Klaipėdos universitete – optimistinės starto nuotaikos

Švietimas

Klaipėdos universiteto bendruomenė naujuosius akademinius metus pradėjo džiaugsmingu susitikimu KU miestelio aikštėje. Šventiniame renginyje skambėjo sveikinimo kalbos, buvo pagerbtas dar vienas  disertaciją apgynęs naujas mokslų daktarai bei jo darbo mokslinis vadovas, įteiktos Klaipėdos miesto savivaldybės bei Lietuvos olimpinės akademijos įsteigtos premijos studentams, pasirinkusiems apdovanojimus įsteigusioms institucijoms aktualias tyrimų tematikas.

Didėja stojančiųjų skaičius

Anot Klaipėdos universiteto rektoriaus prof. dr. Artūro Razbadausko, ši rugsėjo 1-oji KU bendruomenei yra džiugi. „Šiemečiai stojamųjų statistikos rodikliai rodo augimo tendenciją – vien bakalaurų priimta 17 proc. daugiau. Rugpjūčio 30-osios duomenimis, bakalauro, magistro, sutrumpintų ir papildomų studijų sutartis su KU jau pasirašė 724 asmenys. KU studijoms pakvietė 146 paraiškas pateikusius pretendentus, iš jų 116 Ukrainos piliečių. Tad šios dienos skaičiai dar didės. Ir tai ne vienintelė priežastis, dėl ko optimistiškai pradedame naujus akademinius metus“.

Atnaujinami padaliniai, planuose – naujos statybos

Mokslo metų startą oficialiai paskelbusio KU vadovo, džiugina pagreitį įgaunantys infrastruktūros modernizavimo darbai, taip pat liudijantys augimą ir įkvepiantys naujiems tikslams. „Nusimetę nenaudojamo turto naštą, netrukus pradėsime naujo bendrabučio statybą. Jau vyksta STEAM centro statybos darbai. Netrukus iš esmės atsinaujins Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto pastatas. Starto laukia naujo sporto centro bei laboratorijų komplekso statybos darbai“.

KU bendruomenę su studijų metų pradžia pasveikino ir savivaldybės įsteigtas premijas studentams įteikė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Tikisi daugiau paramos studentams iš Ukrainos

Iššūkiais, su kuriais tenka susidurti ir kuriems sprendimų teks ieškoti solidariai tiek bendrojo lavinimo, tiek aukštosioms mokykloms bei jų steigėjams, KU vadovas vadina jaunosios kartos nenorą rinktis inžinerinių studijų.

Kitas iššūkis, kuriam spręsti KU tikisi Švietimo, mokslo ir ministerijos pagalbos – parama studentų iš Ukrainos studijoms. „Iš skirtų lėšų dalinai galėtume finansuoti studijas šešiems Ukrainos studentams, o paraiškų gavome gerokai daugiau nei šimtą. Labai tikimės, kad ministerijos parama jaunuolių iš Ukrainos studijoms bus svaresnė“,-  sakė prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Profesinės sąjungos ministeriją ragina didinti atlyginimus

Rugsėjo 1-ąją į bendruomenę kreipėsi KU darbuotojų profesinės sąjunga ir KU darbo taryba. Viešame laiške „Dėl Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimo (LAMPSS) protesto akcijos“ išreiškiama parama profesinei organizacijai, išsakančiai visos šalies aukštųjų mokyklų darbuotojų lūkesčius dėl atlyginimų  kėlimo ir nesutinkančiai su ministerijų siūlomu 10 proc. atlygio didinimo dydžiu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This