Prano Domšaičio galerijoje – nemokami lietuvių trumpo metro filmų seansai

Kultūra

Rugsėjį Vilniaus tarptautinis trumpųjų filmų festivalis kartu su asociacija LATGA kviečia į nemokamus lietuviškų trumapmetražių filmų seansus  Klaipėdoje.

Šiais metais festivalio Nacionalinėje konkursinėje programoje pristatyti filmai – pašėlę, techno muzikos įkvėpti, keliantys klausimus ir ieškantys atsakymų, dažnai netelpantys tradicinių žanrų rėmuose ir kuriantys šiuolaikinio lietuviško kino identitetą. 

„Trumpi, bet filmai: Lietuviškos istorijos 1“ seansas Klaipėdoje įvyks rugsėjo 2 d. 19 val.

Kodėl taip sunku mylėti? Ar androidas gali tapti žmogumi? Ir kaip gi nutinka, kad stojiškai pakelti galima tiek daug – tik ne didžiąsias šventes su savo artimaisiais?

Tai – tik keletas klausimų, kuriuos žiūrovams kelia šios programos filmai: „Techno, Mama“ (rež. Saulius Baradinskas), „Ieva“ (rež. Vytautas Plukas,
Domas Petronis), „Pelkė“ (rež. Klementas Leonas Davidavičius), „Pirmas sekmadienis po pirmos pilnaties“ (rež. Greta Griniūtė), „Apklausa“ (rež. Urtė Sabutytė).  
 
Antras seansas Klaipėdoje vyks rugsėjo 16 d. 19 val. Jo metu bus demonstruojami įvairių žanrų – trilerio, socialinės dramos, komedijos žanrų filmai: „Viskas gerai“ (rež. Jorūnė Greičiūtė), „Aš buvau Maksas“ (rež. Lukas Kacinauskas), „Miegamasis rajonas“ (rež. Vytautas Katkus), „Tėtušis“ (rež. Justas Ramanauskas), „Paskutinis kartas“ (rež. Rinaldas Tomaševičius). 

Kino seansai vyks Prano Domšaičio galerijoje, (Liepų g. 33). Kino seansai – nemokami, tačiau vietų skaičius ribotas, todėl rekomenduojama atvykti anksčiau. Visi filmai turi angliškus subtitrus. 

Nuo rugsėjo 22 d. abi programas bus galima išvysti ir „Žmonės Cinema“ namų kino platformoje. 

Nacionalinio konkurso rėmėja – asociacija LATGA.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Pristato Algirdo Boso retrospektyvinę darbų parodą

Klaipėdos Prano Domšaičio galerija balandžio 19 d., penktadienį, 18 val., kviečia klaipėdiečius ir miesto svečius į Algirdo Boso parodos „Pusiaukelė“ ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Mums rašo

Moksleiviai originaliai paminėjo inžinerijos savaitę

Kovo mėnesį tradiciškai Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijoje yra organizuojama inžinerijos savaitė, kurią vainikuoja išvykų ir edukacijų diena.  1-8 klasių mokiniai ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Kultūra

Prano Domšaičio galerijoje - paroda „Nuo Diurerio iki Rembranto"

Kovo 22 d. 18 val. Prano Domšaičio galerijoje atidaromos dvi parodos: „Nuo Diuerio iki Rembranto“ ir „Ar ji prisikels?“ Lankytojai ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This