Valstybės dotacijos – ir ukrainiečiams, ir klaipėdiečiams

Politika

Iki šiol Klaipėdos savivaldybė iš savo biudžeto pabėgėlių iš Ukrainos reikmėms jau yra skyrusi daugiau nei 1,5 mln. eurų. Tačiau ukrainiečiams apsigyvenus Klaipėdoje, šių pinigų jiems nepakanka, be to, būtina padengti ir kurį laiką uostamiestyje veikusio pabėgėlių centro išlaidas, tad nemažai dotacijų visoms šioms reikmėms skiriama ir iš valstybės biudžeto.

Ukrainos pabėgėlių centro Klaipėdoje išlaidoms padengti skiriama 55,3 tūkst. eurų dotacija. Martyno Vainoriaus nuotr.

Vyriausybė taip pat dotuoja ir kitas savivaldybės veiklos sritis, nesusijusias su ukrainiečiais, todėl būtina tikslinti šių metų savivaldybės biudžetą, kurio projektas jau baigia keliauti per miesto Tarybos komitetus.

Antradienį vykusiame Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje minėto sprendimo projektą pristačiusi savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Kristina Petraitienė informavo, kam papildomai daugiausia skirta pinigų.

Jos teigimu, daugiau kaip pusė milijono – 542,7 tūkst. eurų suma – skiriama su ukrainiečių vaikų mokymu bei jų pavėžėjimu į mokyklas susijusioms išlaidoms finansuoti, o šiuos pinigus, pasak pranešėjos, gali gauti ir valstybinės, ir privačios mokyklos.

Tuo metu klaipėdiečiams, kurie savo namuose apgyvendino ukrainiečius, būsto išlaidoms padengti skiriama papildoma 328,5 tūkst. eurų dotacija. Iki šiol šias kompensacijas jau yra gavę 1458 miestiečiai.

Gerokai kuklesnė suma, siekianti 7500 eurų, skirta vienkartinėms ukrainiečių įsikūrimo išmokoms, o su buvusiu pabėgėlių priėmimo centru susijusioms išlaidoms padengti susijusi dotacija – kur kas didesnė, siekianti 55,3 tūkst. eurų.

Apibendrindama K. Petraitienė teigė, jog iš viso papildomos dotacijos, skirtos socialinėms paslaugoms ir įvairioms padidėjusioms kompensacijoms, siekia 1,3 mln. eurų, tuo metu sveikatos apsaugai ir socialinei atskirčiai mažinti – 1,6 mln. eurų. Iš šios sumos 310 tūkst. eurų skiriama Vaikų ligoninei rentgeno aparatui įsigyti.

Be didesnių diskusijų Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariai, kaip ir anksčiau jų kolegos iš kitų komitetų, biudžeto pakeitimo projektui pritarė, bet galutinį žodį dėl to dar turės tarti miesto Taryba.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Mero nepasitikėjimui subręsti reikia beveik pusmečio

Uostamiesčio merui Arvydui Vaitkui prireikė net penkių mėnesių, kad iš savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energija“ valdybos atšauktų jo pasitikėjimo dėl ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Uostininkai ir valdininkai įsigali savivaldybės įmonėse

„O ar jūs man galite parodyti nors vieną valdybą, kuri yra nepriklausoma?” Šio retorinio mero Arvydo Vaitkaus klausimo per savivaldybės ...
2024-01-04
Skaityti daugiau

ELTA

Šalies prezidentas pasirašė kitų metų biudžetą

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį pasirašė 2024 m. valstybės biudžeto projektą. Prezidentūros išplatintame pranešime teigiama, kad sudarant biudžetą „valdančioji dauguma neišnaudojo ...
2023-12-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This