Iš bankomatų pinigus vogusiam vyrui prieš teismą stoti neteks

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apylinkės prokurorė kreipėsi į teismą, jo prašydama 33 metų vyro, kaltinamo vagystėmis iš bankomatų, bylą užbaigti teismo baudžiamuoju įsakymu. Toks procesas numato, jog teismo pasėdžiai nerengiami, o prokuroro siūlomą bausmę teisėjas kaltininkui skiria rašytine tvarka.

Portalo archyvo asociatyvi nuotr.

Tyrimo duomenimis, kaltinamasis šių metų gegužę Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje bei Šiauliuose esančiuose bankomatuose, įtariama, įtaisė savadarbius įrenginius (lipnias pinigų gaudykles), skirtus pasisavinti kitų asmenų iš bankomato imamus pinigus.

Teisėsaugos pareigūnams vyras įkliuvo šių metų gegužės 5 dieną, kai gavę pranešimą apie viename Klaipėdoje esančiame bankomate rastą savadarbį įtaisą, skirtą pasisavinti pinigus, policijos pareigūnai nuvyko į įvykio vietą. Įtarimų jiems sukėlė tai, kad juos pamatęs netoliese buvęs vyriškis pradėjo bėgti. Asmenį nuspręsta nedelsiant patikrinti. Atlikę jo dalinę apžiūrą pareigūnai rado vyro kišenėje atsuktuvą ir lipnią juostą su prie jos prilipusiais banknotais. Įtariamasis buvo uždarytas į areštinę.

Surinkta duomenų, kad kaltinamasis savadarbes grynųjų pinigų gaudykles buvo įtaisęs 9-iuose bankomatuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje bei Šiauliuose ir per kelias dienas galėjo pagrobti daugiau nei 1800 eurų grynųjų pinigų. Atliekant ikiteisminį tyrimą, vyras nukentėjusiesiems atlygino padarytą žalą.

Tyrimą organizuojanti ir jį kontroliuojanti prokurorė Jurgita Rumbinaitė Klaipėdos apylinkės teismo baudžiamuoju įsakymu prašo vyriškį už jam inkriminuojamus nusikaltimus skirti maksimalią arešto bausmę.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Sukčiams kalėjime gali tekti užsibūti ilgiau

Bausmes įkalinimo vietose atliekančius asmenis pasivijo dar viena byla, tad tikėtina, jog laisvėn jie pateks dar negreit: Klaipėdos apylinkės prokuratūra ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Apiplėšė iš bankomato pinigus nusiėmusią senolę

Klaipėdoje – įžūlus apiplėšimas dienos vidury. Trečiadienį 10 val. prie Naikupės g. esančios parduotuvės 81 metų moteris iš bankomato nusiėmė ...
2023-10-05
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

12-os sukčių grupuotė priėjo liepto galą: susitiks teisme

Klaipėdos apylinkės prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl sukčiavimo, policijos pareigūno vardo pasisavinimo, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo ...
2023-07-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This