Sporto ir laisvalaikio komplekso koncesija pakibo ant plauko

Sportas, Svarbu

Rugsėjo 1-ąją turėtume sužinoti, ar UAB „Partnerystės projektai septyni” pasirašys sporto ir laisvalaikio komplekso statybos nebenaudojamos II vandenvietės vietoje, Paryžiaus Komunos gatvėje, koncesijos sutartį.

II vandenvietė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Ši bendrovė koncesijos sutartį turėjo pasirašyti per mėnesį po to, kai Klaipėdos miesto savivaldybės taryba pritarė sutarties projektui. Taryba pritarė šiam projektui, merui Vytautui Grubliauskui „perlaužus” sutartį negailestingai kritikavusius politikus, šių metų gegužės 26 dieną. Balsai tuomet pasiskirstė po lygiai, bet nulėmus mero balsui, buvo balsuojama vėl ir sprendimas balsų dauguma buvo priimtas. Už pasisakė 19 politikų, susilaikė penki.

Tačiau per mėnesį UAB „Partnerystės projektai septyni”, kurios visos akcijos priklauso UAB „Eika”, koncesijos sutarties nepasirašė ir paprašė tą procedūrą atidėti iki rugsėjo 1 d. Savivaldybė su tuo sutiko.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, atidėjimas buvo grindžiamas minėtos bendrovės pageidavimu atidžiau įvertinti galimybes įgyvendinti šį sudėtingą procesą Europoje ir visame pasaulyje siaučiant kainų kadriliui dėl Rusijos sukelto karo.

Į klausimą, kokia yra tikimybė, kad UAB „Partnerystės projektai septyni” iki rugsėjo 1 d, pasirašys koncesijos sutartį ir ji įsigalios, Savivaldybės  administracijos darbuotojai nerizikuoja atsakyti, tačiau sako, kad pasirašymo termino atidėjimas nekelia optimizmo.

Į  tokį klausimą Artūras Klangauskas, UAB „Partnerystės projektai septyni” direktorius, taip pat sako dar negalintis atsakyti. Dar nemažai esą yra nežinomųjų. Pasak jo, pastaruoju metu į neįtikėtinas aukštumas pakilusios energijos išteklių kainos verčia susimąstyti. Ypač todėl, kad ledo arenoms elektros energijos reikia daug. Tačiau jis patvirtina, kad statybų kaštai šiuo metu stabilizavosi.

Kas nutiks, jei iki rugsėjo 1 d. ši bendrovė taip ir nesuraitys parašo po sutartimi, šiandien niekas nedrįsta prognozuoti. Savivaldybės administracija gali ryžtis dar kartą atidėti pasirašymo terminą (jei to bus paprašyta) arba kreiptis į miesto Tarybą paklausti, kaip elgtis, arba pranešti, kad laukti ilgiau nebegalima ir sandoris neįvyko.

Koncesijos sutartimi savivaldybė įsipareigotų mokėti metinį atlyginimą koncesininkui, kuris visam sutarties laikotarpiui sudarytų 43,7 milijono Eur. Koncesijos laikotarpis – 25 metai. Savivaldybei būtų skiriamos 964 nemokamos valandos sporto komplekse kiekvienais metais. Pasibaigus koncesijos sutarčiai arba ją nutraukus prieš terminą kompleksas būtų perduodamas nuosavybės teise savivaldybei.

Šiame komplekse turėtų būti pastatyta transformuojama universali sporto erdvė, skirta krepšiniui, lauko tenisui, tinkliniui, rankiniui, salės futbolui, badmintonui, kitoms sporto šakoms. Taip pat čia turėtų būti dvi ledo ritulio aikštelės ir dar po vieną krepšinio, lauko teniso, tinklinio, rankinio, salės futbolo aikštę bei tris tinklinio ir penkias badmintono aikšteles.

Jeigu koncesijos sutartis taip ir neįsigalios, savivaldybei teks apsispręsti, ar pradėti koncesininko procedūras iš naujo, ar rinkis kitą kelią projektui įgyvendinti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas

Kurie kiemai, gatvės ir dviračių takai bus tvarkomi pirmiausiai?

Uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorius patvirtino vietinės reikšmės kelių ir gatvių tiesimo, rekonstravimo, taisymo (remonto) prioritetinių darbų 2024–2026 m. eiliškumo sąrašą. ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This