Europos judumo savaitę – ir futbolas vaikštant

Sportas

Futbolas vaikščiojant – tai mažojo futbolo versija, kuri sugalvota ir reglamentuota kaip atskira žaidimo rūšis, siekiant įtraukti į žaidimą senjorus.

Uostamiesčio senjorai jau spėjo pamilti šį smagų ir naudingą sveikatai užsiėmimą – žaidimo dalyvių gretos sparčiai plečiasi. Organizatorių nuotr.

2011 m. vasarą Anglijos futbolo klubas „Chesterfield“ pakvietė 50 metų ir vyresnius žmones dalyvauti Futbolo vaikščiojant (Walking football) programoje. Nuo to laiko žaidimas po truputį išplito visoje Jungtinėje Karalystėje, susibūrė šimtai komandų, įsikūrė šio žaidimo asociacija.

Taisykles turintis žaidimas nereikalauja specialaus fizinio pasirengimo, neleidžia didesnio kontakto, taip sumažindamas tikimybę patirti traumą, tačiau skatina judėti, bendradarbiauti komandoje ir išlaiko pagrindinius futbolo elementus.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras, rugsėjo 16 dieną, minėdamas Europos judumo savaitę, kviečia uostamiesčio senjorus išbandyti šią pasaulyje sparčiai populiarėjančią fizinio aktyvumo formą visiškai nemokamai.

Susitikimo metu su žaidimo taisyklėmis supažindins profesionalus treneris Martynas Karpavičius, dirbantis vadybininku Lietuvos masinio futbolo asociacijoje.

Nuo 2008 metų jam pavyko surengti net 188 renginius, kurie kasmet vyksta skirtinguose Lietuvos kampeliuose. Pagal specialybę Martynas yra socialinis pedagogas, kūno kultūros mokytojas ir futbolo treneris, tačiau kiekvienais metais jis suranda laiko ir įvairių renginių, švenčių organizavimui, kurie skirti ne tik mažiausiems, bet ir aktyviems senjorams.

Visus judumo savaitės renginius rasite čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Išgyventi vasarą: „Eurovaistinė“ konsultuos senjorus

Kai vasaros Lietuvoje vis dažniau lepina karštais orais, ne vienas susiduria su sveikatos sutrikimais – padidėjęs kraujospūdis, silpnumas, galvos svaigimas, ...
2023-07-05
Skaityti daugiau

Mums rašo

Senjorai smagiai palydėjo senuosius metus

Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių asociacija (KMPŽA) vienija keturiolika įvairių muzikos sričių ir žanrų meno mėgėjų kolektyvų: liaudiškų šokių kolektyvą „Sidabrinė ...
2023-01-02
Skaityti daugiau

Miestas

Bažnyčia vėl rengs šventę senjorams

Pernai parapijos bendruomenės senjorams šventę surengusi Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčia kuria naują tradiciją ir šį sekmadienį vėl kviečia į ...
2022-07-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This