Vėl rengs kaligrafijos dirbtuves

Kultūra

VšĮ Prof. A. Kliševičiaus kaligrafijos ir rašto meno mokykla praneša, kad jau visai netrukus Klaipėdoje vėl bus įdomių kaligrafijos meno kūrybinių dirbtuvių – mokykla kvies susitikti ne tik su lietuviais kaligrafais, bet ir menininkais iš Suomijos, JAV.

Mokyklos kvietimu atvykstanti profesionali kaligrafė iš Suomijos Pauliina Yliniitty kartu su dirbtuvių dalyviais kurs ažūriniais raštais dekoruotą raidę K. Tokia raidė pasirinkta todėl, kad ja prasideda Klaipėdos, šiais metais mininčios 770 metų jubiliejų, pavadinimas.

„Dirbtuvėse išmokę ažūru dekoruotų raidžių kūrimo principų jūs galėsite rašyti nepakartojamo grožio dedikacijas savo miestui, sveikinimus artimiems žmonėms, sukurti tekstą, kuris gal net taptų savita interjero dekoro dalimi”, – rašoma mokyklos pranešime.

Kūrybines dirbtuves Pauliina Yliniitty ves anglų kalba todėl pageidautina, kad norintys dalyvauti žinotų anglų kalbą minimaliai. Bendrauti padės ir vertėja.

Mokyklos dalyviams jau pažįstamas kaligrafas, grafikos dizaineris Linas Spurga (jaunesnysis) ves Gotiškosios fraktūros kaligrafijos dirbtuves.

Fraktūra yra XVI a. atsiradusi gotiškojo šrifto atmaina. Sukurta imperatoriui Maksimilianui I kaip spaudos šriftas, šiandien fraktūra puikiai tinka kaligrafiniam rašymui.

Spalį visi, kuriems įdomu pažvelgti į kaligrafiją kaip meditaciją, bus kviečiami į kūrybines dirbtuves, kuriose bus galimybė tyrinėti gyvybiškai svarbų žmogaus santykį tarp suvokimo, kvėpavimo, mąstymo, judesio.

„Skirtingi pojūčiai, meditatyvūs judesiai ir kvėpavimas, rašant šriftą padės rasti savyje begalinį kūrybinės išraiškos potencialą”, – teigia dirbtuvių organizatoriai.

Šias kūrybines dirbtuves ves profesionali kaligrafė Gina Jonas (JAV), turinti 41 metų patirtį šioje srityje ir neuroedukatorė bei neuropraktikė Ona Bajorinienė. Kūrybines dirbtuves Gina Jonas ves nuotoliniu būdu, anglų kalba. Pageidautina, kad norintys dalyvauti žinotų anglų kalbą minimaliai. Bendrauti padės ir vertėja.

O.Bajorinienė kūrybines dirbtuves ves lietuvių kalba.

Rudens kūrybinių dirbtuvių programą, registracijos detales rasite čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Vėl kviečia į kūrybinius kaligrafijos užsiėmimus

Nuo 2019 m. Klaipėdoje gyvuojanti, prof. Algio Kliševičiaus kaligrafijos ir rašto meno mokykla kviečia į kūrybinius užsiėmimus visus, kurie dar ...
2023-06-06
Skaityti daugiau

Kultūra

Kaligrafija kaip meditacija

Gegužės 5 ir 6 d. 17–19 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriuje (J. Janonio g. 9) ...
2022-04-29
Skaityti daugiau

Kultūra

Pristatys lietuviškosios kaligrafijos mokyklos kūrėjos knygą

VšĮ Prof. A. Kliševičiaus kaligrafijos ir rašto meno mokykla kviečia į balandžio 30-ąją, 15 val., Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus ...
2022-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This