus būsimo projekto niuansus.

6 Comments

  1. Klaipeda

    Valdzios vyrukams zmones visiskai neydomus ,koks skirtumas kur lydesime savo artimuosius ,galima ir i sanitarines zonas ?jie masto apie tai kaip greiciau ir storiau prikimsti kisenias,juk jiems Glaudenai tai bus labai pelningas projektas

    Reply
  2. Koks jau skirtumas kur

    Kai užejo „mada” degintis?

    Reply
  3. Ruta

    Tinkama vieta.

    Reply
  4. Juozas

    Glaudėsi tinkama, patogi vieta

    Reply
  5. Klaipėdietis

    Politikai galėjo pasiskaityti klaipėdiečių nuomonę šiuo klausimu. Ji vienareikšmiška – nei laidotis, nei lydėti mirusį žmogų į šiukšlyną (jeigu tai ir pavadinsime sanitarine zona, tai esmės nekeičia), nenorės. Ir pagaliau baikite tyčiotis iš klaipėdiečių. Tiesiog absoliutus nuhumaniškėjimas – žmonės politikams yra šiukšlės.

    Reply
    • Anonimas

      Siulau laidoti juroje, tada bus garantija kad toje vietoje nei savartynu nera nei lokiai ar bredziai kazkada yra kakoje

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This