Ministrė: rugsėjo 1-ąją ukrainiečių mokykla Klaipėdoje neveiks, bet durų jai neužtrenkiama

Svarbu, Švietimas

Antradienį Klaipėdoje viešėjusi švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė teigė, jog iki rugsėjo 1-osios ukrainiečių mokykla atsidaryti Klaipėdoje nebespės, tačiau esą tam ji laiko dar turi laiko iki mėnesio pabaigos.

Taip po susitikimo su miesto ir Klaipėdos universiteto vadovais ji tvirtino žurnalistams.

Palmiros Mart nuotr.

„Mes turime labai aiškiai pasakyti ukrainiečių tėvams, jog rugsėjo pirmą dieną galimybių mokyklą atidaryti nėra, nes jau liko tik kelios dienos. Sutarties dėl patalpų nėra, taip pat nėra sutvarkyti dokumentai”, – sakė ji.

Kartu J. Šiugždinienė teigė, jog ministerija „padeda ir padės” įsisteigti mokyklai, nes esą tam poreikis yra. Vėliau ji patikslino, jog laiko sutvarkyti visiems būtiniems mokyklos steigimo formalumams dar yra iki rugsėjo pabaigos, kai baigiasi registracija.

Netiesiogiai ministrė davė suprasti, jog aktyvesni ieškant patalpų mokyklai turėtų būti patys steigėjai – viešosios įstaigos „Tarptautinė Ukrainos mokykla” vadovai, nes esą ministerija „nėra nuomos agentūra”.

„Mes jau esame pasitvirtinę keturias programas ukrainiečių kalba, tai nėra jokia problema, padedam ir padėsim (…) Raginu visus ukrainiečių tėvelius ir vaikus registruotis valstybinėse mokyklose, kur dabar yra registravęsi”, – sakė ji.

Ministrės teigimu, mokslu uostamiesčio savivaldybės pavaldumo mokyklose ukrainiečiai esą yra labai patenkinti, šioje srityje Klaipėdai, pasak ministrės, „sekasi labai neblogai”. Kartu ji pripažino, jog kai kuriose mokyklose dėl ukrainiečių vaikų klasės gali būti ir perpildytos.

Ji negalėjo pasakyti, kiek konkrečiai šiuo metu tiek šalyje, tiek Klaipėdoje yra vadinamųjų „neapskaitytų” Ukrainos moksleivių – esą vieni išvyksta, kiti atvyksta, treti mokosi nuotoliniu būdu, bet teigė, jog savivaldybės „rankiniu būdu” šiuo metu skuba juos visus suregistruoti.

„Atviros Klaipėdos” paklausta, ar Lietuvos vyriausybė nežada pasekti Ukrainos ir Latvijos pavyzdžiu, kur, kaip žinia, atsisakoma iš šalies biudžeto finansuoti rusakalbes mokyklas, J. Šiugždinienė teigė, jog Lietuvoje tokių planų kol kas nėra.

„Mes turime visai kitokią situaciją nei Latvija ir Estija, visai kitokius skaičius. Diskusija gali vykti, bet šiuo metu mes turime svarbesnių klausimų – tai ir karas Ukrainoje, ir elektros kainos, ir mokytojų klausimas”, – sakė ministrė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Tarp Lietuvoje dirbančių užsieniečių daugiausia baltarusių

Šalies darbo rinkoje sparčiai daugėja atvykusiųjų iš užsienio. Per metus jų skaičius išaugo 56 tūkst. ir dabar sudaro beveik 142 ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Regionas

Neringos meras prašo šalies vadovų užtarimo

Neringos meras Darius Jasaitis kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą ir premjerę Ingridą Šimonytę dėl to, kad šiame kurorte gyvenantiems ukrainiečiams ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Ministerija: baigiasi kompensacijos už ukrainiečių apgyvendinimą

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad būstų ir kitų tinkamų gyventi patalpų savininkai ar verslo atstovai, kurie apgyvendino žmones, ...
2024-01-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This