Neringos rašytojo stipendija – Sigitui Parulskiui

Regionas

Artėjančių metų pavasarį į Neringos kūrybinį gyvenimą įsilies poetas, prozininkas, dramaturgas, vertėjas Sigitas Parulskis jam skirta Neringos savivaldybės stipendija rašytojui, reziduojančiam Tarptautiniame vertėjų ir rašytojų centre.

Stipendija S. Parulskiui skirta įvertinus jo kūrybinės veiklos programą, kuri bus įgyvendinama reziduojant Tarptautiniame vertėjų ir rašytojų centre, o vėliau viešai pristatyta Neringos bendruomenei.

Rezidencijos Neringoje metu poetas planuoja sukurti nuotraukų ciklą Kuršių nerijoje ir parašyti eseistinių tekstų, vaizdą derinant su tekstu. Kaip pavyzdį jis pateikia savo knygą „Dvigubo dugno keleiviai“, kurioje nuotraukos ne komentuojamos, ne aprašomos, bet ieškoma tam tikrų paralelių, sąskambių, kontekstų, kitaip tariant, vaizdas ir tekstas sukuria dar vieną dimensiją.

Numatoma, kad S. Parulskis Tarptautiniame vertėjų ir rašytojų centre reziduos kitų metų balandžio mėnesį, kuomet pasaulis, anot poeto, dar pilnas pustonių, švelnesnės šviesos ir ribinių situacijų.

Šia stipendija rašytojui siekiama paskatinti kūrėjus kurti Neringoje, plėtoti pažintinius-kultūrinius mainus, stiprinti tarpinstitucinį bendradarbiavimą tarp Neringos savivaldybės ir Tarptautinio vertėjų ir rašytojų centro.

Neringos savivaldybės stipendija skiriama už rezidencijos metu įvykdytą Tarptautinio vertėjų ir rašytojų centro kūrybinės veiklos programą, kurią sudaro sukurti, atlikti ar kitaip viešai pristatyti kūrybiniai darbai Neringos bendruomenei. Stipendijos dydis – 1000 eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Šį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Per parą - vos 15 susirgusiųjų COVID-19

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtinta 15 naujų susirgimų COVID-19, iš kurių du žmonės užsikrėtė antrą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This