Daugiausia aplinkosauginių pažeidimų – Kuršių nerijoje

Aplinkosauga

Praėjusi savaitė aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams buvo karšta kaip ir oras. Visą savaitę vyko reidai ir buvo tikrinama, kaip laikomasi aplinkosauginių reikalavimų.  

Aplinkosaugininkai Nemuno deltoje, Kuršių mariose ir Klaipėdos uoste patikrino 175 žvejus. 13 žvejų, pažeidusių mėgėjų žvejybos taisykles, skirti įspėjimai. Kuršių mariose už žvejybos žurnalo taisyklių pažeidimą nubaustas verslinės žvejybos įmonės atstovas.  

Balskų tvenkinyje plaukioti vandens motociklais draudžiama – už tai 2 asmenims skirtos baudos po 150 eurų.  

Vykdant saugomų teritorijų kontrolę, Kuršių nerijos nacionaliniame parke nustatyti net 57 pažeidimai. Už parko taisyklių pažeidimus nubausti 32 vairuotojai, palikę automobilius stovėti ant žolės, smėlio ar užstatę įvažiavimą į mišką. 24 vairuotojai susimokės po 15 eurų už draustiniuose ar rezervatuose paliktus stovėti automobilius.  

Saugomų teritorijų draustiniuose draudžiama važiuoti ne keliais savaeigėmis motorinėmis transporto priemonėmis ir palikti jas stovėti neskirtose vietose. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Smiltynėje iškilęs radaro bokštas - saugesnei laivybai

Iš Klaipėdos besikeliant Naujosios Smiltynės perkėlos keltais akis užkliūva už Smiltynės pusėje atsiradusio neįprasto statinio. Šiomis dienomis čia iškilo radiolokacinės ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Regionas

Kuršių nerijos nacionalinis parkas turi naują vadovę

Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos vadove tapo Lina Dikšaitė, ilgą laiką dirbusi šio valstybinio parko direktoriaus pavaduotojo pozicijoje. Naująsias pareigas ...
2024-01-24
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Forsuojama dviračių tako Kuršių nerijoje rekonstrukcija

Liepos viduryje iškilmingai atšventusi dviračių tako nuo Smiltynės link Juodkrantės rekonstrukcijos pabaigtuves, Lietuvos automobilių kelių direkcija paskelbė viešojo pirkimo konkursą ...
2023-08-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This