Atnaujinta Žvejų rūmų aplinka

Miestas

Pastebimai pagražėjo 40-mečio jubiliejų šiemet pažymėjusio kultūros centro Žvejų rūmai prieigos.

Didelės apimties darbai tvarkant sovietmečiu statytų Žvejų rūmų aplinką jau yra baigti. Ši kultūros įstaiga, kadaise buvusi iškilmingiausių miesto renginių vieta, vėl yra pasirengusi priimti lankytojus. Atnaujinti palei didžiausią miesto gatvę nutiesti pėsčiųjų takai ir platūs pagrindinio rūmų įėjimo link vedantys laiptai bei fasadinėje pusėje esančios aikštelės; suremontuotos apsilaupiusios atraminės sienelės; aikštelės ir privažiavimai pritaikyti neįgaliesiems (įrengti nauji pandusai, sumontuoti laiptų turėklai), sutvarkyti želdynai (pasodintos 4 eglės, 6 raudonlapiai klevai, gėlynuose – rožės), įrengtas naujas apšvietimas, vėliavų stovai. Patrauklumo Žvejų rūmų aplinkai suteikia nauji suoliukai.

Sutvarkyta didelė teritorija yra šalia pastato, kuriame ir dabar vyksta įvairūs renginiai – koncertai, spektakliai ir kt., glaudžiasi anaiptol ne viena kultūros įstaiga. Čia kelis dešimtmečius nebuvo vykdyti jokie didesni aplinkos tvarkymo darbai, per tą laiką betoninės plytelės ir sienelės aptrupėjo, granitinės apdailos plokštės suskilinėjo ar išvis pradingo. Niekam nekėlė abejonių, kad Žvejų rūmų teritoriją reikia tvarkyti. Reikalingos investicijos buvo numatytos  2021 – 2023 m. Strateginiame veiklos plane.

„Smagu, kad pagaliau pavyko sutvarkyti šią išties didžiulę teritoriją prie Žvejų rūmų, kuri ilgą laiką buvo didelis miesto galvos skausmas. Norėtume, kad šis kultūros kompleksas užimtų svarbią vietą uostamiesčio kultūriniame gyvenime, dėl to vyksta intensyvios diskusijos ir reikšmingi pokyčiai, tikimės, jau ne už kalnų“, – sako Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Darbus pagal 2021 m. balandžio pabaigoje su Klaipėdos miesto savivaldybe pasirašytą sutartį atliko UAB „Vigrinda“. Atnaujintas dangų plotas – beveik 3000 kv. m. o atliktų darbų kaina – 310 tūkst. eurų.

2 Comments

  1. Anonimas

    Puiku! Pradės kada šio pastato renovaciją ir viską išvažinės.

    Reply
  2. Me

    Puiku.Dar pakeist fasada klinkeriu.Bus dar graziau.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Transportas

Dirbtinis intelektas Klaipėdos autobusuose padės gaudyti zuikius*

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) pranešė, kad siekdama modernizuoti keleivių tikrinimo procesą ir užtikrinti teisingesnį bei efektyvesnį bilietų tikrinimo procesą, ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This