Ministerija svarsto galimybę sujungti Jūreivystės mokyklą ir universitetą

Svarbu, Švietimas

Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos (LAJM) direktorius Vaclav Stankevič patvirtino, kad antradienį vykusio susitikimo su uostamiestyje besilankiusia švietimo, mokslo ir sporto ministre Jurgita Šiugždinienė iš jos išgirdo ir apie galimybę šią įstaigą prijungti prie Klaipėdos universiteto (KU).

LAJM vadovas sakė tai vertinantis neigiamai ir nemato priežasčių, kodėl reikėtų vykdyti tokią reformą. Tuo metu KU rektorius Artūras Razbadauskas teigia matantis daug sinerginių dalykų, kurie leistų sujungti šias dvi aukštojo mokslo įstaigas.

Mato Mačiulskio nuotr.

Pasak V. Stankevič, susitikimo su ministre metu buvo pasakyta, kad iki rugsėjo pabaigos turėtų paaiškėti sprendimai dėl visų šalies kolegijų pertvarkos, o viena iš jos dalių gali būti LAJM prijungimas prie KU. Tačiau tai dar tikrai nėra faktas.

„Tokią perspektyvą vertinu neigiamai. Mes nieko nedubliuojame, šalyje niekur daugiau nėra tokių studijų programų. Dirbame gerai, stabiliai – ir materialiniu, ir finansiniu aspektu. Patalpos suremontuotos, įrengtos laboratorijos. Diplomai yra pripažįstami visame pasaulyje, baigusieji mūsų studijas gali studijuoti magistrantūroje bet kuriame universitete. Mes tikrai gerbiame Klaipėdos universitetą, norime, kad jis būtų kuo stipresnis, tačiau tokiai reformai tikrai nematau jokio pagrindo”, – sakė direktorius, kurio vadovaujamos mokyklos steigėja yra Vyriausybė.

V. Stankevič sakė sulaukęs ministrės patikinimo, kad bus išgirsta ir mokyklos bendruomenės nuomonė, nes jos iki šiol niekas neklausė.

Pasak direktoriaus, LAJM turi šiokią tokią autonomiją – yra jos Taryba ir Akademinė taryba, su kuriomis turėtų būti derinama tokia pertvarka, tačiau neradus su jomis sutarimo Vyriausybė gali remtis specialios komisijos išvada.

Pasak KU rektoriaus A. Razbadausko, apie galimą jo vadovaujamos alma mater ir LAJM sujungimą su ministre buvo kalbama bendrame kolegijų pertvarkos kontekste.

„Kolegijos skirtingai nei universitetai nepaisė minimalių stojimo reikalavimų. Aukštoji jūreivystės mokykla šiuo atžvilgiu nebuvo išimtis”,  – sakė rektorius.

Jis teigė matąs daug galimos sinergijos ir dėl infrastruktūros, ir dėl KU laivyno, ir dėstytojų.

„Tikrai nemaža dalis mūsų dėstytojų šiuo metu dirba ir Aukštojoje jūreivystės mokykloje”, – teigė A. Razbadauskas.

8 Comments

  1. KU apetitas

    Jūreivystės mokykla dirbo, kai KU dar net mintyse nebuvo. Razbadauskas su KU nori likti vienu dideliu monstru, apetitu nesiskundžia! KU iki jūreivystės mokyklos – jūrmylės! Bet konkurentas būtų sunaikintas. O po to skaidys.

    Reply
  2. Reikia

    Reikia sujungti, nes KU merdi…

    Reply
    • Anonimas

      Tai čia KU problemos, kitų įstaigų tai neliečia. mažiau lėšų saviems švaistyti reikėjo.

  3. Skeptikė

    Kokio velnio tokie sujungimai? Puikiai mokykla tvarkosi ir be universiteto, iš to jai jokios naudos. Taip kaip su ligoninių sujungimais, kažkam tiesiog paranku ir naudinga.

    Reply
    • Tai, kad

      universitetas be mokyklos eina į dugną…

  4. T

    Bevertis, trečiųjų šalių studentų universitetas nebežino kaip pakelti savo nusmukusi lygį. Tai būtų jūreivystės mokyklos žlugdymas.

    Reply
    • Gėda

      Būtent. Sunaikino laivyną, dabar tokią puikią Jūreivystės aukštąją ruošiasi naikinti… Didesnės beprotybės nebuvo galima „sustretaguoti’AUžuojauta ponui chirurgui-rektoriui Razbadauskui. Gėda, nejau meras pritars tokia išdavystei?

    • Anonimas

      nereikia norėti iš KU kažkokios pažangos kai Grubliauskas susistato savo klusnius politinius parankinius Razbadauskius. Tie dar prisirenka visokių B.Petrauskų, E.Mantulovų ir garbinga švietimo įstaiga tampa užrūgusia nevykėlių lagūna iš kurios šviesesni protai neša kudašių, o likę imituoja veiklą

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This