Klaipėdos jaunimo teatras kviečia į 10-mečio jubiliejų

Kultūra

Šeštadienį, rugsėjo 10 dieną, 19 val., Klaipėdos Kultūros fabrike vyks Klaipėdos jaunimo teatro dešimtmečio pokštas „Kūrybinis vakaras“. Renginys, skirtas paminėti teatro jubiliejų, kuomet 2011-aisiais Valentinas Masalskis surinko pirmąjį vaidybos kursą Klaipėdos universitete. 

Prieš dešimtmetį į Klaipėdą iš visos Lietuvos atvažiavo būrys jaunų, talentingų, be galo užsidegusių ir nieko nebijojusių būsimų aktorių. Pirmuosius savo vaidybos studijų metus jie užbaigė ne šiaip sukurdami spektaklį, o įkurdami teatrą – Klaipėdos jaunimo teatrą.

Dešimtąjį gimtadienį Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai švęs scenoje, kviesdami žiūrovus, kolegas, konkurentus ir gimines į savo „Kūrybinį vakarą“.

Ironiškai jautriame, kukliai pompastiškame ir jaunatviškai subrendusiame vakare skambės aktorių eilės, dainos, išpažintys, scenos iš spektaklių ir scenos iš gyvenimo. Skambės dešimtmečio džiaugsmai ir vargai. Skambės penkiolikos Klaipėdos jaunimo teatro aktorių balsai ir vardai.

„Kūrybinis vakaras“ – tai aktorių prisilietimas prie chrestomatinio kūrybinių vakarų žanro, tai – pasirodymas, išduodantis dalį teatro dešimtmečio paslapčių, ir, galiausiai, tai – pokštas, leidžiantis švęsti šią apvalią, džiugią ir, pripažinkime, solidžią sukaktį, rašoma teatro pranešime. 

Klaipėdos jaunimo teatro jubiliejinio sezono repertuaras sparčiai pildosi, žiūrovų pamilti spektakliai bus rodomi ne tik Klaipėdoje, bet ir Vilniuje, Kaune ir kituose Lietuvos miestuose. Daugiau – čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos jaunimo teatre - prancūzo režisuota premjera „Būti Alisa“

Prancūzų teatro aktorius ir režisierius Didier Girauldon kartu su Klaipėdos jaunimo teatru pristato premjerą – draminį spektaklį „Būti Alisa“ pagal ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This