„Perlas Energija“: kompensaciją gauti galės visi klientai

Konsultacijos

„Perlas Energija“, praėjusią savaitę pranešusi apie veiklos stabdymą, skelbia, kaip ir kokiems klientams skirs kompensacijas: jas gauti galės visi bendrovės klientai. Įmonė buitiniams vartotojams kompensuos fiksuotos kainos skirtumą tarp tos, už kurią buvo įsipareigoję tiekti elektrą, ir naujo tiekėjo kainos, bet ne daugiau nei 0,0631 Eur/kWh. 

Kompensacijos bus mokamos už rugsėjo-gruodžio mėn. sunaudotą elektrą tiems vartotojams, kurių fiksuota kaina būtų galiojusi iki šių metų pabaigos. Vartotojams, kurių kainos galiojimas pasibaigęs ir tiems, kurie buvo pasirinkę su birža susietą planą, bus kompensuojama už vieną, rugsėjo mėnesį.

Tiems, kurių kainos galiojimas pasibaigęs, ir tiems,  kurie buvo pasirinkę su biržos kaina susietus planus, bendrovė kompensuos kainos skirtumą už vieną mėnesį – rugsėjį, bet taip pat ne daugiau nei 0,0631 Eur/kWh.

Dėl kompensacijos kreiptis į bendrovę gali tie klientai, kurie:

  • sutartyje su „Perlas Energija“ nurodytas kainos galiojimas iki š. m. gruodžio 31 d. arba tie, kurių sutarčių įsigaliojimo pradžia buvo nukelta į 2022 m. liepos 1 d. Šie klientai gali kreiptis dėl kompensacijos už rugsėjo-gruodžio mėn. faktines elektros išlaidas.
  • Sutartyje su bendrove kainos galiojimas yra pasibaigęs arba buvo pasirinktas biržos planas: tokie klientai gali kreiptis dėl kompensacijos už rugsėjo mėn. 
  • Pasirinko kitą nepriklausomą tiekėją, grįžo į visuomeninį tiekimą ar buvo perkeltas į garantinį tiekimą  ne anksčiau nei rugpjūčio 5 d.

Klientai, kurie atitinka kompensavimo kriterijus, kompensacijas gaus pagal faktines naujo nepriklausomo tiekėjo išrašytas sąskaitas. Nuo š. m. spalio 10 d., kai klientai gaus pirmąsias elektros sąskaitas už rugsėjį, jas turės pateikti „Perlas“ terminale arba įkelti internetiniame puslapyje, tuomet bus suskaičiuotas ir išmokėtas susidaręs kainos skirtumas pagal galiojančias kompensavimo taisykles, bet ne daugiau 0,0631 Eur/kWh. 

Svarbu, kad sąskaitas nuo spalio 10 d. galima kelti kiekvieną mėnesį arba visas įkelti vėliausiai iki 2023 m. sausio 20 d. Išmokos bus mokamos tik tam pačiam savininkui, kuris buvo sudaręs sutartį su „Perlas Energija“. Kompensacijas gaus tik tie klientai, kurie kreipsis ir pateiks naujojo tiekėjo sąskaitas, jei kreiptasi iki sausio 20 d. nebus, kompensacijų bendrovė neišmokės. 

Dalis „Perlas Energija“ klientų buvo pasirašę 18 mėn. fiksuotos kainos sutartis. Tokiems klientams bus skiriama papildoma kompensacija po 2023 m. sausio 20 d. Apie tai, kaip tokia kompensacija bus apskaičiuota ir išmokėta, klientus, kuriems ši informacija aktuali, bendrovė informuos individualiai.

Prieš savaitę pranešusi apie veiklos stabdymą, bendrovė  „Perlas Energija“ veiks tol, kol išparduos turtą, išmokės kompensacijas klientams, atsiskaitys su kreditoriais. Bendrovės akcininkai negaus jokio „Perlas Energija“ turto ir uždarbio įmonę uždarius. Jei atsiskaičius su kreditoriais ir išmokėjus kompensacijas klientams lėšų liks, jos bus skirtos paramai Ukrainai, praneša bendrovė.

2 Comments

  1. Bronislavas

    Kaip į interneto puslapį ikelti nepriklausomo elektros tiekejo sąskaitą

    Reply
  2. Bronislavas

    kaip i perlas interneto puslapi ikelti gautą nepriklauso elektros tiekėjo sąskaitą

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Vertins besikreipiančiųjų dėl šildymo kompensacijos turtą

Klaipėdos miesto gyventojai jau teikia prašymus dėl būsto šildymo kompensacijos 2023-2024 m. šildymo sezonui. Prašymus-paraiškas dėl būsto šildymo išlaidų kompensacijos ...
2023-10-04
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Prašymą būsto šildymo išlaidų kompensacijai galima pateikti iki pavasario

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija praneša, kad beveik trečdaliu išsiplėtus būsto šildymo išlaidų kompensacijų gavėjų ratui, gyventojų teikiamų prašymų skaičius ...
2022-10-13
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Kompensacijoms už visą šildymo sezoną - vienas prašymas

Vyriausybė trečiadienį pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymui, kad pakanka vieno prašymo ir sunkiau besiverčiantys ar net vidutines pajamas ...
2022-09-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This