Klaipėdos valstybinėje kolegijoje – 2500 studentų

Švietimas

Klaipėdos valstybinė kolegija (KVK) praneša šiemet sulaukusi gausaus būrio pirmakursių. Iš viso su norinčiaisiais siekti aukštojo mokslo sudaryta 930 studijų sutarčių ir tai yra šiek tiek daugiau negu praėjusiais metais.

KVK nuotr.

„Didžiuojamės, kad išlaikome jaunų žmonių ir jų tėvų pasitikėjimą mūsų aukštąja mokykla, norinčiųjų studijuoti skaičius išlieka stabilus. Pagal Lama BPO duomenis, esame daugiausiai pirmakursių į bakalauro studijas sulaukusi aukštoji mokykla Klaipėdoje. Visa tai tik darsyk įrodo, kad suteikiame kokybiškas, aukščiausius standartus atitinkančias studijas”, – pranešime pažymi KVK direktorė Gražina Markvaldienė.

Maždaug trečdaliui studentų (313) skirtos valstybės finansuojamos vietos, jų krepšelis palyginti su pernai išliko iš esmės nepakitęs. Į valstybės finansuojamą vietą įstojo studentai, kurių vidutinis konkursinis balas buvo 5,66.

KVK šiemet studijuos 7 studentai, kurie bent vieną valstybinį brandos egzaminą išlaikė 100 balų. Vienam kolegijos studentui skirta Signatarų stipendija, kuriomis kasmet apdovanojami 20 geriausiai mokyklą baigusių ir Lietuvoje studijas pasirinkusių abiturientų.

Pastebima, kad šiemet ženkliai išaugo norinčiųjų rinktis sesijinį paskaitų organizavimo būdą, apie 44 proc. pirmakursių rinkosi būtent tokias studijas. Manoma, kad šitaip studijas lengviau derinti su darbu, vaikų auginimu ar kitomis šeimos aplinkybėmis.

Populiariausi šių metų priėmime buvo ugdymo mokslai. Ikimokyklinę ir priešmokyklinę pedagogiką pasirinko 115 naujų studentų, pradinio ugdymo pedagogiką studijuoti pradeda per 30 pirmakursių.

Iš Technologijų fakulteto siūlomų studijų programų pirmakursiai dažniausiai rinkosi elektros ir automatikos inžineriją, statybos inžineriją bei automobilių transporto inžineriją.

Tarp Sveikatos mokslų fakulteto studijų programų pirmavo bendrosios praktikos slauga, kineziterapija, socialinis darbas ir grožio terapija.

Verslo fakultete būsimieji studentai dažniausiai rinkosi logistikos vadybą, įstaigų ir įmonių administravimą bei buhalterinę apskaitą.

KVK besirenkančių studentų geografija iš esmės nesikeičia. Daugiausiai šią mokymo įstaigą ir šiemet rinkosi Klaipėdos mieste ir rajone gyvenantys jaunuoliai, tačiau nemažai studentų sulaukta ir iš Kretingos, Šilutės, Plungės, Mažeikių, Telšių, Šilalės ir Skuodo rajonų.

Iš viso kolegijos trijuose fakultetuose šiais akademiniais metais studijuos 2500 studentų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

630-čiai KVK studentų įteikti diplomai

Klaipėdos valstybinės kolegijos (KVK) šių metų metų absolventams Žvejų rūmuose surengtos iškilmingos ceremonijos metu įteikti diplomai. Aukštąjį išsilavinimą įgijusius studentus ...
2023-06-30
Skaityti daugiau

Švietimas

Išrinktas naujas Klaipėdos valstybinės kolegijos vadovas

Klaipėdos valstybinės kolegijos (KVK) taryba slaptu balsavimu išrinko naują šios įstaigos direktorių. Ateinančius penkerius metus šiai aukštajai mokyklai vadovaus dr. ...
2023-06-16
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos valstybinės kolegijos pastatai nušvito trispalvės šviesomis

Vasario 16-osios išvakarėse geltonos, žalios ir raudonos spalvos lempomis apšviesti dviejų Klaipėdos valstybinės kolegijos pastatų fasadai – šviesų trispalvėmis pasipuošė ...
2022-02-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This