Piliavietėje įsikurs karininkų Ramovė?

Miestas, Svarbu

Lietuvos kariuomenės Klaipėdos įgulos vadas jūrų kapitonas Giedrius Premeneckas dar praėjusių metų pradžioje kreipėsi į miesto merą prašydamas perduoti kariuomenei pastatą Priešpilio g. 2, tačiau tik dabar Savivaldybės administracija parengė atitinkamą sprendimo projektą ir teikia jį svarstyti miesto Tarybai.

Priešpilio g. 2. Artūro Šulco nuotr.

Jūrų kapitonas teigia, kad „priešingai negu kitų Lietuvos valstybės didmiesčių karinių įgulų atstovai”, Klaipėdos įgula neturi savo Ramovės, „kurioje būtų galimybė užtikrinti karių dvasinį ir kultūrinį ugdymą”. Prašyme nurodyta, jog pastatas ir jį supanti teritorija liktų prieinama visuomenei bei miesto svečiams, o pats statinys būtų organiškai integruotas į piliavietės aplinką.

Šį mėnesį Lietuvos kariuomenė patikslino, kad atlikusi kapitalinio remonto darbus ji neprieštarautų su Klaipėdos miesto savivaldybės valdomu Mažosios Lietuvos istorijos muziejumi sudaryti sutartį, kurioje būtų numatytas patalpų skyrimas muziejaus reikmėms.  

Savivaldybės administracijos nuomone, patenkinus kariuomenės prašymą ir priėmus atitinkamą Tarybos sprendimą, atsirastų galimybė atlikti pastato kapitalinį remontą valstybės lėšomis.

Prieš perduodant minėtą pastatą valstybės nuosavybėn jis iš Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus turi būti iš pradžių perduotas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai valdyti patikėjimo teise.

Pastato Priešpilio 2 bendrasis plotas – 954,3 kv. m, pradinė vertė – 5,8 tūkst. eurų. Tokia pati – ir likutinė vertė. Šiame pastate esančias patalpas muziejus naudoja kaip sandėlį.

Klaipėdos miesto savivaldybės nekilnojamo kultūros paveldo vertinimo taryba pernai spalį konstatavo, kad be esminių tūrio pakeitimų (išlaikant dabartinius du aukštus) pastatas yra tinkamas transformuoti į Ramovę.

Piliavietėje šis pastatas atsirado 1923-1924 m. ir tarnavo kaip „Neptūno“ irklavimo bazė. Tiesa, tarpukariu irklavimo bazė buvusi vieno aukšto, o sovietmečiu ant senojo pastato buvo pastatytas antrasis aukštas.

4 Comments

  1. Vidmantas

    “Puikiai įsirašo” į piliavietės paveldą ir papuošia buvusio pylimo vietą. Nes komtūras buvo buvo irkluotojas ir čia bazavo savo valtį.

    Reply
  2. Martas

    Čia ne Kaunas , vyručiai ar nieko nesupainiojot . Mėmelburge jūs okupantai , bet ir apetitas kariškiu .

    Reply
  3. Kad jau taip

    tai gal jau būtų geriau beliašinei ar nors plovyklai

    Reply
    • Ramovė

      Jei negauni darbo plovykloje ar beliašinėje, nenusimink, gal gausi kiemsargio darbą Ramovėje.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Spyglys

Vicemerė apdovanota „už asmeninį išskirtinį indėlį”?*

Net 171 Klaipėdos savivaldybės klerkas buvo paskatintas ir apdovanotas, įvertinus jų veiklą per pirmąjį šių metų ketvirtį „kaip viršijančią lūkesčius”. Ir net 49 ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos savivaldybė perka paslaugas ir iš neviešinamų asmenų (atnaujinta)

Nors Klaipėdos meras anksčiau piktinosi, kad saugomas kultūros projektus vertinusių ekspertų anonimiškumas ir dėl to bei noro sutaupyti jų paslaugų ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This