Kviečia į ekskursiją apie įdomius Klaipėdos gyventojus ir svečius

Kultūra

Klaipėdos vokiečių bendrija pristato antrąjį Klaipėdos miesto 770-mečiui sukurtą maršrutą „Įdomūs ir garsūs Memelio/Klaipėdos gyventojai bei svečiai“.

Jis – apie žmones, kurie išgarsėjo ne Klaipėdoje. Vienų biografijoje tiesiog įrašyta: gimė Mėmelyje, dabar – Klaipėda, Lietuva. Kiti tik pabuvojo čia ir apie tai parašė savo dienoraštyje. Anot bendrijos, buvo stengtasi, tarp jų būtų įvairių tautybių ir profesijų atstovų.

Pasaulinės turizmo dienos proga rugsėjo 17-ąją, 11 val., bendrija kviečia į ekskursiją šiuo nauju maršrutu. Jos metu bus pasakojama apie Simoną Dachą, Arno Eschą, Richardą Wagnerį, Heinrichą Schliemanną, Juliusą Kreohlį, Joną Pleškį, seseris Anną ir Margarethe Sinnhuber, Jurgį Zauerveiną, Friedrichą Wilhelmą Argelanderį ir Karlą Eulensteiną.

Jurgis Zaueriveinas. Šiaulių „Aušros“ muziejaus nuotr.

Susitikimo vieta – Jono kalnelis, prie Klaipėdos senamiesčio maketo. Ekskursijos pabaiga – prie Domšaičio galerijos. Planuojama trukmė – iki 2,5 valandos.

Privaloma registracija: info@sdh.lt.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Kviečia į nemokamą ekskursiją po senamiestį

Kas kitados vadinta Komedijų namais? Kodėl XIX amžiuje valstybės tarnautojai kai kuriomis dienomis nevažiuodavo tramvajumi? Kokių pastatų nepamatysi nei viename ...
2023-10-02
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Organizuos nemokamą ekskursiją Gedulo ir vilties dienai paminėti

Birželio 14 d. 12 val. Mažosios Lietuvos istorijos muziejus organizuoja nemokamą ekskursiją mieste, aplankant vietas, kurios yra susijusios su tremties ...
2023-06-05
Skaityti daugiau

Miestas

Vėl rengia nemokamą ekskursiją po Žvejybos uosto rajoną

Klaipėdos Žvejybos uosto rajono seniūnaitis Saulius Liekis, atsižvelgęs į gyventojų pageidavimus, šį šeštadienį vėl organizuoja nemokamą istoriko, profesoriaus Vyganto Vareikio ...
2022-10-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This