Klaipėdoje – butų sandorių sąstingis

Verslas

Šalies nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinkos dinamika toliau lėtina apsukas ir prie to labiausiai prisideda infliacijos šešėlyje prastėjantys gyventojų lūkesčiai ir auganti nežinomybė dėl ekonominių perspektyvų. Anot įregistruotus NT sandorius stebinčių Registrų centro analitikų, panašioms tendencijoms išsilaikius ir likusius šių metų mėnesius, bendras įregistruotų NT sandorių skaičius neabejotinai bus mažesnis nei prieš metus.

„Pasibaigusi vasara ir atėjęs ruduo reikšmingų pokyčių NT sandorių rinkoje neatnešė – įregistruotų sandorių skaičius ir toliau mažėja. Prie to, žinoma, labiausiai prisideda kylančios kainos ir nemažėjantis neapibrėžtumas dėl ateities. Natūralu, kad esant tokioms aplinkybėms neretas pergalvoja savo planus ir atsargiau vertina investicijas į nekilnojamąjį turtą”, – teigia Registrų centro duomenų analitikas Paulius Rudzkis.

Šiemet per aštuonis mėnesius Lietuvoje iš viso įregistruota 87,9 tūkst. NT pirkimo-pardavimo sandorių arba 17,5 proc. mažiau nei praėjusių metų sausį-rugpjūtį (106,5 tūkst.). Vien tik šių metų rugpjūtį įregistruota 10,4 tūkst. NT sandorių – 19 proc. mažiau nei 2021 metų rugpjūtį (12,9 tūkst.) ir 5 proc. mažiau nei šių metų liepą (11 tūkst.)

Šiemet visoje šalyje parduota 23,1 tūkst. butų – 11 proc. mažiau nei 2021 metų sausį-rugpjūtį (26 tūkst.), o vien tik per šių metų rugpjūčio mėnesį – 2,9 tūkst., arba 5 proc. mažiau nei 2021 metų rugpjūtį ir 3 proc. mažiau nei šių metų liepą.

Tarp didžiausių miestų butų mažiausiai parduota Klaipėdoje – čia fiksuotas 18 proc. butų sandorių sumažėjimas, o iš viso uostamiestyje šiais metais parduota kiek mažiau nei 2000 butų.

Šiemet visoje Lietuvoje taip pat įregistruota beveik 9000 individualių gyvenamųjų namų pardavimų – 15 proc. mažiau nei 2021 metų atitinkamą laikotarpį (10,5 tūkst.). Vien tik per šių metų rugpjūtį įregistruota 1,1 tūkst. gyvenamųjų namų pardavimų, arba 21 proc. mažiau nei praeitų metų rugpjūtį, ir 9 proc. mažiau nei šių metų liepą.

Visoje šalyje taip pat įregistruota 42,5 tūkst. žemės sklypų savininkų pasikeitimų – 21 proc. mažiau nei 2021 metų sausį-rugpjūtį (53,9 tūkst.), o vien tik per rugpjūčio mėnesį – 4,9 tūkst., arba 26 proc. mažiau nei praeitų metų rugpjūtį ir 4 proc. mažiau nei šių metų liepą.

1 Comment

  1. Renaldas

    Kam pirkti butą Klaipėdoje, jeigu galima nebrangiai nusipirkti namą priemiestyje. Gi šiaip Klaipėda gana šlykštus užterštas miestas su bjauriu nesiskaitančiu uostu ir po langais nuolat zujančiais automobiliais ir motociklais. Gi ne problema važinėti į Klaipėdą iš ramesnės ir švaresnės vietos savo nuosavu automobiliu – Klaipėdoje parkingo pakankamai, o ten kur jis mokamas – tai kainos juokingos tiesiog, net ir miesto centre 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Kovas neišjudino NT rinkos

Atėjęs pavasaris atnešė šiltesnius orus, bet daugiau gyvybės į pastaruoju metu gerokai aprimusią šalies nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinką neįpūtė. ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Verslas

Nekilnojamojo turto sandorių rinka metus pradėjo vangiai

Šalies nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinkoje bendras per mėnesį įregistruotų sandorių skaičius sausį buvo mažiausias per pastaruosius keletą metų, o ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

Verslas

NT sandorių rinka ir toliau lėtina apsukas

2023 metams artėjant į pabaigą šalies nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinkoje dar labiau įsivyravo pasyvios nuotaikos. Įregistruotus NT sandorius analizuojančio ...
2023-12-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This