„Neptūno” likimą spręsiantiems politikams pritrūko duomenų

Sportas, Svarbu

„Neptūno” krepšinio klubas, pasiūlęs Klaipėdos savivaldybei perimti kontrolinį dalininkų paketą, nepateikė jai savo kreditorių ir debitorių sąrašo. Taip pat nepateikė ir finansinės ataskaitos. Todėl po vasaros atostogų į posėdį trečiadienį susirinkęs miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas, pirmininkui Aidui Kaveckiui pasiūlius, atidėjo šio klausimo svarstymą. 

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda” neseniai pranešė, kad Savivaldybės administracija nepritaria viešosios įstaigos „Neptūno” krepšinio klubas kontrolinio paketo perėmimui. Ji siūlo miesto Tarybai apsispręsti: priimti kaip dovaną tik 1/20 arba 9/20 įstaigos dalių.

„Beveik visi dalininkai susidūrė su sunkumais savo valdomuose versluose. Dėl karo Ukrainoje yra daug neapibrėžtumų dėl tolimesnės veiklos tęstinumo ir taip negali skirti paramos, taip pat pateikus VšĮ „Neptūno krepšinio klubas“ finansinius rodiklius, dalininkai yra pasiryžę trauktis iš klubo valdymo ir yra siūlymas skelbti bankroto procedūrą viešajai įstaigai. Paskelbus bankrotą, Klaipėda netektų galimybės dalyvauti Lietuvos krepšinio lygoje 1-2 metus”, – taip grindė savo prašymą savivaldybei VšĮ „Neptūno” krepšinio klubas.

2020 metų spalį miesto Taryba jau svarstė šį klausimą, tačiau tuomet nusprendė jį atidėti. „Neptūno” krepšinio klubas turi 8 dalininkus, kurie valdo 20 dalių. Viena dalis yra įvertinta 1200 eurų.

Vertindami Savivaldybės administracijos pateiktas sprendimo alternatyvas, minėto komiteto nariai pastebėjo, kad  ⅔  balsų leidžia priimti rimtus sprendimus, susijusius iš esmės tik su šios įstaigos reorganizavimu. Posėdyje dalyvavęs administracijos direktorius Gintaras Neniškis teigė, kad susilaikys nuo savo pozicijos išsakymo, kurią alternatyvą rinktis.

„O kur mes einame?” – retoriškai klausė A. Kaveckis.

Pasak jo, nežinant įstaigos kreditorių įsipareigojimų, sprendimas priimamas aklai. Jam antrino Vytis Radvila – jis pasigedo dokumentų, iš kurių galima būtų suprasti „Neptūno” krepšinio klubo finansinę padėtį. Taip pat politikas priminė, kad savivaldybė praktiškai „Neptūnui” sukūrė sprendimą suteikti nekilnojamojo turto lengvatą asmenis, kurie parėmė šį klubą. Kad informacijos per mažai, kalbėjo ir vicemeras Arūnas Barbšys.

Tik Saulius Budinas siūlė pirma pritarti sprendimo projektui, o vėliau aiškintis apie kreditorinius įsiskolinimus ir kitus niuansus.

Pagrindines priežastis, kodėl nėra siūloma perimti kontrolinio įstaigos dalininkų paketo, Savivaldybės administracija aiškina taip: „Neptūnas” tokiu būdu turėtų tvarkyti  reikalus pagal viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės standartus, konsoliduoti savo finansines ataskaitas, vykdyti viešuosius pirkimus. Antra, Klaipėdos miesto savivaldybės administracija neturi patirties, valdant tokias specifinę veiklą vykdančias įstaigas”.

Pagal paskutinius Registrų centrui pateiktus duomenis, „Neptūno“ krepšinio klubo dalininkais šiuo metu yra Tomas Daugėla, Marius Girčys, Vidas Augaitis, UAB „Rietuva”, Vytautas Lygnugaris, Vidmantas Dambrauskas, Arūnas Tuma, Alvydas Vaičiūnas ir Sigitas Ambrazevičius.

Nors S. Ambrazevičius rašte merui minėjo galimą bankrotą, klubas šią savaitę paskelbė apie du naujus rėmėjus: pirmadienį pranešta, kad didžiuoju rėmėju tapo lažybų ir lošimų bendrovė „7bet”, o trečiadienį informuota, kad generaliniu rėmėju taps „Amberton“ viešbučių grupė.

1 Comment

  1. ?

    Pirmyn Neptūne į pergales ❗???

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This