Startuoja „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ konkursas

Miestas

Prasideda jau devintus metus organizuojamas „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ konkursas. Aktyvūs ir talentingi Klaipėdos krašto atstovai iki rugsėjo 18 d., sekmadienio, gali registruotis ir pretenduoti į pagrindinį konkurso prizą – „Švyturio-Utenos alus“ įsteigtą 4000 eurų vienkartinę piniginę stipendiją.

Stipendijos finalininkai ir komisija (M. Ažušilio nuotr.)
Kviečia dalyvauti iniciatyvius Klaipėdos krašto atstovus

Beveik dešimtmetį kasmet skiriama „Švyturio Klaipėdos ateities stipendija“ – įvertinimas už jaunųjų talentų pasiekimus Klaipėdos kraštui ir skatinimas toliau prisidėti prie krašto augimo savo darbais bei iniciatyvomis. Kiekvienais metais stipendijos konkurse kviečiami dalyvauti 20–35 metų amžiaus Klaipėdos miesto ir rajonų bendruomenių nariai, iniciatyvūs visuomenininkai, jaunieji menininkai, mokslininkai, perspektyvūs sportininkai ir kiti jauni žmonės, savo darbais prisidedantys prie Klaipėdos krašto tobulinimo bei jo vardo garsinimo.

Konkursą organizuojančios bendrovės generalinis direktorius Rolandas Viršilas tiki, kad panašios iniciatyvos padeda skatinti jaunųjų talentų proveržį suteikdamos taip reikalingą finansinį postūmį.

Jam antrina ir praėjusių metų stipendijos konkurso laureatė, jūrinį pasaulį tyrinėjanti mokslininkė dr. Greta Gyraitė. Prieš metus laimėjusi stipendijos konkursą jaunoji mokslininkė viliasi, kad jos istoriją išgirdo bent viena mergaitė, mergina, moteris ir tai tapo postūmiu išdrįsti būti savimi bei siekti užsibrėžtų tikslų. Pradedančiai profesionalią mokslininkės karjerą dr. G. Gyraitei konkurso laimėjimas ne tik padėjo sutvirtinti pasitikėjimo savimi sparnus ir nuvedė į naujus, drąsesnius sprendimus karjeroje bei asmeniniame gyvenime, bet ir tapo neįkainojama proga būti pastebėta bei įvertinta.

Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos 2021 laimėtoja ir komisijos nariai (M. Ažušilio nuotr.)
Pradedama kandidatų registracija stipendijai laimėti

Nuo 2014 m. vykstančiuose stipendijos konkursuose „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ laureatų vardą jau pelnė pianistė Adelė Daunoravičiūtė, Klaipėdos muzikinio teatro solistas Steponas Zonys, kino kūrėjas Arūnas Eimulis, menininkė Agnė Kišonaitė, laivų inžinierius Lukas Norkevičius, mokslininkas Žydrūnas Lukošius, elektra varomo katamarano kūrėjas Tomas Vėlius.

Jaunųjų Klaipėdos krašto talentų kandidatūras teikti galima nuo šiandienos iki rugsėjo 18 d. 23.59 val. kandidatui arba jo artimiesiems, pažįstamiems, draugams užpildant paraiškos formą adresu www.svyturiostipendija.lt. Nuo rugsėjo 20 d. iki rugsėjo 27 d. svetainėje vyks atviras internetinis balsavimas už pateiktas kandidatūras. Penki daugiausiai visuomenės balsų sulaukę talentai pateks į kitą etapą, kuriame nuo rugsėjo 28 d. iki spalio 11 d. visuomenė galės atiduoti savo balsą stipendijos konkurso laureato vardo verčiausiam kandidatui.

Spalio 11 d. 23.59 val., pasibaigus paskutiniojo etapo balsavimui, finalinis penketas bus pristatytas konkurso vertinimo komisijai. Atsižvelgę į visuomenės palaikymą komisijos nariai spręs, kuris jaunasis talentas bus apdovanotas šių metų „Švyturio Klaipėdos ateities stipendija”. Konkurso laimėtojas bus skelbiamas ir apdovanojamas finaliniame stipendijos konkurso renginyje spalio 14 d.

Daugiau informacijos apie vykstantį konkursą ir jo sąlygas rasite interneto puslapyje www.svyturiostipendija.lt.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Jubiliejinė „Švyturio“ Klaipėdos ateities stipendija - violončelininkei

Šiemet jau dešimtą kartą vykęs „Švyturio“ Klaipėdos ateities stipendijos konkursas penktadienio popietę pasiekė kulminaciją – paskelbta, jog 5000 eurų atitenka ...
2023-10-13
Skaityti daugiau

Švietimas

Laukia kandidatų „Švyturio“ Klaipėdos ateities stipendijai gauti

Šiemet jau dešimtą kartą skelbiamas „Švyturio“ Klaipėdos ateities stipendijos konkursas, kurio metu bus išrinktas dar vienas talentingas prie Klaipėdos ir ...
2023-09-13
Skaityti daugiau

Verslas

„Švyturys-Utenos alus“ jungiasi prie pagalbos Ukrainos našlaičiams

Bendrovė „Švyturys-Utenos alus“ pranešė, jog prisideda prie bendros „Stiprūs kartu“ ir „Blue/Yellow“ inciatyvos, kuria siekiama trumpoms vasaros atostogoms iš Ukrainos ...
2023-05-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This