Kviečia atrasti galimybes su asmeniniu asistentu

Sveikata

Kampanijos „Atrask galimybes“ organizatoriai, Neįgaliųjų reikalų departamentas kviečia neįgalius asmenis kreiptis dėl asmeninės pagalbos gavimo.

Pirmasis patirtinis susitikimas vyks jau antradienį, rugsėjo 6 dieną, 13 val., Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje (H. Manto g. 25). Renginio trukmė – 2,5 val.

Renginyje bus pasakojamos autentiškos istorijos, ką tenka patirti, išgyventi žmogui, turinčiam kokią nors matomą ar nematomą negalią kasdien, kaip keičia, praturtina jo gyvenimą asmeninis asistentas, taip pat, ką galime padaryti kiekvienas, kad gerėtų žmonių, bendruomenių ir organizacijų tarpusavio susikalbėjimas, dalijimasis informacija.

Su humoru apie rimtus dalykus pasakos humoristė, unikalių modelių agentūros įsteigėja, aktorė, verslininkė, stand-up žanro atstovė Aistė Krušinskaitė. Mergina prieš 8 metus patyrė stuburo traumą, pasodinusią ją į vežimėlį, tačiau neslepia – iš šios patirties ir gimė geriausi jos juokeliai.

„Žmonės kartais galvoja, kad gerai jau vien tai, kad neįgalusis neguli lovoje, išdrįsta išeiti į gatvę. Šitą požiūrį norisi keisti, nesinori, kad į mus žiūrėtų kaip į silpnesnius“, – sako Aistė.

Vaida Butautaitė-Sankovskaja ir jos asmeninė asistentė Jūratė Mickienė džiaugiasi, kad asmeninė pagalba padovanojo judviejų draugystę ir pripažįsta, kad viena kitai dovanoja vis naujas patirtis. Vaida, nuo gimimo turinti regos negalią, sako: „Jei bijosi, gyvenime nepamatysi gražiausių dalykų“.

„Neįmanoma būna tol, kol pasidaro įmanoma“, – Vaidai pritaria jos asmeninė asistentė Jūratė.

Renginio metu vyks diskusija, kurios metu bus galima užduoti klausimus, išgirsti atsakymus, kurie paneigtų visuomenėje tvyrančius mitus ir sužinoti atsakymus į visus rūpimus klausimus. Tai padaryti pagelbės Klaipėdos Socialinių paslaugų informacijos centro, organizuojančio asmeninę pagalbą, specialistai ir Skuodo rajono savivaldybės Socialinio paramos skyriaus specialistės bei asmeninės asistentės, dirbančios Skuodo rajone.

Taip pat susitikimo metu jo dalyviai susipažins su negalios tipais, norintys galės įveikti konkrečias situacijas, naudojant žmonių, turinčių negalią techniką (neįgaliojo vežimėlį, neregio lazdelę, vaikštynę).

Praktinę patirtinę dalį ves Rūta Kupčinskaitė ir Tadas Bartaševičius.

Renginio vedėja ir moderatorė – iniciatyvos ir LRT radijo laidos „Draugystė veža“ autorė ir vedėja Žydrė Gedrimaitė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Negalią turinti mergina: ,,Palanga – mano svajonių kraštas"

Palanga – ne tik populiariausias Lietuvos kurortas, bet ir vienas draugiškiausių miestų socialiai pažeistiems žmonėms. ,,Kai priklausai socialiai pažeistai grupei, ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

ELTA

Tolimųjų reisų autobusuose - neįgaliesiems pritaikytos vietos

Nuo kovo mėn. tarpmiestiniuose maršrutuose keleivius su specialiaisiais poreikiais veš 10 tam parengtų autobusų, praneša tolimojo keleivinio transporto kompanijos (TOKS) ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Vasarį - didesnės pensijos pareigūnams, neįgaliesiems, kariams

Jau sausį „Sodra“ išmokėjo padidintas senatvės ir kitas socialinio draudimo pensijas. Vasarį didesnės išmokos pasieks išankstinių senatvės pensijų gavėjus bei ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This