Sporto festivalyje šurmuliuoja būrelių ir užimtumo mugė

Fotoreportažai, Sportas

Aistė Raišuotytė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2022-08-27

Komentarų: 2

Karščiu alsuojančiame uostamiestyje savaitgalį vyksta pirmasis sporto festivalis, skirtas visai šeimai.

Šeštadienį nuo pat ryto jis kviečia miestiečius apsilankyti būrelių ir užimtumo mugėje piliavietėje. Čia galima susipažinti su beveik visais Klaipėdoje veikiančiais būreliais – nuo aerobikos, skautų, paplūdimio tinklinio iki šachmatų, aritmetikos, anglų kalbos užsiėmimų.

Aistės Raišuotytės nuotr.

Mugėje galima ne tik sužinoti, kokių būrelių yra mieste, bet juos ir išbandyti, paliesti, pajausti. Kaip teigia patys renginio organizatoriai, ši mugė skirta tėveliams ir vaikams lengviau atrasti bei susipažinti su naujomis popamokinėmis veiklomis.

Nors renginys orientuotas daugiausia į vaikus, mugės dalyviai ir organizatoriai laukia ir vyresnių lankytojų. Daugelis šių užsiėmimų organizuoja ir suaugusiųjų grupes.

„Pamario vilko skautuose amžiaus grupės yra trys. Nuo 6 iki 10 metų– vilkai, 10 – 14m. m. amžiaus grupė – skautai ir nuo 14 iki 18 patyrę skautai, bet labai norit į būrį priimame ir vyresnius. Šiuo metu Klaipėdoje turime apie 80 narių,“ – pasakojo Pamario vilko skautų atstovė. Ji taip pat teigė, kad jau bent vienas „vilkas“ renginio dėka rugsėjį turėtų papildyti jų gretas.

Pakalbinta klaipėdietė Lina teigė atvykusi į mugę prasiblaškyti ir tikisi atrasti, kuo užimti vaikus, prasidėjus mokslo metams. Kita renginio dalyvė Asta tikino užklydusi atsitiktai, keliaujant prie jūros, tačiau vaikai labai džiaugiasi batutais ir galimybe pažaisti.

Mugėje taip pat galima prisijungti prie nemokamų grupinių treniruočių bei pašokinėti ant didžiausių unikalių batutų Lietuvoje. Būrelių ir užimtumo mugėje galite suspėti apsilankyti iki 17-os valandos.

Tuo pat metu šalia vyksta parodomosios varžybos, bėgimas, Dangėje – katamaranų traukimas virve, vakarop vyks susitikimai su sporto žvaigždėmis, pasirodymai scenoje, zumbos fiesta ir kt.

Aistės Raišuotytės nuotr.

Sekmadienį formuos smėlio angelus

Sekmadienį veiksmas persikels prie jūros ir jūroje, pagrindinis šios dienos akcentas – smėlio angelų rekordas II Melnragėje.

„Šita idėja man kilo dar žiemą, kai buvo labai labai daug sniego, prisiminus vaikystę, tuomet netikėtai kilo mintis, jog būtų nerealu, kad tai vienu metu darytų daugybė žmonių, – pasakojo šio rekordo iniciatorė klaipėdietė Ernesta Uznienė. – Su šia idėja noriu įprasminti Klaipėdos gimtadienį, todėl tikslas yra 770 smėlio angelų“.

Sekmadienį visi klaipėdiečiai ir miesto svečiai yra kviečiami į paplūdimį vienu metu suformuoti 770-imt smėlio angelų ir taip pasiekti Lietuvos smėlio angelų rekordą.

Norint prisidėti prie rekordo, būtina išankstinė registracija, tai galima bus padaryti II Melnragės paplūdimyje nuo 11 valandos. Pats rekordas bus fiksuojamas 15 val.

2 Comments

  1. Rora

    Ok, sportas – sveikata, judėti reikia. Tačiau Lietuvoje jau daug dienų tęsiasi kaitra, todėl ore (didesniuose miestuose) gausu kietųjų dalelių, kurios gali kenkti žmonėms, ypač intensyviai judant. Ar nebūtų logiška tokią šventę, atsižvelgiant į nepalankų laikotarpį sportui lauke, perkelti į kitą savaitę? Regis, net patys medikai viešai skelbia info, kad dabar lauke negalima intensyviai blaškytis, net kaukes rekomenduoja dėvėti … o čia, matai, sporto šventė. Įdomu.

    Reply
    • Erika

      Tokie renginiai organizuojami kelis mėnesius, daugybė dalyvių, ir visa kita. Žmonės planuoja savo laiką ir išlaidas. Negalima paimti ir nukelineti renginio kaip nori, kada nori. Čia tik visokiems keistuoliams gali kilti mintis, kad tai įmanoma.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdoje vyks Didžioji sodinukų mugė

Balandžio 20 d. prie Klaipėdos „Akropolio“ vyks Didžioji sodinukų mugė. „Pandemijos metu daug kas įsigijo sodybas, ėmė puoselėti seniau turimas, ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Verslas

Spręs dėl lengvatų prekybininkams burlaivių viešnagės metu

Šių metų birželio 27-30 dienomis į Klaipėdą suplauks didieji burlaiviai, jų viešnagės metu bus organizuojama šventinė mugė. Jos dalyvius siūloma ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Verslas

„Švyturio“ arenoje vyks mugė „Design for life“

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje balandžio 6 dieną šalies dizaineriai, mados kūrėjai, juvelyrai ir grožio prekių gamintojai susiburs mados ir grožio mugėje ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This